Om zonder room toch een romige saus te krijgen heb je eigeel nodig. Eiwit kan de saus namelijk wat 'waterig' maken.
Carbonara met kip
Deze heerlijke simpele carbonara bevat kip voor extra proteïne , gecombineerd met een rijke romige saus waar het hele gezin van zal houden. Serveer vers uit de pan voor een stevig, gezellig diner.
Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: er zit geen room in een klassieke pasta carbonara. Voor Italianen is dit echt een doodzonde. De saus wordt namelijk ook romig zonder room, omdat de emulsie van vet (van het gebakken spek) en zetmeelrijke pastawater zorgt voor een perfecte saus.
1 portie carbonara bevat 764 calorieën. De macronutriëntenverdeling is 48% koolhydraten, 37% vet en 15% proteïne. Dit is een goede bron van proteïne (52% van uw dagelijkse waarde) , vezels (18% van uw dagelijkse waarde) en kalium (10% van uw dagelijkse waarde).
Originele Carbonara bevat meestal ongeveer 574 calorieën en 27 gram vet per portie. Dit herziene recept levert slechts 307 calorieën en 7 gram vet op. OPMERKING: Dit recept is OK voor mensen die het LMD (Low Microbial Diet) volgen, zolang alle groenten EN kaas goed gaar zijn.
Eiwit zit vooral veel in melk(producten), vis, vlees, eieren en vleesvervangers, zoals peulvruchten, noten, tofu.
Om zonder room toch een romige saus te krijgen heb je eigeel nodig. Eiwit kan de saus namelijk wat 'waterig' maken.
Hoewel er verschillende versies in kookboeken te vinden zijn, wordt de authentieke carbonara gemaakt met slechts een paar ingrediënten: langwerpige pasta zoals spaghetti, pancetta (of dik gesneden spek), eieren, Pecorino Romano-kaas, zout en wat peper. Er wordt niets meer toegevoegd: geen ui of knoflook, geen room , geen boter of olie.
De juiste verhouding tussen vocht en andere ingrediënten is essentieel. Als je te veel vocht toevoegt, kan de saus dun en waterig worden. Als er te weinig vocht is, zal de saus eerder dik en geconcentreerd zijn. Dit onevenwicht kan ervoor zorgen dat de ingrediënten in de saus gaan scheiden, waardoor schifting optreedt.
Een pastagerecht is zo gezond als je het zelf maakt. Met een pasta carbonara is niets mis, zeker als je er een mooie salade naast eet. Carbonara eet je liefst met ei als saus, met goede pancetta en pecorino. Gebruik je room en ben je erg scheutig met de kaas, dan neemt het aantal calorieën natuurlijk wel toe.
Het hoge verzadigde vetgehalte van deze maaltijd kan worden gelinkt aan een hoog cholesterolgehalte en een verhoogd risico op hartziekten als het te vaak wordt geconsumeerd. Spaghetti Carbonara is het klassieke "spek en ei" spaghetti gerecht.
Eiwitten. Met respectievelijk 50 en 25 gram eiwit per 100 gram, zijn Atkins Penne en AH rode linzen pasta hier de eiwit toppers! Dit zijn ook de twee varianten pasta die de minste koolhydraten bevatten. De minste hoeveelheid eiwitten vind je in de glutenvrij pasta van Grand' Italia, namelijk 8 gram per 100 gram.
Ze zijn nodig voor het opbouwen en behouden van spieren en cellen. Eiwitten zitten vooral in vlees, vis, vegetarische vleesvervangers, ei, kaas, zuivelproducten, noten en peulvruchten. Bij gewichtsverlies, ziekte, een operatie en wonden is extra eiwit nodig voor het herstel.
Guanciale – Dit is een hoofdingrediënt in carbonara en is een gepekeld vet varkensvlees dat lijkt op spek en pancetta. Het voegt smaak toe aan het gerecht en het vet maakt de saus romig wanneer het wordt gemengd met het ei en het zetmeelrijke pastakookwater.
In pasta alla carbonara moeten alleen dooiers worden gebruikt, zonder eiwitten . Het is waar dat sommige zeer bekwame chefs, zoals Sarah Cicolini van Santopalato, Rome, 5 eidooiers in evenwicht brengen met 60 gram eiwitten in een recept voor vier personen.
Voordat u ons veroordeelt, geef ons een kans om te bewijzen waarom dit echt de best beoordeelde spaghetti carbonara van Australië is. Amira zei: "We hebben een scheutje dikke room gebruikt in dit recept, omdat het een heerlijke rijkdom aan de saus toevoegt en het helpt ook om de eieren een beetje te stabiliseren ."
Waarschijnlijk is het gerecht ontstaan in Rome in de jaren 40 van de vorige eeuw. De naam carbonara verwijst mogelijk naar het woord carbonari wat houtskoolbranders betekent. Deze arbeiders in de heuvels bij Rome zouden pasta met ei en kaas gegeten hebben omdat de ingrediënten goedkoop en makkelijk verkrijgbaar waren.
De eieren kookten toen ze in contact kwamen met de hete pan . De saus is verpest. Haal de volgende keer de pan van het vuur en voorkom dat de eieren gaan schiften door de saus op de pasta te doen in plaats van op de bodem van de pan.
De verhouding van eiwit en eigeel in uw pasta zal verschillende resultaten opleveren. Hoe meer eiwit, hoe soepeler het deeg ; hoe meer eigeel, hoe rijker de pasta zal zijn. Er zijn eindeloze variaties, maar voor een deeg dat elke keer werkt, gebruikt u: 1 heel ei plus 2 eigeel voor elke 150 g bloem.
Als het zelfgemaakt is met rauw ei, eet het dan niet tijdens de zwangerschap.Zo verklein je de kans op een voedselinfectie bij jezelf. Dit product staat niet in de Schijf van Vijf. Eet dit product daarom niet te veel en niet te vaak.
Eiwitten helpen om je langer vol te laten voelen na het eten en vertraagd de vertering waardoor je minder snel honger hebt en dus je calorie-inname makkelijker kunt verminderen. Dit kan leiden tot gewichtsverlies, vooral als je eiwitten gebruikt om koolhydraten of vetten in je dieet te vervangen.
Sla mager vlees, vis, noten, zuivel, bonen en sojaproducten in voor gezonde eiwitrijke maaltijden . Eet eiwitrepen en -shakes voor snelle en gemakkelijke snacks. Plan je maaltijden elke week om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt. Houd je maaltijden bij met food tracker-apps.
Pindakaas is een goede bron van plantaardig eiwit
Een portie pindakaas bevat ongeveer 8 g eiwit, waardoor het een uitstekende manier is om cholesterolvrije eiwitten in je dieet op te nemen.