Uitstekende deadfold (wat maakt dat wanneer cellofaan geplooid wordt, het niet naar zijn oorspronkelijke positie terugkeert) Hoge hittebestendigheid. Anti-statisch. Uitstekende glans en transparantie.
Wanneer gehakt wordt verhit, krimpt dit meestal tot 15% ten opzichte van het rauwe gewicht. Dit komt doordat tijdens verhitting het vocht verdampt en het vet smelt. Hierdoor kan er in producten zoals worstenbroodjes of saucijzenbroodje na het bakken veel lucht in het product overblijven.
Maak je handen nat en rol de ballen naar burgervormige lappen van ongeveer 2cm dik. Vet een bakplaat in en leg de burgers op de bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Dek de bakplaat af met keukenfolie en zet de bakplaat minimaal een uur in de koelkast, zodat de burgers stevig worden.
Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt 'hamburger' ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus.
McDonald's gebruikt sinds 1999 extreem diervriendelijke slachtlijnen. In fabrieken waar tot wel 400 runderen per uur worden geslacht en verwerkt, lopen de koeien kalm, in een vloeiende stroom en zonder zelfs maar te loeien hun einde tegemoet.
Je proeft het meteen, het vlees van onze burgers is 100% rundvlees. Puur rundvlees van de beste kwaliteit. Daar voegen we geen kleur-, geur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen aan toe, slechts een snufje peper en zout na het grillen.
Bereidingswijze. Een echte hamburger dient van rundvleesgehakt te worden gemaakt. Ga uit van ongeveer 100 tot 125 gram per burger. Maak het gehakt aan met losgeklopt ei en eventueel een klein beetje paneermeel, zodat de hamburgers straks in de pan niet uit elkaar vallen.
De kerntemperatuur van een hamburger moet 70° zijn. Als u geen thermometer heeft, dan kunt u het beste er één opensnijden en goed kijken of u nog roze vlees ziet. Doe dit liever te vroeg dan te laat. Zijn ze nog niet gaar dan kunt u ze nog wat langer laten liggen.
Ongeveer 4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken. Let op: aangegeven tijden zijn richtlijnen voor het bakken van hamburgers die zo'n 1,5 cm dik zijn.
De beste hamburgerpers van onze hamburgerpers test van 2022; de Sense of Taste Hamburgerpers met antiaanbaklaag – BBQ set! Deze goede hamburgerpers is gemaakt van RVS, heeft een handige anti aanbak laag waardoor je hamburgers altijd ideaal uit de verf, of nouja, uit de hamburgerpers komen.
Wij raden nek, borst of riblappen aan. Deze stukken rundvlees hebben de perfecte spier/vet verhouding en hebben een duidelijkere rundvleessmaak. Dit wordt wel een iets duurdere hamburger maar dan heb je ook echt iets speciaals. Vraag de slager of hij het vlees wat grof kan draaien.
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.
Natuurlijk pak je die grote hamburger het liefst met je handen op om er vervolgens een flinke hap uit te nemen. Maar door er iets meer werk van te maken profiteer je van vele voordelen. Hup, zet dat mes erin en breng de vork naar je mond. Zo kom je er niet alleen met schone vingers vanaf, maar eet je ook langzamer.
Verwijder de Half Moon Cast Iron Plancha Griddle met de EGGmitt aan en breng de temperatuur van de EGG naar 200 °C. Bestrijk de hamburgers licht met olijfolie. Leg ze op het rooster, sluit de deksel van de EGG en gril de burgers 4 minuten per kant.
Een portie gehakt, rund komt overeen met 150 gram.
In de basis hoort een doodnormale burger op een zacht broodje, maar bij sommige burgers heeft een hard broodje (bijv. een Italiaanse bol) echt meerwaarde. Je kunt uiteraard nog meer variëren. Bij een frisse kipburger zijn twee dikke, stevige sneeën bord een leuk alternatief voor een broodje.
Een bereide hamburger, die goed verhit is in de pan, kun je maximaal twee dagen na bereiding bewaren in de koelkast. In de vriezer kun je een bereide hamburger maar liefst drie maanden bewaren. Wel belangrijk – zowel in de koelkast als de vriezer – is om een goede luchtdichte verpakking te gebruiken.
Het vlees niet laten binden
Eén ei op een pond gehakt is voldoende, met 2 eetlepels paneermeel of panko (Japans broodkruim).
Amerikaanse burgerkruiden
De natuurlijk gerookte paprika zorgt voor een echt Amerikaans tintje. Zwarte peper en komijn maken de smaak van deze melange vol en rijk en de nootmuskaat brengt je vlees heerlijk op smaak. De grove mix komt niet alleen de smaak ten goede, maar is ook meteen een lust voor het oog.
Nee de kipproducten die wij verkopen zijn niet halal. Wij hebben geen halal producten in het assortiment.
Als elke burger weegt 4 ounces, dat is 300 hamburgers. Het zou 1200 hamburgers als je vermalen het gehele dier als je wat gewicht zou verliezen om uitbenen gebraad, etc. Succes met hamburgers eten!
Reactie McDonald's
McDonalds gebruikt reguliere kip van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijdens het productieproces met respect en zorg omgaan met de kippen", zegt Eunice Koekkoek, manager communicatie McDonald's Nederland.
Dagelijks verdient het bedrijf naar schatting $ 56,793.58 - groter dan het jaarlijkse BBP van landen als Zambia, Bermuda en Cyprus. De dagelijkse kosten voor het bedrijf worden geschat op meer dan $ 1 miljoen.
MacDonalds heeft in 2017 37.000 vestigingen door 120 landen. En in totaal ruim 235.000 mederwerkders. In deze winkels bij elkaar worden er per seconden 75 hamburgers verkocht.