Als de deur snel gesloten of dichtgeslagen wordt, wordt er lucht uit geforceerd en het kan enkele minuten duren voordat het vacuüm verdwijnt, waarna de deur normaal geopend kan worden. Een vacuüm in een koelkast of vriezer na het sluiten van de deur is normaal en is geen defect.
De lucht in een koelkast of vriezer “krimpt” naarmate het kouder wordt . Dit kan soms zuiging veroorzaken, waardoor het moeilijk wordt om de deur te openen. Als de deur snel wordt gesloten of dichtgeslagen, wordt de lucht eruit geperst en kan het enkele minuten duren voordat het vacuüm is opgeheven, waarna de deur normaal kan worden geopend.
Het komt doordat de koude lucht in de vriezer uit de vriezer valt bij openen van de deur, de warmere lucht in de vriezer koelt bij sluiten zeer snel af en trekt daardoor de deur aan. Je hebt maar een klein drukverschil nodig om de deur niet meer te kunnen openen.
Zet een pan of bakje met kokend water in de vriezer. Hierdoor smelt het ijs sneller. Gebruik eventueel een onderzetter om de onderkant van de vriezer te beschermen. Een alternatieve methode is heet water in een plantenspuit en dit op het aangekoekte ijs spuiten.
De wet van Gay-Lussac stelt dat de druk van een gegeven gasmassa direct varieert met de absolute temperatuur van het gas, wanneer het volume constant wordt gehouden. De afkoeling van het gas zorgt voor een drukverlaging in de vriezer, wat resulteert in een gedeeltelijk vacuüm waardoor de deur moeilijker te openen is.
De koelkastdeur kan soms moeilijk opengaan als u hem net dicht hebt gedaan. Dit komt doordat er warmte in de koelkast komt als de deur wordt geopend. Deze lucht krimpt vervolgens als deze afkoelt en dit creëert een vacuüm . Zodra de druk gelijk is, zou u de deur gemakkelijker moeten kunnen openen.
Het paneel vergrendelt automatisch na 1 minuut inactiviteit om onbedoeld contact te voorkomen. U kunt het ontgrendelen door de knop Door Alarm ingedrukt te houden totdat u een belsignaal hoort; dit duurt meestal ongeveer 3 seconden.
Hoe werkt No Frost? Voor een vriezer geldt dat een gewoon exemplaar vocht opneemt uit de producten die je erin legt. Ook met het open- en dichtgaan van de deur kan er vocht aan de binnenkant ontstaan. Dat vocht bevriest, waardoor ijsafzetting in en rond de lades van de diepvries ontstaat.
Houd het gesloten
U moet ook de tijd nemen om de afdichting van uw vriezerdeur te controleren. Uw vriezerdeur moet een luchtdichte afdichting creëren wanneer deze gesloten is, maar als de afdichting kapot is, kan het zijn dat er warme lucht in en uit de vriezer stroomt. Deze lucht zorgt ervoor dat er zich heel snel ijs in uw vriezer vormt.
Volgens ons heb je bij een no- of low-frost vriezer dus genoeg aan één keer per jaar ontdooien, met name voor het schoonmaken. Als je vriezer wat ouder is, of niet beschikt over no- of low-frost, doe je er verstandig aan om dit klusje vaker uit te voeren.
Om het vacuüm van uw koelkastdeur te verminderen, kunt u aan de rubberen pakking of fysieke afdichting wrikken om een ruimte te creëren . Deze ruimte laat warmere lucht in de vriezer, waardoor de temperatuur stijgt. De druk stijgt bij een hogere temperatuur, waardoor de deur opengaat. Trek voorzichtig aan de afdichting om een opening te creëren om de druk te laten ontsnappen.
Wat is het vacuüm trekken van een koelkastdeur? Het vacuüm trekken van een koelkastdeur gebeurt wanneer de deur kort na het sluiten moeilijk of bijna onmogelijk te openen is. Dit verschijnsel ontstaat doordat er bij het sluiten van de deur warme lucht de koelkast in komt, die vervolgens snel wordt afgekoeld.
Als je vriezer echt af en toe uitvalt, zal het water in het bakje een beetje ontdooien en zal de munt geleidelijk zinken. Afhankelijk van de tijdsduur dat de vriezer ontdooit, zal de munt aan het ijs vast vriezen of – in het slechtste geval – zinken tot op de bodem.
Deur klemt aan bovenkant of onderkant
Heeft de deur simpelweg te weinig ruimte aan de onder- of bovenkant, dan kunt u met een kleine machineschaaf of handschaaf op deze plek een stukje van de deur schaven. Wanneer de deur minimaal klemt, kunt u ook met schuurpapier een stukje van de deur afhalen.
Was de pakkingen met warm water en een mild schoonmaakmiddel met een schone spons of zachte doek. Spoel goed af en veeg droog met een schone, zachte doek. (Optioneel) Wrijf indien gewenst een dunne laag paraffinewas op de pakking na het schoonmaken. De paraffinewas kan helpen als de pakkingen blijven plakken.
Het krimpen van hout
In de winter zorgt de koude temperatuur ervoor dat uw houten deur veel vocht opneemt en daarom dus klemt.
Tips om te voorkomen dat de vriezer gaat vriezen
Zorg ervoor dat de vriezer goed is afgesloten om warme lucht en vochtigheid buiten te houden , zodat u het risico op vorstvorming kunt verminderen. Houd de temperatuur constant en maak de binnenkant van uw vriezer regelmatig schoon om eventuele bestaande vorst te verwijderen. Zorg ervoor dat de thermostaat van uw vriezer goed is ingesteld.
Als er warme of vochtige lucht binnendringt in de vriezer en in contact komt met de koele lucht, ontstaat er op het contactpunt een laagje ijs.
Pak een emmer heet water en zet deze in je vriezer met de deur dicht. Hierdoor blijft de warmte van het water in de vriezer en ontdooit het ijs sneller. Wacht een half uurtje. Na een half uur zou het meeste van het ijs ontdooid moeten zijn.
Laat de vorst op natuurlijke wijze smelten : laat de vorst vanzelf ontdooien. Maar als u het sneller wilt laten gaan, zet dan een pan met heet water erin en sluit de deur, zodat de stoom de vorst kan laten smelten. Schoon en droog: nadat de vorst is gesmolten, maakt u de binnenkant schoon met een mild schoonmaakmiddel of een water-azijnoplossing.
U moet proberen uw vriezer minstens één keer per jaar te ontdooien, of vaker als uw vriezer gevoelig is voor ijsvorming . U moet uw vriezer ook ontdooien als de ijsvorming dikker is dan ¼ inch.
Het grootste nadeel is dat er zich zo vorst ophoopt op de wanden in de vriezer, waardoor het noodzakelijk is om de koelkast regelmatig te ontdooien.
De perfecte temperatuur voor je diepvries is -18°C; dat getal wordt overigens ook vermeld op diepvriesproducten. In theorie is een temperatuur tussen -18°C en -30°C perfect, maar hoe kouder je je toestel instelt, hoe meer energie het verbruikt. 18°C is een prima compromis tussen gezondheid en milieuvriendelijkheid.
Het probleem dat u ervaart, heeft te maken met de deurafdichting die TE goed aansluit op het frame van de koelkast . Wanneer u de deur opent, komt er warme lucht binnen. Sluit de deur en die warme lucht krimpt en condenseert, waardoor er zuiging ontstaat.
Open de instellingen van je toestel en ga naar "Over telefoon" of "Systeem". Zoek naar de optie "SIM-status". Als je de status "Ontgrendeld" of "Netwerk ontgrendeld" ziet, is je telefoon ontgrendeld.