Veel mensen nemen een fris drankje om zich op te peppen. En het zorgt ook voor een snelle energiepiek. Maar als het koude drankje door je lichaam stroomt, moet je lichaam meer energie spenderen aan het opwarmen van de vloeistof tot het je lichaamstemperatuur heeft.
Veel ijsklontjes. Maar werkt dat nou ook echt? De bedenker van dit dieet, gastro-enteroloog Brian Weiner, beweert dat je lichaam meer calorieën verbrandt door het eten van een grote hoeveelheid ijsblokjes. Al deze ijsblokjes moeten namelijk naar lichaamstemperatuur worden opgewarmd, en dat kost je lichaam energie.
Er bestaat een fabeltje dat ijskoud water zou helpen om af te vallen omdat het je lichaam dwingt om harder te werken en je daardoor meer calorieën zou verbranden. 'Helaas' is dit niet waar. De koude temperaturen zorgen er namelijk voor dat de vetten in je maag stollen.
Het koelt de huid af, neemt roodheid weg en houdt de huid gehydrateerd. En dat is niet het enige: ook helpt elke dag een ijsblokje op je gezicht voor een goede bloedsomloop en laat het een frisse uitstraling achter waardoor je meer wakker lijkt.
Herbruikbare ijsklontjes zijn van kunststof en meestal gevuld met een zout-water-oplossing. Je kunt ze steeds weer opnieuw invriezen en gebruiken. Een andere optie zijn de stones of cubes. Dit zijn een soort dobbelstenen van speksteen, graniet, glas of roestvrijstaal.
Dat kan met deze herbruikbare vierkante ijsklontjes. Zelfs water ziet er super uit met deze vrolijke kleuren. Je gebruikt ze als gewone ijsklontjes alleen smelten deze niet. Ze mogen in de vaatwasser na gebruiken en daarna weer snel de vriezer in.
Een standaard ijsblokje bevat 15 milliliter water.
Deze laat je lippen namelijk extra opvallen en daardoor juist smaller lijken. Een ijsblokje over je lippen wrijven zorgt ervoor dat je lippen opzwellen en dus juist wél voller worden. Een simpele oplossing, maar de hele dag met een ijskast rondlopen is nu eenmaal niet ideaal.
Koelen met ijs kan natuurlijk helpen om zwellingen af te laten nemen, dus waarom zou het niet werken bij ontstoken puistjes? Helaas werkt het toch niet hetzelfde. IJs kan wel tijdelijk de pijn verminderen door de huid er omheen te verdoven.
Doe een ijsblokje in een stukje keukenrol of een servet en hou het 10 minuten op het puistje, 10 minuten eraf, en vervolgens weer 10 minuten erop. Dit zal de zwelling een pak verminderen.
De verklaring: koude temperaturen vernauwen de bloedvaten. Dit is de reden waarom het helpt om ijs op een gezwollen enkel te leggen. Maar koude in het lichaam doet de maag samentrekken, waardoor de spijsvertering veel moeilijker verloopt.
Als je ijsblokjes van hetzelfde (bron- of mineraal) water gebruikt, wordt de smaak van het water niet beïnvloed. Nadeel is dat ijsblokjes water al snel te koud maken. Op een warme zomerdag kan een glas water met ijsblokjes en een schijfje citroen of wat munt heerlijk verfrissend zijn.
Als je een drankje bestelt vraag dan of ze er geen ijsklontjes in doen, omdat die veelal van ongekookt leidingwater worden gemaakt en ziektekiemen kunnen bevatten. In kleine eettentjes kun je beter geen van tevoren geschilde vruchten of salades eten.
Als je de ijsblokjes in een afgesloten verpakking invriest, kun je ze zo'n drie maanden bewaren. IJsklontjes in een open bakje kun je echter maar twee weken bewaren. De deur van de vriezer gaat namelijk open en dicht en warmere producten worden er ingezet.
Een ijsblokje is de perfecte manier om jouw puistje weg te halen in 1 uur. Normaal gebruik je een ijsblokje om blessures te genezen en om zwelling te voorkomen. Nu kan je ijs gebruiken om jouw puistjes snel te genezen. Het ijsblokje zal ervoor zorgen dat de ontsteking minder rood en zichtbaar is.
Als je een inwendig puistje in de neus krijgt, komt dat vaak door haar. In de neus zit natuurlijk haar en als een haartje verkeerd groeit, kan het de huid flink irriteren en een pijnlijk en ontstoken puistje vormen. Neuspeuteren is een andere reden, waarom je puistjes in je neus kunt krijgen.
Een onderhuidse pukkel is een ontsteking onder je huid en drukt dus hard tegen de huid aan. Daardoor wordt hij rood en kan hij pijnlijk aanvoelen. Onderhuidse puisten ontstaan meestal op je gezicht, rug en billen, maar kunnen ook voorkomen op andere plekken van je lichaam.
Heel veel labello of lippenbalsem smeren. Een echte no-go! Te veel lippenbalsem vergoot namelijk de kans op uitdroging. Het is dus belangrijk dat je dit met mate doet en vooral met de juiste lippenbalsem.
Vul een kom met ijs en een klein beetje water en splash vervolgens 30 seconden lang het ijswater in je gezicht. Hierdoor worden je poriën kleiner, geeft het glans aan de huid en maakt het je gezicht minder pafferig.
bij de overgang van vloeibare naar vaste materie of omgekeerd, wordt er geen massa gevormd, en gaat er geen verloren. Wanneer je dus een liter water bevriest, zal deze klomp ijs nog steeds een kilogram wegen.
Blokjes die men in de horeca gebruikt, worden namelijk gemaakt met een ijsblokjesmachine. Bij industriële machines groeien ijsblokjes meestal laagje voor laagje rond een ijskoud staafje waar water op wordt gesproeid. Die langzame opbouw zorgt dat onzuiverheden uit het water verdwijnen en het ijs helder blijft.
Wanneer u ijsblokjes wilt gebruiken om in het glas te serveren dan kunt u met 1 kilo ijsblokjes ongeveer 12 glazen van ijsblokjes voorzien. Met een zak van 8 kilo kunt u dus maximaal 100 drankjes serveren. Als u cocktails wilt serveren is een zak van 8 kilo ijsblokjes genoeg voor ongeveer 40 cocktails.
De Turkse keuken is erg gevarieerd en wordt tot de meest veelzijdige ter wereld gerekend. Een typisch Turks diner begint met soep, gevolgd door een gerecht met groente en vlees, meestal met rijst of bulgur en salade en/of cacık (bereid met yoghurt, komkommer gekruid met knoflook en gedroogde munt).