Verpakkingen hebben een beschermende functie. Zonder verpakking verdwijnt die functie, met het risico dat het product sneller bederft, waardoor de voedselverspilling toeneemt. Een goede verpakking verlengt de houdbaarheid van producten en voorkomt bederf.
Verpakkingen beschermen producten en kunnen zo de houdbaarheid van het voedsel verlengen. Producten kunnen langer veilig bewaard blijven. Een verpakking die het voedsel goed beschermt, kan bederf verminderen en zo ook voedselverspilling voorkomen.
Verpakking beschermt het voedsel tegen externe elementen, besmetting, hitte, fysieke schade en nog veel meer. Daarom houdt een goede verpakking uw voedselproducten zo veilig mogelijk.
Toch hebben verpakkingen ook grote voordelen: ze voorkomen verspilling en bederf van producten. Veel etenswaren blijven langer houdbaar door de verpakking en de verpakking beschermt producten tegen beschadiging tijdens transport en opslag.
Gevacumeerd voedsel neemt minder ruimte in beslag in de koelkast of vriezer en je kunt grotere hoeveelheden voedsel bewaren. Vacuüm verpakt voedsel is luchtdicht en kan hygiënisch worden bewaard - zonder smaakverlies. Er is geen sprake van vriesbrand bij een gevacumeerd product!
Een nadeel waar veel mensen niet op de hoogte van zijn is dat een vacuummachine moet afkoelen na enkele keren sealen (1 tot 3 keer). Dit om verhitting van de lasnaad te voorkomen. Als je echter veelvuldig achter elkaar wil sealen overweeg dan een professionele vacuummachine.
Vacuüm verpakken is een van de makkelijkste manieren om voedsel te bewaren , zowel rauwe ingrediënten om later te bereiden als gekookte maaltijden om in de toekomst van te genieten. Door blootstelling aan lucht te beperken en vriesbrand te voorkomen, helpt vacuüm verpakken voedsel zijn optimale smaak en textuur te behouden.
Als u artikelen naar klanten moet verzenden als onderdeel van een bestelling, dan wordt de verpakking van die artikelen beschouwd als een indicator voor de kwaliteit van uw bedrijf en producten. Als een artikel in een slecht verpakte staat arriveert, zal het vertrouwen van de klant in uw bedrijf en producten afnemen.
Verschillende producten kunnen elkaar besmetten. Door je voedsel af te dekken zorg je ervoor dat bacteriën niet onderling over kunnen springen.” Ook kan het eten uitdrogen. Als het nog warm is komt er veel damp vrij. Bij het niet afdekken van het bakje droogt het product dan uit.
Glas verliest zijn kwaliteit over de jaren. De kwaliteit van blik blijft beter goed en is daardoor beter te recyclen. Blik is een duurzamere oplossing tijdens transport. Blikjes zijn, naast minder zwaar, ook makkelijker te stapelen.
Verpakking beschermt het voedsel tegen externe elementen, besmetting, hitte, fysieke schade en nog veel meer . Daarom houdt een goede verpakking uw voedselproducten zo veilig mogelijk.
De primaire functie van verpakking is de bescherming van het product. Verpakkingen beschermen tegen schade tijdens transport en opslag. Ze houden producten veilig van invloeden van buitenaf, zoals vocht, licht, lucht en temperatuurverschillen.
Het primaire doel van verpakkingen is om de inhoud te beschermen tegen schade die kan optreden tijdens transport, verwerking en opslag . Verpakkingen houden het product intact gedurende de gehele logistieke keten van fabrikant tot eindgebruiker. Het beschermt het product tegen vochtigheid, licht, hitte en andere externe factoren.
De komkommer wordt gekweekt in een warme kas en moet getransporteerd worden van de producent naar de winkel. Door de komkommer in plastic te verpakken komt er minder vocht vrij en wordt de zuurstof gereguleerd. Zo blijft de komkommer verser en sappiger. Kortom langer houdbaar.
Naast conservering bieden voedselverpakkingen die worden gebruikt om het voedsel te bewaren, informatie over de ingrediënten en voedingswaarden van de inhoud. Ook zorgen ze voor gemak voor klanten , zoals eenvoudig openen.
Omdat de producten lang onderweg zijn van de boer naar uw bord, worden ze verpakt in plastic. Dit reguleert de zuurstof die de groenten en het fruit nodig hebben, waardoor ze niet uitdrogen en bederven. Het Voedingscentrum laat op hun site zelfs weten dat verpakte groente tot 3 keer langer meegaat.
Eten dat nog niet is afgekoeld zorgt ervoor dat de temperatuur in de koelkast stijgt. Hierdoor wordt de kans op te veel bacteriën vergroot en gaat de kwaliteit van de andere producten in je koelkast achteruit. Laat je warme eten dus een half uurtje afkoelen op het aanrecht en zet het dan alsnog koud.
Naast dat aluminiumfolie restjes niet luchtdicht afsluit, levert het gebruik ervan nog een gevaar op. En dat is bij zoute en zure levensmiddelen. Het aluminium in het folie reageert hier sterk op. Het lost op en komt zo in de voedingsmiddelen terecht.
Bederfelijk eten dat langer dan 2 uur buiten de koelkast is geweest, is niet meer te vertrouwen, ook al verhit je het daarna goed. Ziekmakers gaan dood als je het eten goed verhit, maar er zijn ziekmakers die gifstoffen aanmaken, vooral bij kamertemperatuur.
Een koerier die inpakt
Breng uw artikelen naar een van onze Service Centres om ze te laten inpakken door onze deskundige medewerkers . Of we kunnen ze bij u thuis of op uw werkplek ophalen voordat we ze inpakken voor levering. We gebruiken al onze expertise om ervoor te zorgen dat zelfs de meest kwetsbare artikelen in één stuk op hun bestemming aankomen.
Een pakket versturen in plastic zak is perfect voor onbreekbare producten. Wat je misschien niet weet, is dat er veel soorten verzendzakken zijn. De COEX verzendzak is een van de bekendste.
Fabrikanten van vacuümsealer raden aan om geen rauwe uien, verse champignons of verse knoflook te verpakken vanwege de zorgen over botulinum. Sommige voedingsmiddelen zijn niet goed te sealen, zoals bakkerijproducten en vloeibare producten.
Om ze lang te bewaren moet u bederfelijke voedingswaren altijd invriezen, nadat ze vacuum zijn verpakt. Let wel dat vacuum verpakken geen alternatief is voor het steriliseren en het voedselbederf niet tegengaat. Het kan de verandering in kwaliteit alleen vertragen.
Vacuümverpakking en opslagcondities bij gekoelde temperaturen worden vaak gebruikt om de houdbaarheid van vlees te verlengen. Onder deze condities en tijd-temperatuurmisbruik kunnen koudetolerante (facultatief) anaërobe bederfmicro-organismen blijven groeien .