Vrijen zonder condooms voelt voor mij als een hele diepe verbinding met mijn partner. Dat zit hem niet alleen maar in dat dunne stukje latex wat er dan niet is maar ook in de energie-uitwisseling tussen ons twee. Zonder condooms voelen wij ons veel dieper verbonden met elkaar.
Meest voorkomende reden om minder vaak of geen condoom meer te gebruiken is dat partners elkaar steeds meer vertrouwen en door dit vertrouwen niet verwachten dat ze een SOA van elkaar kunnen oplopen.
Condooms zijn zo dun dat je ze bijna niet voelt. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. Een condoom vangt het sperma (zaad) op bij het klaarkomen.
De cijfers liegen er niet om. Volgens Soa Aids Nederland heeft 40 procent van de jongeren tussen de 14 en 35 jaar wel eens onbeschermd seks. En volgens het rapport Seksuele Gezondheid Nederland uit 2017 blijkt dat 42 procent van de mannen en 55 procent van de vrouwen onbeschermd seks had bij de laatste one night stand.
Een vrouwencondoom is een plastic hoesje dat je voor het vrijen in je vagina inbrengt. Het ziet eruit als een soort plastic zakje, met twee ringen erin. De ringen zijn erg buigzaam. Het vrouwencondoom is erg dun, waardoor je het bijna niet voelt.
PRO 64. Voor de penis met een omtrek van 13-14 cm: Condooms met een nominale breedte van 64mm.
Een voordeel die de condoom met zich meebrengt is dat het je ook beschermt tegen soa's. Geen enkel ander voorbehoedmiddel beschermt je hier tegen. Vrouwen kunnen het ook als voordeel zien dat het geen hormonen bevat en daardoor minder bijwerkingen met zich meebrengt.
Het condoom voorkomt zwangerschap minder goed dan voorbehoedmiddelen met hormonen of een spiraaltje. Het condoom beschermt ook tegen soa's.
Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017.
De pil beschermt niet tegen SOA (geslachtsziekten). Om je te beschermen tegen SOA, moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.
Waarom is er zoveel prijsverschil tussen condooms? Mijn mening (Richard Spooren, oprichter en eigenaar Condoom-Anoniem, sinds 2004) is dat het prijsverschil in condooms vooral met marketing te maken heeft. Reclame dus.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
De helft van de Nederlandse jongeren heeft weleens onveilige seks. Jongens laten vaker bescherming achterwege dan meisjes. Eén op de negen jongens geeft aan dat te hebben gedaan omdat hij niet van voorbehoedsmiddelen houdt.
Je bent niet beschermd tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Gebruik dus ook een condoom als je met een nieuwe partner vrijt. Doe een soa-test bij je huisarts voor je zonder condoom vrijt. Natuurlijke anticonceptie vraagt een grondige kennis, ervaring en vertrouwdheid met je lichaam.
Hoogste libido rond je 30e
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich het meest sexy voelen rond hun 30e. Op deze leeftijd hebben ze dan ook het vaakst zin in seks. Dit heeft met verschillende oorzaken te maken. Rond je 30e heb je een aardig stabiel leven (als het goed is).
In heteroseksuele relaties korter dan een jaar heeft 86 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks; bij de vrouwen is dat 79 procent. Na vijf jaar relatie heeft 70 procent van de mannen een paar keer per week zin in seks en nog maar 29 procent van de vrouwen.
Je zou misschien denken dat je seksleven het best is op het moment dat je conditie het best is, rond je twintigste dus zoiets. Maar er zijn andere factoren: je orgasmes, hoe goed de seks is en hoe zelfverzekerd je je voelt. Volgens nieuw onderzoek ben je vanaf je 36e gezegend met een goed seksleven.
Doordat je het sperma van je vriend slikt, komt het in je lichaam en zo herkent het zijn DNA. Je lichaam accepteert als het ware zijn sperma en wanneer je zwanger probeert te raken, ziet je lichaam het sperma niet meer als een 'indringer' maar accepteert hij het sneller. Zo raak je dus makkelijker zwanger.
Als je niet zwanger wil worden, gebruik dan een voorbehoedmiddel. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: de pil, het spiraaltje of condooms. Andere voorbehoedmiddelen die goed beschermen tegen zwanger worden zijn: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring of de hormoonpleister. Elk voorbehoedmiddel is anders.
De veronderstelling is dat daardoor het sperma minder snel naar buiten loopt. De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.
Als je een 'natuurlijke anticonceptiemethode' gebruikt, gebruik je geen anticonceptiemiddel, maar kijk je wanneer er geen risico is op zwangerschap. Op vruchtbare dagen heb je geen penis-in-vagina seks. Dit wordt ook wel 'periodieke onthouding' genoemd. Of je gebruikt op vruchtbare dagen een condoom of pessarium.
Na het klaarkomen trek je de penis terug voor deze verslapt. Zo voorkom je dat er alsnog zaad uit het condoom lekt. Houd daarbij de rand van het condoom vast, zodat deze niet de kans krijgt om af te glijden. Gebruik een condoom slechts één keer.
Als het condoom gescheurd is tijdens vaginale seks, en je geen aanvullende anticonceptie gebruikt, bestaat de kans dat je zwanger wordt. Om dit te voorkomen kun je de morning after pil gebruiken. Deze morning after pil is zonder recept verkrijgbaar bij apotheek en drogist.
Een te ruime condoom zal niet goed blijven zitten en glijdt af tijdens het vrijen. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om een maatje kleiner te kopen. Wanneer de condoom zo strak zit dat je je erectie verliest en het een knellend gevoel geeft, dan wordt er aanbevolen een ruimere condoom te kopen.
Bij een omtrek van 11 tot 11,5 cm is je condoom maat 53 mm. Bij een omtrek van 11,5 tot 12 cm is je condoom maat 57mm. Bij een omtrek van 12 tot 13 cm is je condoom maat 60 mm. Bij een omtrek van 13 tot 14 cm is je condoom maat 64 mm.