De arm sleeves met compressie vangt het “schokgolf”-effect op spieren, bloedvaten en gewrichten op. Dit zorgt ervoor dat de spieren minder snel vermoeid raken. Om de armen warm te houden tijdens het hardlopen, kunnen de arm sleeves van Nike goed gebruikt worden.
Het nut van arm sleeves
Doordat arm sleeves strak om je lichaam zitten, zorgt het voor minder schokken en trillingen in je armspieren. Je spieren raken daardoor minder snel vermoeid. De Herzog PRO Sport Compression Armsleeves hebben een afnemend drukverloop vanaf de pols richting de schouder.
Verbeterde bloedcirculatie
De specifieke druk van compressiekousen werkt zo: de sok zit het strakst om de voet en de enkels en de druk (compressie) neemt af naar boven toe. Zo stimuleer je de bloedsomloop, en duw je letterlijk het bloed omhoog.
De armstukken beschermen je armen en zorgen tegelijkertijd voor een betere doorbloeding en afvoer van de afvalstoffen. Hardlopers kunnen ook baat hebben bij het dragen van compressie armstukken wanneer het bijvoorbeeld buiten koud is.
Lange sokken kunnen ook voorkomen dat zweet dat langs je been loopt, je enkels en voeten bereikt en voorkomen dat steentjes in je sokken vliegen. Ze houden ook je voeten en vooral onderbenen warmer tijdens koudere seizoenen. Ten slotte dragen ook mountainbikers lange sokken als onderdeel van hun outfit.
Arm sleeves kunnen worden gebruikt tijdens het hardlopen om de prestaties te verbeteren en de hersteltijd te verkorten. Ook worden ze gebruikt om de armen warm te houden tijdens het hardlopen.
Het primaire doel van knee sleeves is het beschermen van knieën tegen toekomstige blessures en de kans op blessures verminderen. Waar kniebraces gemaakt zijn om een eerdere blessures in de knie te beschermen tegen verdere kwalen. Knee sleeves zijn compressie gevende sleeves gemaakt van het materiaal neopreen.
In eerste instantie heb je de neiging om de mouwen op te stropen, maar als je deze verleiding kunt weerstaan dan zul je merken dat je met lange mouwen net zo lekker kunt bewegen als in een singlet of t-shirt. En daarbij dan uiteraard de voordelen van een optimale bescherming tegen de schadelijke zonnestralen.
Tussen de 15 en 20 graden kan je ervoor kiezen om in plaats van een jas een dun vest te dragen. Vanaf de 20 graden kan jij prima een korte broek aan. Al willen we daarbij wel zeggen: verlies de gevoelstemperatuur niet uit het oog.
Met 11 en 12 graden is een lange jeans wel zo lekker, maar je kunt ook prima een jurkje of rokje combineren met een dikke panty. In deze kleding ben je natuurlijk wel lekker vrouwelijk en helemaal stijlvol. Op je rokje of broek daar je natuurlijk een sweater, trui of een topje met een vest.
10 tot 15 graden: korte mouwen of longsleeve, kort broekje, driekwart of lange broek (afhankelijk van wind en hoeveelheid zon). 5 tot 10 graden: een korte of mouwloze thermo met een longsleeve eroverheen, drie kwart of lange broek.
Knee sleeves zitten best strak om je knieën, en dat hoort ook zo (zolang je niet het gevoel hebt dat ze je huid in aan het boren zijn – dan heb je een maat te klein gekocht). Door de compressie die ze bieden zorgen sleeves voor een verbeterde bloedsomloop in dat gebied.
Beste powerlifting knee sleeves
Bij powerlifting is het van groot belang dat je de sleeves strak om je knieën kunt binden. Ze moeten immers stevig blijven zetten en mogen in géén geval verschuiven tijdens het liften van zware gewichten. Ook is het belangrijk dat ze stevig zijn en van betrouwbare kwaliteit.
Een shooting sleeve is een speciale mouw, die een basketbalspeler om zijn onderarm kan doen. Deze mouw houdt de onderarm warm en bevordert bovendien de bloedcirculatie.
Om toch wat algemene richtlijnen te geven: Boven de 15 graden Celsius: korte broek of tight, T-shirt met korte mouwen of hemdje. 10 - 15 graden: korte of driekwart broek of tight, T-shirt met korte of lange mouw. 0 - 10 graden: lange tight, shirt met lange mouwen en een jack.
Voor warme dagen kies je een korte hardloopbroek. Dit is lekker luchtig en het geeft je veel bewegingsvrijheid. Een lange hardloopbroek of een tight kan je in alle seizoenen dragen. Een dunne versie voor gemiddelde temperaturen, een wat gevoerde broek is prettig voor de echte koude dagen in de winter.
De 3mm dikke Rehband knee sleeve is geschikt voor gebruik tijdens duur- en lange afstandstrainingen. De 3mm dikke knee sleeve ondersteunt sporters en helpt de drager controle over zijn kniebewegingen te houden, ook wanneer je moe wordt aan het einde van een work-out.
Doordat ze er strak omheen zitten, zorgen ze voor compressie. Compressie is in dit geval het samendrukken van lichamelijke structuren. Je knieën worden in positie gehouden en maken minder snel rare bewegingen.
Indien het 10 graden of warmer is, dan kan je in een korte broek gaan hardlopen. Als de temperatuur schommelt rond de 10 graden dan is het altijd beter om eerste even kort je lichaam op te warmen. Hiermee zorg je ervoor dat je al iets op bent gewarmd voor de start van je hardlooptraining.
Minder dan 0 graden: een thermoshirt, shirt met lange mouwen en een winddicht jack, lange winter hardloopbroek en eventueel handschoenen en muts of hoofdband. Tussen 0 en 9 graden: (thermo)shirt, shirt met lange mouwen, lange hardloopbroek. Tussen 10 en 17 graden: shirt met korte of lange mouw, driekwart of korte broek.
Maak de warming up onderdeel van je training. Begin je run bijvoorbeeld met wandelen of rustig joggen, voeg wat loopscholing oefeningen toe (bijvoorbeeld knie-heffen, hakken-billen, huppelen, bovenlichaam losdraaien) en bouw het langzaam op, zodat je lichaam (en geest) de tijd krijgt om op te warmen.
De meeste volwassenen vinden een temperatuur tussen de 17 en 19 graden prima om zonder jas - maar met trui - naar buiten te gaan. Bij veel kinderen ligt die temperatuur een stukje lager, omdat ze de hele tijd bewegen. Voor hen is 14, 15 of 16 graden vaak al ideaal om zonder jas naar buiten te gaan.
Als het onder de 10 graden is, is het zo koud dat je je adem kunt zien. Er zullen dan weinig mensen zijn die zonder jas naar buiten gaan. Dat is maar beter ook, aangezien er een kans is dat je onderkoeld raakt. Tussen de 10 en 15 graden wordt het nog steeds aangeraden om een normale jas (of tussenjas) te dragen.
Wanneer het 15/16 graden is, kunnen zij gerust zonder jas buiten spelen. Denk er altijd wel aan dat de ochtenden en avonden in het voorjaar fris kunnen zijn. Het is dus aan te raden om altijd een jas of vest mee te nemen. Is het in de ochtend al 15 of 16 graden dan kan de jas gerust thuis achter blijven.