Wereldwijd dezelfde processen en ingrediënten Coca-Cola zegt zelf dat overal ter wereld dezelfde processen en dezelfde ingrediënten gebruikt worden. Wel gebruiken ze per land lokale ingrediënten, dus water uit het eigen land en ook suiker (van suikerbieten). Dat kan voor 'subtiele' smaakverschillen zorgen.
Het type en de hoeveelheid suiker beïnvloeden de zoetheid en het mondgevoel van de drank . Een andere factor die de smaak van Coca-Cola beïnvloedt, is de kwaliteit en bron van het water. Water vormt ongeveer 90% van de drank en het mineraalgehalte, de pH-waarde en de behandelingsmethode kunnen de smaak veranderen.
Dat stelde ook het Financieele Dagblad in januari al vast: een literfles Coca-Cola is in Duitsland 41% goedkoper dan in Nederland, een fles Pepsi zelfs 47%.
In Europa staan een aantal Coca-Cola-fabrieken. Wat betekent dat de cola die jij drinkt, geproduceerd wordt in de buurt van jouw locatie. Een woordvoerder van Coca-Cola vertelt dat de basisingrediënten en het productieproces in alle landen hetzelfde zijn.
Het is mogelijk dat dezelfde frisdrank enigszins in smaak kan variëren vanwege andere factoren, zoals de temperatuur waarbij de frisdrank wordt geconsumeerd, de voedingsmiddelen waarmee de frisdrank wordt geconsumeerd of de omstandigheden waaronder de frisdrank wordt bewaard vóór consumptie .
French Coke is traditioneler dan het originele recept. De Fransen gebruiken namelijk het originele recept uit 1886, dat kolaconcentraat, karamelkleurstof en -smaak gebruikt, evenals koolzuurhoudend water. Maar in plaats van HFCS als suikerbron, gebruikt Frankrijk sucrose .
Over smaken en kleuren valt niet te twisten, maar is het jou al opgevallen dat Coca-Cola beter smaakt uit een glazen flesje dan uit een blik of een plastic fles? Dat komt omdat Coca-Cola reageert op het materiaal waarmee het is verpakt. Dat zegt Sara Risch, oprichter van consultingbedrijf Science by Design.
Coca-Cola zegt zelf dat overal ter wereld dezelfde processen en dezelfde ingrediënten gebruikt worden. Wel gebruiken ze per land lokale ingrediënten, dus water uit het eigen land en ook suiker (van suikerbieten).Dat kan voor 'subtiele' smaakverschillen zorgen.
de enige toegestane verandering is het type suiker - rietsuiker, suiker of glucosestroop zijn de enige opties , en die veroorzaken een ander mondgevoel, wat de ervaring zeker verandert.
Waarom u dan niet overal Deense Coca-Cola vindt? Omdat supermarkten vaak rechtstreeks met Coca-Cola over de prijzen onderhandelen en daarbij gebonden zijn aan de Nederlandse cola.
Voorbeeldje: een literfles Coca Cola kost bij de Dirk zo'n €1,47, terwijl je er in Duitsland slechts €1,17 voor betaalt.
Doordat Picnic in het distributiecentrum je boodschappen inpakt en direct naar je huis brengt, worden er minder of geen kosten gemaakt op het gebied van vakkenvullers, kassameisjes, dure winkelpanden en logistiek.
Grofweg genomen zijn standaard aardappelen, groente en fruit in NL goedkoper, evenals bepaalde zuivelproducten, waarbij (smeerbare) boter in Duitsland vaak goedkoper is, net zoals Philadelphia. Drank, tabak & drogisterijartikelen zijn ook goedkoper in Duitsland. '
Dit verschil in smaak is te danken aan het feit dat de in Amerika gemaakte Coca-Cola in 1980 overschakelde op het gebruik van glucosestroop als zoetstof . De Mexicaanse Coca-Cola bleef rietsuiker gebruiken om zijn versie te zoeten. Een ander opvallend verschil tussen de twee producten is de verpakking.
In Mexico wordt gemiddeld het meeste Coca-Cola gedronken. Na Mexico wordt er in de Verenigde Staten het meeste Coca-Cola geconsumeerd. Veel mensen denken dat Coca-Cola de kerstman heeft bedacht, dit is niet waar.
De zoetheid van Coca-Cola varieert over de hele wereld. Spaanse Coca-Cola is 4 Val zoeter dan Coca-Cola in Japan. Coca-Cola in de VS is 2 Val zoeter dan de cola in Mexico. De zoetheid van Coca-Cola is voornamelijk afkomstig van glucose en fructose, niet van witte suiker (sucrose)
De beste cola uit de supermarkt
Juist een A-merk gaat er met de winst vandoor. Coca Cola wint de test glansrijk, en krijgt een 7,8 als gemiddeld cijfer. De tweede plaats is voor Freeway cola, het huismerk van Lidl. Daar waar hun huismerken het wel vaker goed doen, is dat nu ook het geval.
Mexi Coke smaakt anders en er wordt rietsuiker in gebruikt, dat is alles wat ik weet.
In dat jaar vond de Amerikaanse apotheker John Pemberton de eerste versie van Coca-Cola uit. Hij verkocht het oorspronkelijk als een verkwikkend middel tegen allerlei kwaaltjes, vol krachtige ingrediënten zoals cafeïne gehaald uit kolanoten en, jawel een extract van cocabladeren met sporen cocaïne.
Neem nu Spanje, een grote afnemer van Fanta Orange. De frisdrank heeft daar een diepere oranje kleur en smaakt anders dan bij ons. “Dat verschil wordt bepaald doordat Spanjaarden liever voor een intensere kleur en een zoetere smaak gaan.
Smaken anders
Dit komt mede doordat bepaalde ingrediënten in het ene land wel zijn toegestaan, en in het andere land niet. Daarnaast wordt de smaak dus aangepast aan de lokale voorkeur. Internet onderzoek van The Coca-Cola Company heeft uitgewezen dat de huidige smaak de Nederlandse consument het beste bevalt.
Als je het over gewone Coca-Cola hebt, lijkt het erop dat Thailand rietsuiker gebruikt , terwijl Japan high fructose corn syrup gebruikt. Als je het over Coca-Cola Zero hebt, lijkt het erop dat Thailand een andere zoetstof gebruikt, die zoeter is dan de aspartaam die in Japan wordt gebruikt.
Zonder die barrière zou het aluminium kunnen corroderen (roesten) en de frisdrank een intense metaalachtige smaak geven . Deskundigen geloven dat het eigenlijk deze polymeercoating in het blikje is die de smaak van blikfrisdrank beïnvloedt en het een iets mildere smaak geeft vergeleken met frisdrank uit flessen.
Tot slot heeft de voedingsdeskundige nog een laatste advies wat betreft de cola-inname. Hoewel je lichaam prima in staat is om een glaasje op z'n tijd af te breken, moet je niet te grote hoeveelheden nuttigen. „Beperk het echt tot één à twee blikjes per week. ”
Bierflesjes zijn minder goed afgesloten, waardoor met de tijd er steeds meer lucht het flesje in komt.Hierdoor komt het bier in aanraking met zuurstof, waardoor de smaak aangetast is. Blikjes zijn volledig afgesloten. Daarom is blik luchtdicht en zal de goede smaak van bier langer blijven.