Door hun vorm en hun stevigheid zijn houten lepels comfortabeler om stevig beslag of deeg op te kloppen. Ze zijn veilig voor pannen met een antikleeflaag en geven geen krassen af op metalen pannen. Een nadeel is dat houten lepels niet in de vaatwasmachine kunnen. De hitte in de machine kan het hout doen barsten.
Hout is inert
Hout als materiaal loogt geen schadelijke chemicaliën uit en reageert niet met zuur voedsel, zodat het de smaak van het voedsel niet verandert zoals metalen lepels dat doen.
Waarom is dit? Voor de zekerheid. Bij het uitscheppen van een glazen pot met een metalen lepel bestaat er een (kleine) kans dat je met de lepel tegen de pot tikt, waardoor er een stukje glas los kan laten. Om dit te voorkomen raden wij aan om een houten of kunststof lepel te gebruiken voor het uitscheppen.
Bij het bereiden van een zoet recept, is de houten lepel de beste hoofdrolspeler om te mengen. De redenen om het te gebruiken zijn: Het behoudt de smaak van de ingrediënten omdat het niet negatief reageert op andere chemicaliën. Het voorkomt schade aan tefloncontainers.
waarschijnlijk gaat het niet om het uitscheppen zelf, maar om het voeren van een baby. metaal kan scherpe randen hebben, en dat is natuurlijk niet prettig voor een baby mondje. metaal is ook veel kouder, en dat is ook niet prettig voor een beginnend etertje.
Kies voor de eerste oefenhapjes een lepel gemaakt van siliconen of plastic. Deze voelt voor je baby zacht en warmer aan dan een metalen lepel. Een metalen lepel is hard en koud. Ook de vorm van de lepel is belangrijk.
Een plastic of siliconen lepel voelt voor je baby zachter en warmer. Kies daarnaast een lepel voor je baby die smal en ondiep is. Dan past-ie goed in het mondje en kan je kleintje er makkelijk eten van afhappen.
De lepel wordt gebruikt om honing te doseren. De lepel bestaat uit een steel met aan het uiteinde een bol met gleuven. Daardoor kan de honing in de lepel worden gerold en in of over een drank of maaltijd worden verdeeld.
Als je een honingpot hebt laat je de lepel gewoon in de pot staan. Heb je honing in een potje met schroefdeksel? Zet er een mooie beker naast waar je de lepel na gebruik in zet. Af en toe even afwassen in een gewoon afwas sopje met goed warm water en aan de lucht laten drogen.
Rvs, plastic en siliconen
Voordeel van deze materialen is dat ze niet snel breken, en de borden en bekers zijn licht van gewicht.
“Alle zintuigen doen mee.” De temperatuur, hoe hard je moet kauwen, maar ook hoe de structuur voelt op je tong. Dat ruwe van het hout, en van een papieren rietje, vinden we een onaangenaam gevoel. “Het past niet goed bij het gladde, romige en vette van het ijs, dat we juist wel prettig vinden.”
Ja, de groenten van HAK zijn net zo gezond als verse groenten. De groenten worden direct na de oogst verwerkt en zitten gemiddeld binnen 5 uur in de pot. Hierdoor blijven de vitaminen en mineralen behouden.
Pollepels. soms heb je een pollepel nodig in plaats van een gewone lepel om sauzen, soepen en stoofschotels mee te serveren.
Pollepel zou van 'potlepel' komen, dus een lepel waarmee je in een pot roert. Omdat de 't' van pot moeilijk uit te spreken was in combinatie met de 'l' van lepel, werd het al snel pollepel.
Laat je houten planken/lepels nooit in water weken, zet ze niet in de vaatwasser en droog het goed af. Dit zorgt ervoor dat je hout niet splijt en dat de haartjes van het hout niet omhoog gaan staan. Als je het echt wilt desinfecteren, na gebruik van rauw vlees bijvoorbeeld, gebruik dan een beetje (pure) azijn.
Zorg dat je baby de lepel ziet aankomen: zo krijgt je baby de tijd om zijn of haar mond te openen. Gebruik een klein lepeltje. Breng het lepeltje horizontaal in de mond en druk het lichtjes op de tong. Houdt je baby het hoofdje lichtjes voorover gebogen, dan kan hij of zij de lepel makkelijker met de lippen leegmaken.
Oefen een aantal keer met een lepeltje.
Door een paar keer te oefenen went hij of zij aan de structuur van het lepeltje. Dit is een fijne tussenstap voordat je ook daadwerkelijk eten op de lepel schept. Tip: Maak gebruik van een plat lepeltje, een rond en diep lepeltje maakt het voor een baby moeilijk om van te eten.
Je kan je baby zijn vitamines geven door de druppels op een lepeltje te doen of via een pipet. Een alternatief is de druppels te mengen met de voeding van je baby, bijvoorbeeld in zijn fruithapje. Zorg er wel voor dat je dit doet nadat je zijn voeding hebt opgewarmd, zodat de vitamines niet verloren gaan.
De materialen voor het servies en bestek zijn zorgvuldig gekozen en vrij van schadelijke stoffen. Bamboe, RVS, siliconen en plantaardige materialen zoals rijstvlies, ze zijn allemaal veilig, sterk, milieuvriendelijk en goed schoon te maken.
Het gat in de pollepel zorgt ervoor dat het gerecht beter mengt en dat er minder klontjes in een mengsel blijven zitten.
De pollepel van Oldenhof is gemaakt van hout, lengte 60 cm. Door de lengte is de lepel perfect in grote pannen met grote hoeveelheden soep, curry en saus. Gratis verzending vanaf € 30,00 in Nederland, België en Duitsland. Gratis retourneren, ook mogelijk in onze kookwinkels.