Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
Uw container mag maximaal 70 kilo wegen. Containers die zwaarder zijn dan 70 kilo kunnen niet worden geleegd, omdat de liftarm van de vuilniswagen dit niet aan kan.
Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.
Doe maximaal 75 kg in uw grote container (240 liter) of 50 kg in uw kleine container (140 liter). Kunt u zelf de container niet eenvoudig verplaatsen, dan is de kans groot dat hij ook voor ons te zwaar is. Voor losse afvalzakken (in een paar wijken zijn die nog toegestaan) geldt een maximaal gewicht van 12 kg.
Een lege afvalcontainer van 6 m3 weegt al snel meer dan 500 kilo. Grond weegt tussen de 1.600 en 2.000 kilo, afhankelijk van de vochtigheid. Als we een gemiddelde van 1.800 kilo per m3 nemen, dan is het gewicht van de container 6 x 1.800 + 500 = 11.300 kilo.
Met deze vraag kunt u het beste contact opnemen met ons Klantcontactcentrum. Zij zijn op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Onze medewerkers zoeken voor u uit of uw container nog op een ander moment geleegd kan worden.
Zet de kliko met handvat naar de straat. Zet de kliko's zoveel mogelijk bij elkaar aan één kant van de straat. De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn. De deksel moet gesloten zijn.
U mag uw container aanbieden met een maximaal gewicht van 80 kilo. Dit is het maximale gewicht wat de hefarm van de vrachtauto kan tillen. Als uw container meer weegt dan 80 kilo dan kan het zijn dat deze niet geleegd wordt. U zult het afval dan zelf moeten aanbieden bij het brengstation.
Bied de containers maximaal twee-aan-twee aan en zet ze in een rechte lijn. Zorg voor een tussenruimte van 30 centimeter na iedere twee containers. Zorg ervoor dat al het afval in de container past en het deksel goed sluit. Houd 2,5 meter afstand van obstakels, zoals lantaarnpalen of geparkeerde auto's.
Wat mag WEL in de ondergrondse container voor restafval? Huishoudelijk restafval in een gesloten zak mag in de ondergrondse afvalcontainer. Ook plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons mogen er in. Het maakt niet uit of u daarvoor een vuilniszak, een pedaalemmerzak of een draagtas gebruikt.
Zowel groenten en fruit als dierlijk keukenafval, kaaskorsten zonder plastic, eieren en eierschalen, brood, noten en pitten mogen erbij. Zelfs vlees- en visresten mogen bij het gft. Tot tuinafval worden bladeren, gras, onkruid, takken en kamer- en tuinplanten gerekend, inclusief potgrond.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
U kunt uw container omruilen als u een kleinere of grotere container wilt hebben. Ruilen is niet gratis. Bij verhuizingen is het omruilen van containers wel gratis. Regel dit via inzamelwijzer.prezero.nl.
en bij een container van 240 liter is de afmeting van de containerzak 115x140 cm of 65/25 x 140 cm.
Gooi uw afval verpakt in een (vuilnis)zak van maximaal 50 liter in de container. U mag het afval niet los in de container gooien. Met de toegangspas kunt u 24 uur per dag, 7 dagen in de week een aantal ondergrondse containers in uw buurt openen om uw afval daarin te storten.
Hoewel er nog geen tarieven zijn vastgesteld, zal iemand die een vuilniszak met restafval in een ondergrondse container gooit straks tussen de 1 en de 2,5 euro per keer kwijt zijn.
De meeste mensen zetten hun grijze container nu ook al 1 keer per 4 weken aan de weg. Heeft u een keer écht teveel restafval? Dan kunt u het tegen betaling kwijt in een ondergrondse container in de buurt.
Afval dat je niet gescheiden kunt inleveren, mag bij het restafval (de grijze kliko of vuilniszak). Het gaat bijvoorbeeld om luiers, kattenbakvulling, koffiecupjes en een kapot wijnglas. Twijfel je of iets in een aparte bak mag? Neem dan het zekere voor het onzekere en kies voor de vuilnisbak.
Een 20ft container heeft een ledig gewicht van 2.180 kg. Een 40ft container weegt 3.620 kg en een 40ft HC container heeft een gewicht van 3.820 kg.
Speciale aandacht voor werken in containers
De temperatuur in een afgesloten container kan oplopen tot wel 80 ℃.
× Maak een rolcontainer niet te zwaar. BGZ Wegvervoer adviseert een maximaal gewicht van 500 kilogram. Chauffeurs en magazijnmedewerkers kunnen zélf ook veel doen om op een gezonde manier met rolcontainers te werken. Door een juiste werkwijze kunnen zij latere gezondheidsklachten voorkomen!