Een ronddraaiend pijltje met een hangslot geeft aan dat het scherm vergrendeld is. Je kunt nu met je iPhone in de hand een radslag doen of in een rollercoaster gaan zitten, zonder dat de scherm meedraait. Tik nogmaals op het icoontje om het slot weer uit te schakelen.
Aan de onderzijde vind je een sloticoontje. Als deze dicht is, is het toestel vergrendeld (zie foto rechts).
Bij steeds meer websites zie je een slotje in de adresbalk verschijnen. En dat is maar goed ook, want dit betekent dat de website is beveiligd met een SSL-verbinding.
Automatisch slot wijzigen op iPhone of iPad
Het automatisch uitschakelen van een iOS of iPadOS kun je wijzigen via Instellingen ▸ Beeldscherm en helderheid. Heb je nog iOS 9 of eerder dan kun je dit aanpassen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Automatisch slot, kies hier een gewenste tijd.
Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Aanraken' > 'AssistiveTouch' en schakel deze functie in. Gebruik 'Hé, Siri' om "Schakel AssistiveTouch in" te zeggen.
Als u uw toegangscode niet meer weet wanneer u het opnieuw probeert, gebruikt u een computer om uw iPhone in de herstelmodus te zetten. In de herstelmodus kunt u de iPhone wissen, waarna u deze opnieuw kunt configureren. Nadat u uw iPhone hebt gewist, kunt u uw gegevens en instellingen terugzetten met een reservekopie.
De iPhone met Touch ID ontgrendelen
Op een iPhone met een thuisknop druk je op de thuisknop met de vinger die je hebt geregistreerd voor Touch ID. Om de iPhone weer te vergrendelen, druk je op de zijknop. De iPhone wordt automatisch vergrendeld als je het scherm ongeveer een minuut lang niet aanraakt.
slot (sluiting), een mechanisme waarmee een voorwerp kan worden afgesloten; slotwoord, slotstuk of epiloog van een verhaal of een speelfilm; kasteel of burcht, een versterkte woning; slot (klooster), gedeelte van een klooster dat niet toegankelijk is voor niet-religieuzen.
Dit slotje staat voor een beveiligde websiteverbinding via SSL. Maar het slotje wil niet zeggen dat je de website zelf ook kunt vertrouwen. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.
De sleutel van het slotje wordt in het water gegooid, als een symbolische bezegeling van eeuwige liefde. De zegel kan alleen verbroken worden - zo gaat het verhaal - als het slot wordt open gemaakt met dat in de rivier geworpen sleuteltje.
Toetst iemand zes keer de verkeerde code in, dan wordt het iOS-apparaat één minuut vergrendeld – alleen het alarmnummer kan nog gebeld worden. Is de zevende poging weer fout, dan duurt de blokkering vijf minuten. Na de achtste fout is de wachttijd een kwartier, na de negende een uur.
Dwing de telefoon te herstarten. Om dit te doen, houd je de knop Volume omlaag en Aan/Uit 7 tot 10 seconden ingedrukt om een geforceerde herstart of een zachte reset uit te voeren. Op smartphones zonder een speciale aan/uit-knop houd je de toets Volume omlaag en de Zij-knop 7 tot 10 seconden ingedrukt.
Bewaar je pukcode goed
Het enige wat je nog moet doen, is het invoeren van de code. Voer deze in op je mobiele telefoon en je simkaart is gedeblokkeerd. Vervolgens dien je een nieuwe pincode in te stellen. Bewaar je pukcode dus goed, want je weet nooit wanneer je 'm weer nodig hebt.
Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk je code te veranderen zonder de telefoon eerst te unlocken. De enige mogelijkheid om je toestel weer te gebruiken is een harde reset, hierbij wordt de pincode of het toegangspatroon verwijderd en kun je je telefoon weer normaal gebruiken.
Wanneer u uw computer verlaat, dient u het scherm vergrendelen te kiezen om te voorkomen dat anderen uw computer gebruiken en toegang hebben tot uw bestanden. Als u soms vergeet uw scherm te vergrendelen, dan kunt u ervoor kiezen uw scherm automatisch te vergrendelen na een bepaalde periode.
Voor het eerst sinds de iPhone 8 uit 2017 is er weer een iPhone met klassiek design. Dat wil zeggen: en 4,7-inch scherm met daaronder een thuisknop voor Touch ID.
iPhone SE (3e generatie)
De zijknop bevindt zich aan de rechterzijde van het apparaat. Het apparaat heeft een geïntegreerde thuisknop met Touch ID.
Assistive Touch inschakelen
Dankzij Assistive Touch kun jij je iPhone lekker blijven gebruiken ook wanneer de home knop defect is: Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid. Veeg omhoog tot je Assistive Touch vindt en tik hierop. Activeer nu Assistive Touch door de schakelaar te schuiven zodat deze groen wordt.