Wat mag ik wel en niet eten als ik zwanger ben? Kans op infecties Bij het zetten van een tattoo (of een piercing) worden er kunstmatige gaatjes in de huid gemaakt. Hierdoor kunnen infecties ontstaan, die vrijwel niet schadelijk zijn voor jouzelf, maar ze kunnen wel schadelijk zijn voor je ongeboren baby.
De belangrijkste zorg bij het krijgen van een tatoeage tijdens de zwangerschap is het risico op infectie. Andere problemen, zoals een reactie op de inkt, kunnen ook pijn en ongemak veroorzaken. Sommige vrouwen kiezen ervoor om hun ongemak tijdens de zwangerschap niet te vergroten.
Een navelpiercing is mooi en sexy , maar tijdens een zwangerschap kan deze voor wat ongemak gaan zorgen. Doordat je buik snel groeit en je hormoon huishouding verandert tijdens een zwangerschap kan die mooie navelpiercing voor problemen gaan zorgen en kan een zwangerschapspiercing een uitkomst zijn.
Tot de piercingwonde volledig genezen is, mag u geen borstvoeding geven. Door de piercing kunnen wel enkele melkkanaaltjes afgesloten zijn. Bij een tepel-, navel- of genitale piercing moet u minstens één jaar wachten om zwanger te worden omdat de genezing zo lang kan duren.
Het is beter om een paar maanden te wachten nadat je baby is geboren. Telkens je wordt geprikt met een naald, of het nu een tatoeage of een piercing is, loop je het risico op een infectie. “Wanneer je zwanger bent, is de kans ook groter dat je verkeerd reageert op bepaalde ingrediënten in de inkt,” zegt dr. Hoskins.
– Als je een ingetrokken tepel hebt dan kan een tepelpiercing ervoor zorgen dat je tepel meer naar buiten komt te staan. – Je tepel wordt gevoeliger door de piercing en het dit kan je seksleven een boost geven. – Het is een piercing je niet gelijk ziet en niet iedereen hoeft te weten dat je hem hebt.
Ja, absoluut. Samenvattend geldt er dus dat een navelpiercing een litteken geeft boven je navel. Het kan dan gebeuren dat er verklevingen ontstaan rondom je darmen en je baarmoeder. Door die verklevingen kan je baarmoeder minder goed functioneren en kun je problemen ervaren met je vruchtbaarheid.
Wanneer je een navelpiercing goed laat helen (d.w.z. je aan de aanbevolen geneestijd houdt), zal een navelpiercing in principe niet dichtgroeien, maar hooguit een stukje krimpt. Vaak kan je deze met behulp van een insertion pin en glijmiddel op waterbasis weer iets oprekken, zodat je navelpiercing weer goed past!
Bij het zetten van een navel piercing wordt een barbell (dit is een gebogen staafje) of een ringetje met een dikte van 1.6 mm gebruikt. De huid wordt eerst gedesinfecteerd en hierna wordt er op de huid een streepje gezet zodat de navelpiercing mooi recht geplaatst kan worden.
Een zwangerschapsmasker ontstaat waarschijnlijk door een stijging van de oestrogeenspiegel tijdens de zwangerschap. Deze stijging van oestrogeen stimuleert de aanmaak van pigment. Daarnaast ontstaat een zwangerschapsmasker vooral na blootstelling van de huid aan zonlicht.
Je piercing verwijderen
Zeker tijdens de laatste weken kan er flink wat spanning op je piercing komen te staan. Soms kun je hierdoor last krijgen van irritatie of kan de spanning op je huid er uiteindelijk voor zorgen dat je piercing zelfs uitgroeit.
Niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook na de zwangerschap wordt het afgeraden om PMU te laten zetten. Bijvoorbeeld wanneer je borstvoeding geeft raden we aan om nog even te wachten met PMU. We zeggen zelfs dat je moet wachten met PMU tot zes maanden na de bevalling.
Ook mag je broek niet te hoog in de taille zitten. Je kleding zal dan niet in de weg zitten tijdens, maar ook na het piercen. De navelpiercing is een surface piercing. Dit houdt in dat het sieraad door een huidplooi wordt gezet.
De navel is dan bijvoorbeeld te diep of heeft juist te veel weefsel. Dat zal zorgen voor een constante druk op het sieraad, waardoor de wond niet genezen kan. Hierdoor ontstaat vaak irritatie of ontstekingen. Wanneer dit het geval is, is het misschien verstandig om een navelpiercing achterwege te laten.
Wij raden af om het gaatje zelf te doorprikken om de volgende redenen: Je hebt niet de juiste materialen zoals een piercingnaald om het gaatje veilig te doorprikken. Je kunt de materialen niet (voldoende) steriliseren waardoor er veel bacteriën aanwezig zijn en dat zorgt voor eventuele infecties.
Neem de tragus, het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor: in de tragus vind je acupunctuurpunten die je honger, hormonen en stress beïnvloeden. Een piercing door je tragus zou dus invloed kunnen hebben op deze dingen. En neem de neus, waar acupunctuur vaak toegepast wordt om verstoppingen op te lossen.
De tragus is het kleine stukje kraakbeen dat vlak voor je gehoorgang zit. Het moet niet verward worden met de antitragus. Dit is namelijk het randje kraakbeen vlak boven de oorlel. De tragus is het stukje waarmee je je oren dicht kunt drukken, of waar oordopjes achter blijven hangen.
Piercings laten zetten en leeftijd
De overheid en GGD hebben besloten dat het niet toegestaan is om een piercing te zetten bij personen onder de 12 jaar. Als je tussen de 12 en 16 jaar oud bent, heb je de toestemming van je ouder(s) nodig voordat je een piercing mag laten zetten.
Deze piercings staan erom bekend dat ze het meest pijn doen, dus als je iemand mee wilt nemen om je hand vast te houden zal niemand daar wat van zeggen. Een daith piercing is een gaatje in het stuk kraakbeen in je binnenoor, boven de gehoorgang.
Gepiercede tepels zijn niet altijd stijf. Tijdens het zetten moet dat wel, maar daarna zijn het gewoon weer normale tepels.
Borstvoeding met een tepelpiercing
Het is raadzaam de piercing te verwijderen voordat u borstvoeding geeft, omdat de baby anders niet goed kan zuigen. Ook bestaat de kans dat de baby zich bezeert, iets inslikt of inademt als een deel van de piercing losraakt wanneer uw baby zijn of haar tong beweegt.
Vrouwen hebben vaak grotere tepels dan mannen. Dat is op het gebied van tepelpiercings voor vrouwen goed nieuws. Een grote stevige tepel is namelijk makkelijker te piercen en te onderhouden. Een kleine tepel kan door een goeie piercer ook prima gepiercet worden maar heeft iets grotere kans op complicaties.