Reacties. Dopper is een duurzame waterfles, gemaakt om het drinken van kraanwater te promoten. Het gebruik van de fles voor andere dranken is op eigen risico.Deze kunnen namelijk de Dopper aantasten, er kan bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak ontstaan.
De melk kan namelijk voor restjes zorgen in de randen en in de afsluitring. En restjes, daar zijn bacteriën en schimmels dol op! Ze kunnen zorgen voor nare luchtjes en dat is niet is wat je wil in een beker of fles die je graag gebruikt.
Dopper flessen zijn niet speciaal gemaakt voor andere dranken, zoals cola, frisdrank en vruchtensap. Deze dranken kunnen bijvoorbeeld verkleuring of een nasmaak achterlaten. We raden het af om de Dopper fles te vullen met prikwater, dit kan namelijk lekkage veroorzaken.
Spoel je Dopper voor het eerste gebruik even om met warm (maar niet heter dan 65 graden) water. Net als jij, kan de Dopper niet tegen temperaturen lager dan -10 en hoger dan 65 graden. De Dopper kan niet in de vriezer of magnetron. Gebruik je jouw Dopper even niet?
In 2010 zag de Dopper Original het levenslicht. Uit bijna 100 inzendingen werd het ontwerp van Rinke van Remortel, alumnus van de technische universiteit van Delft, gekozen. Vanwege het unieke design dat uit drie onderdelen bestaat, is de fles gemakkelijk schoon te houden en duurzaam.
Dopper producten zijn vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, BPS of ftalaten. Ze voldoen aan de Europese (EC No. 1935/2004) en Amerikaanse (FDA) voedselveiligheidsvoorschriften.
Met de hand reinigen
Beter voor het milieu en beter voor je smaakpapillen. Als je fles een extra grondige reinigingsbeurt kan gebruiken, meng dan wat water en azijn en laat je Dopper er een nachtje in weken (een nachtje, niet een week). Niet vergeten daarna goed na te spoelen.
Maar er zijn meer tekenen die erop wijzen dat je herbruikbare waterflesje zijn beste tijd gehad heeft. Een plastic fles gaat ongeveer een jaar mee. Een glazen drinkfles is een stuk duurzamer, maar een roestvrijstalen drinkfles is de beste keuze voor langdurig gebruik.
Niet alleen thuis, maar ook onderweg en op je werk. In de meeste flessen gaat een halve liter. Drink daar - verspreid over de dag - drie van leeg en je 1.5 liter doel is bereikt! Goede voorbereiding Zet je dagelijkse hoeveelheid water vast klaar, bijvoorbeeld in een schenkkan of thermosfles.
Meng wat water en azijn en laat je Dopper er een nachtje in weken. Spoel de fles daarna goed af. Driedubbel grondige reinigingsbeurt: vul de fles met wat water en azijn, voeg twee eetlepels baking soda toe en roer. Ook hier geldt: spoel de fles daarna grondig na voordat je hem weer gebruikt.
Ja, in bijna alle opzichten zijn glazen waterflessen beter dan aluminium, metaal of plastic. Ze zijn milieuvriendelijker omdat ze een duurzame vervanging zijn voor plastic wegwerpeenheden. Glazen flessen zijn ook veiliger voor uw gezondheid en het water smaakt beter als het erin wordt bewaard.
Beste RVS: Dopper RVS
Omdat deze Dopper drinkfles uit RVS (roestvrij staal) gemaakt is, blijft je water of frisdrank maar liefst 24 uur fris. Het nadeel is dan weer dat de fles redelijk zwaar is. Wanneer je koffie of thee in de Dopper doet, kan je erop rekenen dat deze ongeveer negen uur warm zullen blijven.
Vloeistoffen hebben de neiging om door verwarming of koeling uit te zetten of te krimpen. Wij raden het daarom af om de Dopper flessen in de koelkast of vriezer te doen, hierdoor kan de Dopper fles beschadigen.
Doe een theelepel baking soda in de schoon te maken mok, thermoskan of koffiepot, voeg hier een theelepel water aan toe en meng dit door elkaar. Er vormt zich dan een dikke pasta waarmee u de aanslag weg kunt schrobben, bijvoorbeeld met een oude tandenborstel, spons of afwasborstel.
Een isoleerkan noemen ze dit tegenwoordig, maar normale mensen zeggen thermoskan. Want het Duitse bedrijf Thermos was in 1904 de eerste die isoleerkannen ging maken. In thermoskannen blijven hete dranken heet als het koud is en koude koud als het heet is.
De beste tips
Om koffiegeur in de thermoskan te verwijderen, vul de thermoskan voor de helft met water en voor de helft met natuurazijn. Laat dit een hele nacht staan. De volgende dag is de geur verdwenen.
De stank wordt veroorzaakt door duizenden bacteriën die zich gretig vermenigvuldigen in je fles. Niet gezond, en ook niet fris. Zo krijg je de fles wél weer brandschoon. Om te voorkomen dat je duurzame drinkfles een speeltuin wordt voor micro-organismen, is goed schoonmaken de boodschap.
Water bevat natuurlijk geen calorieën, hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je vetpercentage stijgt. Maar je lichaamsgewicht zou er wel wat van kunnen stijgen. Omdat dit extra gewicht uiteindelijk weer volledig wordt afgevoerd zal dit altijd tijdelijk zijn.
Een kopje thee is net zo gezond als een glas water. Dit blijkt uit recent onderzoek gehouden onder 21 vrijwilligers. Dit onderzoek toont aan dat 4 tot 6 koppen thee per dag net zo'n positief op je vochtbalans heeft als 1 liter water. Eerder werd altijd gedacht dat vanwege de cafeïne in thee, thee dehydrateert.
Spoel zoveel mogelijk schimmel weg met heet water en afwasmiddel. Giet warm water in de fles, vul tot ongeveer 2/3 vol is en voeg 2-3 druppels afwasmiddel toe. Doe de dop er weer op en schud het mengsel grondig gedurende 1-2 minuten.
Plastic flesjes hoeft je dus echt niet om het minste of geringste weg te gooien. Hoe lang je ze kunt bewaren, hangt voornamelijk af van hoe je met de verpakking om gaat. Gaat-ie regelmatig in de vaatwasser, dan is het snel gedaan met je fles. Ook kun je hem beter weghouden bij bacteriën die niet van jezelf zijn.
Gewoon simpel keukenazijn met koud water. Vul de waterfles voor ongeveer 1/3 deel met azijn en vul hem dan verder met koud water. Laat de drinkfles zo een nacht doorbrengen en spoel hem dan goed om. Wanneer je niet vaak genoeg spoelt, zal je water een beetje naar azijn smaken.
Bacteriën. Experten raden aan om je drinkfles minstens één keer per dag af te wassen met water en zeep, wil je een broeihaard van bacteriën vermijden. Die kunnen zich namelijk snel vermenigvuldigen, aangezien je via je mond bacteriën achterlaat op je fles.