Het effect van de laserbehandeling blijft lang zichtbaar. Het herstel na de behandeling duurt ongeveer zeven dagen. Het is belangrijk om uw huid tot acht weken na de laserbehandeling goed te beschermen tegen de zon.
Hoe ziet mijn huid eruit na de laserbehandeling? Na de behandeling is je huid wat rood. De behandelde bloedvaatjes kunnen wat donker of blauwig verkleurd zijn. De algehele rode verkleuring trekt binnen enkele uren tot een dag weer weg.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
Hoeveel tijd zit er tussen de laserbehandelingen? Dit is afhankelijk van het gebied dat u laat behandelen en hoe snel de haren op dat gebied groeien. Gemiddeld zitten er 8 weken tussen de behandelingen.
Bij elke behandeling worden er haarzakjes vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer terug groeit. Na drie à vier behandelingen wordt het resultaat echt zichtbaar omdat er dan kale plekken op de huid ontstaan. Voor het optimale resultaat raden we u aan om het behandelingstraject compleet af te ronden.
Douchen en water
Het is niet verstandig om, tot ongeveer twee weken na de behandeling, niet heet te douchen, naar een sauna, zwembad of stoombad te gaan. Bij het douchen is het verstandig om producten te vermijden zoals scrubs.
Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere laserbehandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied weg te laseren en te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden.
Het is belangrijk om een laserontharing goed te plannen. Je haar moet namelijk in een groeifase zitten, want alleen dan is er pigmentvorming in het haartje. Ideaal gezien laat je 4-6 weken tussen de behandelingen, zodanig dat je haar telkens in een groeifase zit.
Je schaamlippen zelf ontharen kan erg pijnlijk zijn. Met de laserbehandeling van Smooth Laser Clinic is het ontharen van je schaamlippen pijnloos en effectief. Zo heb je nooit meer last van ongewenste of ingegroeide haartjes op en rond je schaamlippen.
Het aantal behandelingen hangt af van verschillende factoren. Voor optimaal resultaat heb je gemiddeld rond de 6 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit vaak een interval van 4 tot 8 weken. Laser behandeling op een donkere huid duurt vaak wat langer.
De behandelde huid is gevoelig voor de zon en voor warmte. Direct na de behandeling is het verstandig om niet te heet te douchen/baden, geen sauna bezoek. Gedurende 4 weken na de behandeling is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de zon, en een zonbescherming met SPF50 te gebruiken.
Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier wordt uitgevoerd. Normale huidreacties die kunnen voorkomen na een laserbehandeling zijn: roodheid, zwelling en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.
Na de behandeling wordt het behandelde huiddeel ingesmeerd met vaseline of coldcream. Deze crème heeft een koelend en verzachtend effect. Omdat de oppervlakkige huidlaag bij de behandeling met de laser is 'verdampt', verliest u de eerste dagen veel vocht uit het behandelde gebied.
Voordelen van laserontharing
Je gezicht laten laser ontharen heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je bij laserontharen veel minder last hebt van irritaties van de huid. Het is namelijk zo dat wanneer je zelf probeert de haren te verwijderen, er ingegroeide haren kunnen ontstaan.
Met laser kun je rimpeltjes verzachten en ook kan je huid na de laserbehandelingen steviger aanvoelen. En je kunt bijvoorbeeld littekentjes aanpakken. Het effect van die behandelingen is vooral zichtbaar bij mensen met beginnende huidveroudering. Maar diepe groeven of plooien zal je er uiteindelijk niet mee wegkrijgen.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.
Uit ervaring kunnen we zeggen dat het laseren van de schaamstreek wel wat gevoelig is, maar niet als pijnlijk ervaren wordt. Het gevoel is te vergelijken met een klein speldenprikje. Tijdens de behandeling zorgen we ervoor dat de huid gekoeld wordt, zodat je er zo min mogelijk van voelt.
Een kwalitatief laserapparaat is veel kostbaarder dan een IPL apparaat. IPL behandelingen zijn daardoor vaak goedkoper. Maar een laser is daarentegen effectiever en sneller in de behandeling tegen ongewenste haren dan IPL. De haren moeten zodanig verhit worden om definitief weg te blijven.
De vagina is een elastisch kanaal en dat omgeven is door spiertjes. Hieromheen ligt bindweefsel met bloedvaten, zenuwen en bekkenbodemspieren. De binnenkant is bedekt met een laag van kliertjes en is roze van kleur. De opening van de vagina wordt omgeven door een dun vliesje of randje (hymen of maagdenvlies).
De lichtbundels van de lasers worden door het pigment rond de haarwortel omgezet in warmte. Deze korte impuls van energie beschadigt de haarwortel. Ongeveer 1 à 3 weken na de laserbehandeling kan de haar met de haarwortel uitvallen. Afhankelijk van het behandelgebied duurt een sessie tussen de 30 minuten en 4 uur.
Is laserontharing definitief? Het verwijderen van haartjes met een laser is effectief, maar niet definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug.
Laserontharing kan je huid gevoeliger maken voor de zon, wat het risico op verbranding en hyperpigmentatie kan verhogen en het moeilijker kan maken om de gewenste resultaten te krijgen. Daarom raden we aan om tijdens de laserontharingsbehandelingen directe blootstelling aan de zon (of zonnebanken) te vermijden.
Na elke behandeling is er resultaat te zien. De haren worden dunner en de dichtheid wordt kleiner. Hierdoor voelen bijvoorbeeld de oksels, bikinilijn of benen veel minder stoppelig aan. De haren vallen na 2-3 weken uit en dit is dus heel handig wanneer er voor een vakantie een behandeling wordt uitgevoerd.
Voor de vervolg behandelingen dient u zich thuis te scheren vóór dat u komt laseren. De haar moet zo kort mogelijk zijn om het laserlicht goed door te leiden naar de haarwortel toe zodat deze voldoende energie krijgt en daardoor verhit raakt.
Mag je een laserbehandeling doen tijdens zwangerschap, menstruatie? Tijdens zwangerschap wordt laseren afgeraden omdat er niet bekend is of er schade kan worden toegebracht. Ook is de huid tijdens de zwangerschap gevoeliger voor pigmentverschuivingen. Tijdens de menstruatie kan er gewoon behandeld worden.