Traditioneel zijn de Japanners geen grote koemelkdrinkers. Dat hun botten zo gezond zijn, hebben ze wellicht aan andere voedingsmiddelen te danken, zoals soja, dat isoflavonen bevat. Opmerkelijk genoeg zouden Japanse vrouwen die het meeste melk drinken wel een betere hart- en vaatgezondheid hebben.
Ze eten en drinken nog steeds veel minder zuivelproducten dan Amerikanen en Europeanen, omdat zuivelproducten geen deel uitmaakten van het traditionele Japanse dieet . Japanse kinderen drinken melk, en zowel kinderen als volwassenen houden van ijs.
Wel veel vette vis (rauw, gestoomd of gegrild), paddestoelen, zoete aardappelen en groene thee. Het menu omvat verder weinig toegevoegd suiker en vet en ook maar weinig dierlijke proteïnen. Japanners eten geen brood en weinig zuivel (op probiotische yoghurt en andere gefermenteerde zuiveldrankjes met probiotica na).
In veel traditionele Japanse gerechten wordt aangenomen dat het eigeel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het bevorderen van een gezonde huid, haar en nagels. Er wordt ook gezegd dat rauwe eidooiers rijk zijn aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine D en omega-3-vetzuren.
Japan heeft 1.350.000 melkkoeien en produceerde in 2020 7.430.000 ton rauwe melk. Als het Japans zuivel is hoeft u zich nooit af te vragen wat u aan het consumeren bent, de speciale eigenschap van Japans zuivel is dat de kwaliteit altijd hoog is.
Een traditioneel Japans ontbijt
Een klassiek Japans ontbijt bestaat uit een proteïne (vis of tofu), rijst, gepekelde groenten of zeewier, een eibereiding, misosoep en enkele groentebereidingen als bijgerecht. Heel gebalanceerd en energiek om de dag te starten.
Eten en drinken in Japan
Wel is er altijd toast, ham, jam, eieren, fruit en meestal ook yoghurt.
Het betekent dat Japanse consumenten bijna elke dag eieren eten. Eieren worden beschouwd als makkelijk te bereiden , en daarnaast zijn eieren een voedingsmiddel met een hoge voedingswaarde omdat ze veel eiwitten, vet, vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen bevatten.
Traditioneel Japans dieet vol vis, soja, groenten en groene thee. Lage percentages obesitas en overgewicht. Hoge inname van omega-3 vetzuren.
Het avondeten bestaat bijna altijd uit rijst.Enkele veel voorkomende gerechten zijn kip-katsu-curry en sushi, en je zult waarschijnlijk ook soep, augurken (tsukemono) en groentegerechten hebben.
Zeden en gewoonten
Afval op straat gooien is strafbaar, roken op straat is verboden, behalve in voorziene locaties, en eten op straat of een neus snuiten in publiek worden als onbeleefd ervaren. Vandalisme wordt erg streng gestraft. Respect tonen aan de autoriteiten is in Japan zeer belangrijk.
Is het gebruikelijk om fooi te geven in Japan? Wanneer je in een café of restaurant betaalt, let er dan op dat de servicekosten al in het eindbedrag zijn inbegrepen. Het is niet nodig om fooi te geven. Japan heeft geen fooicultuur en het geven van fooi kan als beledigend worden ervaren door het personeel.
Naast rijst houden de Japanners van brood en noedels en een rijke variatie van vlees, vis, groenten en fruit. Bij het traditionele Japanse koken worden verse ingrediënten met grote zorg bereid.
Geleerden hebben gewezen op genetische, gastronomische en culturele factoren om de afwezigheid van zuivelproducten in het traditionele Chinese dieet te verklaren. Dit artikel pleit echter voor een herformulering van het probleem. De premoderne Chinezen hadden in feite een traditie van zuivelconsumptie – als voedsel en als medicijn.
Melk en melkproducten leveren veel goede voedingsstoffen. Ze bevatten eiwit en zijn een bron van de vitamines B2, B12 en calcium. Het vet in melk bevat wel veel verzadigde vetzuren.Dit vergroot het risico op hart- en vaatziekten.
Met de hoogste levensverwachting ter wereld, dankzij hun gezonde dieet, kan je gerust stellen dat Japans eten gezond is. Er wordt veel vis, zeewier en rijst gegeten en dat doet een lijf goed. Ook staan er regelmatig soja en gefermenteerde sojaproducten zoals miso en natto op het menu.
Japan staat bovenaan de lijst met het hoogste gemiddelde IQ van 112,30. Dit komt vooral door het strenge onderwijssysteem dat de nadruk legt op en waarde hecht aan hard werken en respect voor leraren .
Met een gemiddelde levensverwachting van 84,95 jaar staat Japan volgens de Verenigde Naties in de top 5 van landen met de hoogste levensverwachting. Maar dat gemiddelde wordt niet alleen de hoogte in gejaagd door een toenemend aantal 100-jarigen.
#7 In Japan is het als inwoner verboden om dik te zijn. Ben je dat wel dan betaal je een boete. #8 Ondanks dat China het grootste land van Azië is, heeft het maar één tijdzone.
In Japan worden uitgebreide maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat eieren veilig zijn om rauw te eten, zelfs zonder de schaal te breken . Zo worden er zeer geavanceerde machines gebruikt om de eieren schoon te maken, hun kwaliteit te controleren, ze op grootte te sorteren en ze te verpakken.
Dus, waarom eieren? Het was gebaseerd op een intuïtief idee . In de Chinese cultuur is het ei erg belangrijk, eeuwenlang gewaardeerd als voedingssupplement, vooral voor kinderen, zwangere vrouwen en zieken.
Een ei bevat vrij veel cholesterol, dat is een vetachtige stof die in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten. Het zit vooral in de eidooier. Dat is dan ook meteen de reden dat het vroeger werd afgeraden om elke dag een ei te eten en waarom vaak wordt geadviseerd maximaal 3 eieren per week te eten.
PARTHENO is Japans eerste commerciële Griekse yoghurt gemaakt volgens de traditionele Griekse "drainage"-methode. Het product is gezond en rijk aan eiwitten met een dichte, romige smaak die wordt bereikt door een drievoudig condensatieproces.
Buiten die locaties roken is gewoonweg niet toegelaten. Let dus goed op waar je je sigaret opsteekt. In restaurants mag je bijvoorbeeld wel roken en in hotels zijn er speciale rokers- en niet-rokerskamers. Geef dus op voorhand je voorkeur door, dan zit je zeker in de juiste kamer.
Griekse yoghurt is met ongeveer 10% vet ook een stuk vetter dan volle yoghurt (minimaal 3% vet), halfvolle yoghurt (1 tot 3% vet) en magere yoghurt (maximaal 1% vet). Er zijn wel ook varianten Griekse yoghurt waar minder vet in zit.