Violife bevat pakweg evenveel zout en vet (uit kokosolie) als gewone kaas.Daarnaast zitten er zetmeel en aroma's in en 0 procent eiwit. Bovendien is kokosolie verzadigder en ongezonder dan melkvet.
Violife biedt een variatie aan bekroonde vegan alternatieven voor kaas. Wij helpen je om gemakkelijk stappen te maken richting een plantaardig dieet. Onze producten worden gemaakt van kokosolie en zijn vrij van zuivel, soja, gluten, lactose, noten en conserveermiddelen.
Ongezond vet uit kokosolie: Violife en Simply V
De spreads van Violife en Simply V bevatten veel verzadigd vet door de toevoeging van kokosolie. Een wat minder gezonde keuze dus.
Vioblock ongezouten biedt een perfect 100% plantaardig en vegan alternatief voor ongezouten roomboter. Net zo romig en vol van smaak als roomboter.
Als beste plantaardige kazen noemt de klantenclub Mondarella, Charly's all is fair Naturel en Soyananda Veganella naturel. Ze kregen allemaal het hoogste cijfer. Een alternatief voor feta eindigde echter helemaal onderaan. Deze kaas bevat ruim een kwart aan verzadigd vet, veel meer zelfs dan gewone feta.
Hoe smaakt het? Violife is één van mijn favoriete vegan kaasmerken. De kazen zijn zowel koud als warm lekker, smelten goed en hebben een fijne textuur. De plakjes gebruik ik graag voor tosti's, de rasp is lekker op een pizza of pasta, of in kaassaus en de roomkaas is fijn op een toastje (evt.
Als je op zoek bent naar een boter die smaakt naar roomboter kom je met de Flora Plant het aller dichtstebij. Er zit hier echt een heel goed boteraroma in! Ze zijn te koop als ongezouten of gezouten variant.
The Flower Farm - Margarine met een missie. ONZE MISSIE IS OM ONTBOSSING VAN TROPISCH REGENWOUD DOOR DE AANLEG VAN PALMOLIEPLANTAGES TE STOPPEN. DAAROM MAKEN WE 100% PLANTAARDIGE MARGARINE WAARBIJ WE DE PALMOLIE VERVANGEN DOOR EEN ALTERNATIEF WAARVOOR GEGARANDEERD NIET IS ONTBOST: SHEA BOTER.
Gezondheid. VIOBLOCK bevat geen transvetten en een veel lager gehalte aan verzadigde vetzuren (48 g/100 g). Het is een feit, wereldwijd verlangen consumenten een meer uitgebalanceerde voeding.
Conclusie. Geen van de geteste plantaardige plakken kaas zijn een gezond alternatief voor normale kaas. Ook wat betreft duurzaamheid valt het tegen. Enkele producten scoren wel goed op de hoeveelheid vitamine B12 en de hoeveelheid zout.
Het belangrijkste verschil tussen boter en margarine is dat roomboter gemaakt is van melk en margarine van plantaardige olie. Daardoor bevat boter voornamelijk verzadigd vet, terwijl margarine juist vooral uit onverzadigde vetten bestaat.
Aquafaba vegan slagroom maken
Dit klinkt misschien lekker exotisch, maar is eigenlijk gewoon het sap uit je blik kikkererwten.
Alle Violife-producten zijn inderdaad glutenvrij. Het gerstzetmeel dat we in sommige Violife-producten gebruiken, dwz Violife blok in mediterrane stijl of plakjes Violife-kiparoma, is verfijnd en het glutengehalte is verwijderd.
Is boter vegan? Boter is niet vegan. Boter wordt namelijk gemaakt van melk. Dit is vaak koemelk, maar er wordt ook boter gemaakt van geitenmelk.
Een hele verpakking met plakjes vegan kaas is lastig in gebruik. Je kunt het bijvoorbeeld in een bewaardoos doen. Je kunt plakjes kaas bijvoorbeeld ook invriezen. Een slimme manier om dit te doen zonder extra plastic te gebruiken.
Kies dan voor een margarine met zoveel mogelijk onverzadigd vet zoals zonnebloem-, lijnzaad-, soja-, raapzaad-, of koolzaadolie, en zo min mogelijk palmvet. Palmvet is namelijk ook een verzadigd vet en niet zo'n duurzaam product."
Zowel roomboter als margarine en halvarine bevatten vitamine A, D en E. Roomboter bevat alleen veel minder vitamine D dan halvarine en margarine. Mensen die roomboter dagelijks gebruiken op brood moeten erop letten dat ze voldoende vitamine D binnen krijgen uit andere voedingsmiddelen.
Becel Pure, puur genieten!
Het is 100% plantaardig en geheel vrij van palmolie en conserveermiddelen. Dat is puur genieten op de boterham of een cracker met hartig of zoet beleg. En zoals je van Becel gewend bent, is Becel Pure van nature rijk aan Omega 3.
Vloeibare plantaardige vetten bevatten minder verzadigde vetten dan dierlijke vetten en zijn daarom gezonder. Daarnaast bevatten plantaardige oliën meer gezonde onverzadigde vetten. Onverzadigd vet verlaagt het slechte cholesterol in je bloed en verkleint daarmee je kans op hart- en vaatziekten.
Vervang de boter door een notenpuree of pindakaas
Amandelpuree, pindakaas, puree van cashewnoten … Puree van oliehoudende planten bevat veel plantaardig vet en is een goed alternatief voor boter. Koop ze echter zonder suiker en zonder toegevoegde olie of zout.
Of die palmolie zorgt voor harde boter, weten de fabrikanten, aldus de boer. Maar ja, die houden hun geheimen geheim. Dus reist Ersin Kiris naar een expert op het gebied van diervoeding, Jan Speerstra. Die geeft 'dieetadvies' en ja, met dat palmvet is de fabrikant blij omdat die er goede boter van kan maken.
Een 10+, 20+ of 30+ kaas, waar niet teveel zout in zit, past prima in een gezond eetpatroon en zal het afvallen niet in de weg zitten. Het vetgehalte in kaas wordt aangegeven met bijvoorbeeld 45+. De minder vette kazen bevatten meer calcium.
Volgens voedingsdeskundige Celine Dejaeghere is mozzarella de gezondste optie. “Als je puur afgaat op de voedingswaarde kan je zeggen dat feta iets minder goed scoort dan mozzarella.” Die voedingswaarden zijn dan vooral de calorieën en het vetgehalte.
Net als elke kaassoort heeft mozzarella een hoop gezonde eigenschappen. Kaas bevat hoogwaardige eiwitten en is rijk aan vitamine A, vitamine B12 en B12 en mineralen als calcium, fosfor, magnesium, selenium en zink. Je moet met kaas wel in de gaten houden dat je niet te veel verzadigde vetten en zout binnenkrijgt.