Op Oudejaarsavond komen de familieleden samen om te eten. Tijdens het Lentefeest zijn er veel draken- en leeuwendansen te zien. Vuurwerk wordt aangestoken om de kwade geesten te verjagen. Aan het einde van de Chinese nieuwjaarsperiode vindt op de 15e dag van het nieuwe jaar het lantaarnfestival plaats.
Er wonen mensen met heel veel verschillende religies in China. Boeddhisme, Taoïsme, Katholicisme, Protestantisme en Islam zijn een aantal van de veelvoorkomende religies in China. 90% van de Chinezen noemen zich het liefst atheïst. Boeddhisten zijn het grootste onderdeel van de gelovige gemeenschap in China.
U en uw partner moeten 18 jaar of ouder zijn. Trouwt u als minderjarige in het buitenland? Dan erkent de overheid uw huwelijk pas als u beiden 18 jaar bent. U en uw partner mogen niet al met iemand anders getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben.
Het land staat bekend om de Chinese Muur, de moderne steden, de export en de traditionele cultuur. China is een groot land in het oosten van Azië. Nederland past er ongeveer 239 keer in. De hoofdstad is Beijing, dat vroeger Peking werd genoemd.
De Chinese staat erkent vijf religies: het boeddhisme, het katholicisme, de islam, het protestantisme en het taoïsme. Religieuze organisaties moeten zich registreren bij één van de zeven religieuze verenigingen die onder controle staan van de staat en de Communistische Partij.
In China is dat compleet anders. Een Chinees kan gaan bidden in een boeddhistische tempel en een dag later in een taoïsti- sche. Als er toevallig een confuciaanse tempel in de buurt is, ga je daar heen.
China is een enorm land, met een bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen. Het leven in China is heel anders dan het leven in Nederland. In China wonen en werken mensen in grote steden en is er veel vervuiling en lawaai. Het leven in China is ook erg duur en mensen moeten vaak lange dagen maken om geld te verdienen.
Chinesen, Chineses (meerv.)
CHINA. “Chinezen vieren hun verjaardag met vrienden en familie, meestal buiten de deur. De jarige hoeft niets te doen. Het feest wordt door anderen georganiseerd.”
Vandaag is rood
Zowel in kleding als decoratie. Niet gek, als je bedenkt dat de kleur in de Chinese cultuur staat voor geluk en voorspoed. Traditioneel draagt de bruid dus een rode jurk, met rijke borduursels en gouden accenten. Ook de rode paraplu is een belangrijk gelukssymbool bij een traditionele Chinese bruiloft.
Hóngbāo zijn rode enveloppen met geld die in China van oudsher gegeven worden tijdens belangrijke levensgebeurtenissen. Verwacht geen barbecue of soepterrine als cadeau als je trouwt in China, op een bruiloft geef je een rode envelop met daarin een gepast bedrag.
Het beste antwoord. De qipao (Mandarijn) of cheongsam (Kantonees) is traditionele kledij voor Chinese vrouwen.In de vroege 17e eeuw droegen Manchu mannen en vrouwen de voorloper van de qipao. Het was een loszittend, lang kledingstuk met een rechte zoom en brede mouwen.
Zoenen. In China wordt er in het openbaar niet gezoend. Je geeft een hand en begroet elkaar. Het is heel gebruikelijk om eerst de achternaam en dan pas de voornaam te noemen.
Begroeten. Wanneer de Chinezen elkaar begroeten geven ze elkaar een hand waarbij ze toch een klein beetje naar voren buigen. Een handkus bij een eerste ontmoeten van een Chinese dame is een absolute NO-go volgens de Chinese etiquette. Ook mensen die elkaar vaker hebben gezien zullen een hand geven of gedag wuiven.
Tegenwoordig wordt de gemiddelde Chinees 77 jaar oud, waarmee de druk op pensioenfondsen toeneemt. Vandaar dat China de pensioengerechtigde leeftijd stapsgewijs wil verhogen totdat iedereen vijf jaar langer werkt.
vrouwen: 94,5% (2015 est.)
Goeie Mopjes - Hoe noem je een rijke chinees?????? Ka-Ching | Facebook.
Nǐ hǎo (你好) is het Mandarijnse woord voor 'hallo'.
Nederland: 荷兰, helan.
你好 – Nǐ hǎo.
China is een van de weinige landen waar levende dieren nog steeds in het geheim worden gegeten. Niet alleen apenhersenen maar ook levende kikkers, vissen en slangen worden hier gegeten. De dieren worden net voor het eten gedood. Ondanks deze 'bereiding' betekent dit dat de zenuwen tijdens het eten nog steeds bewegen.
#1 Pekingeend
Dit is misschien wel het bekendste gerecht uit China, afkomstig uit Peking (Beijing). Het wordt gezien als het nationale gerechten van China en de variaties op het gerecht zijn eindeloos. Pekingeend wordt gemaakt van eend en staat bekend om de dunne en knapperige schil.
Voor het ontbijt in China zijn er verschillende stijlen in verschillende steden. Het meest voorkomende ontbijt is sojamelk, gefrituurde deegsticks, pap, gestoomde gevulde broodjes (wij kennen deze als bapao) of noedels.