Komijn, ui of rottend vlees Er zijn ook ziekmakende bacteriën die een geur van vis, gekookte kool, oud bier of gebakken brood afscheiden. Leven op jouw huid vooral bacteriën die je naar kaas, geit of ui laten ruiken, dan is daar niet veel aan te doen. Als je zweet, zal die geur te ruiken zijn.
Omdat ze veel zwavel bevatten, zijn uien ook goede ontstekingsremmers en versterken ze ons immuunsysteem. De ui wordt beschouwd als een natuurlijk antibioticum. Redenen genoeg dus om dagelijks een paar uien in je gerechten te verwerken, maar nadien ruiken je vingers en handen nog urenlang naar ajuinen...
De reden? Het hakproces laat enzymen vrij die sulfeenzuur creëren, de stinkende chemische stof die aan je handen blijft plakken . Je handen kunnen dagenlang naar uien ruiken omdat het zuur geneutraliseerd moet worden, en de zeep waar je vaak naar grijpt na het hakken van groenten zal niet werken.
Citroensap
Dompel je handen drie minuten in wat citroensap en spoel ze daarna af. De uiengeur wordt geneutraliseerd en je handen zullen naar verse citroenen ruiken.
Sterk ruikende voedingsmiddelen zoals knoflook, uien en specerijen bevatten zwavelverbindingen die kunnen worden uitgescheiden via zweet en adem, wat kan bijdragen aan een onaangename geur zoals naar uien ruikend zweet.
De voedingsmiddelen die we consumeren — met name de voedingsmiddelen die rijk zijn aan zwavel, zoals uien en knoflook — kunnen in ons zweet sijpelen , waardoor het die opmerkelijke moestuincharme krijgt. En het zijn niet alleen de voor de hand liggende boosdoeners; zelfs sommige kruiden kunnen ons zweet veranderen in een kenmerkende geur waar we niet voor hebben getekend.
Waarom moet je huilen als je uien snijdt? Bij het snijden van uien komt zwavel vrij. Dat stofje reageert op water (en dus ook oogvocht), en die reactie creëert een zwavelverbinding die ervoor zorgt dat je ogen geïrriteerd raken en beginnen te tranen.
Heb je Acidity geprobeerd? Citroensap werkt om uiengeur te verwijderen vanwege het zuurniveau . Daarom is azijn ook een oplossing, net als tomatensap, selderijsap, mosterd en ontsmettingsalcohol. Elk van deze kan op een natte handdoek worden gedaan en worden gebruikt om te schrobben terwijl je water over je handen laat lopen.
Als je geboren bent met maple syrup urine disease , kunnen deze aminozuren zich ophopen en giftig (giftig) worden in je lichaam. De ophoping veroorzaakt het kenmerkende teken van MSUD, urine (plas), oorsmeer of zweet dat ruikt naar maple syrup of verbrande suiker.
Er zijn kleine klieren in de tepelhof die kleine hoeveelheden vloeistof afscheiden tijdens het zuigen aan de borst . Deze kleine afscheidingen kunnen interacteren met speeksel en zo de uiensmaak veroorzaken.
Oestrogeen heeft geen geur , maar hormonale veranderingen tijdens de menopauze kunnen de lichaamsgeur veranderen.
Baking soda is op verschillende vlakken een echte redder in nood, ook als het op het verwijderen van vieze geurtjes aan je handen aankomt. Los een eetlepel baking soda op in wat lauwwarm water en wrijf je handen goed in met het mengsel.Laat het even intrekken en was het er dan met lauwwarm water weer af.
De geur van knoflook (en ui) wordt veroorzaakt door de zwavel die erin zitten. Die geur blijft hangen in je mond en kan zelfs na een nacht nog te ruiken zijn.
In de meeste gevallen is ruiken aan de eigen handen niets om je voor te schamen. Dat is ook wetenschappelijk ondertussen bewezen. Er is zelfs een goede biologische reden om het te doen. Handsnuffelen zorgt voor zelfkennis en zorgt ervoor dat je toekomstige situaties en ontmoetingen beter kan beoordelen.
WAT IS BROMHIDROSE? Bromhidrose is een ziekte die optreedt wanneer de bacteriën op uw huid zweet afbreken en een abnormaal onaangename geur produceren die lijkt op uien of zwavel . Bromhidrose lichaamsgeur is scherper en aanhoudender dan gewone BO Er zijn twee soorten bromhidrose: apocriene en eccriene.
Leven op jouw huid vooral bacteriën die je naar kaas, geit of ui laten ruiken, dan is daar niet veel aan te doen. Als je zweet, zal die geur te ruiken zijn. Het is dus zaak om veel zweten te voorkomen. Dat kan door die zweetklieren te verstoppen met natuurlijke zouten, zoals aluin of aluminiumzouten.
Het zijn de zwavelmoleculen in de knoflook die zich aan je handen binden en de sterke lucht veroorzaken. Gelukkig kun je de zwavelmoleculen die zich aan je handen hebben gebonden ook gemakkelijk weer aan iets anders laten binden. Lees snel mee.
Baking soda is een andere ultieme geurneutralisator.
Het is ook superabsorberend, het zuigt zelfs geuren rechtstreeks uit de lucht. Zet een kom baking soda een nachtje in je keuken.
De zwavelverbindingen die worden opgepikt door huidcontact met knoflook dragen een veel sterkere geur met zich mee , en dus merk je hun aanwezigheid langer op, zelfs na het wassen van je handen. Een veelvoorkomende aanbeveling voor het verwijderen van de knoflookgeur vereist het gebruik van roestvrij staal. (Ooit gehoord van roestvrijstalen zeep?)
Probeer eerst je handen te wassen met milde reinigingsmiddelen zoals hand- of afwasmiddel, handontsmettingsmiddel of zelfs mondwater of tandpasta . Smeer je handen in met geurbestrijdende keukeningrediënten zoals citroen- of tomatensap, verdund vanille-extract, zout of koffiedik.
De geur van uien doet geen pijn aan je ogen. De pijn komt van die geurloze traanveroorzaker, die traanveroorzaker. Een compleet andere set verbindingen, die onstabiele sulfonzuren, ammoniak en pyrodruivenzuur combineren, produceren de scherpe smaak en geur.
De natuurlijke chemische stoffen in uien hebben een rustgevend effect, waardoor je sneller in slaap kunt vallen en dieper kunt slapen. Het lijkt misschien vreemd, maar veel mensen die deze truc hebben geprobeerd, beweren dat ze merkbare verbeteringen in hun slaappatroon hebben ervaren.