Goudsalami is een gekruide droge worst. Licht gerookt.
Het is een fantasienaam die de indruk moet wekken dat de salami van een betere kwaliteit is dan een gewone salami.
Verschil salami en cervelaat
Salami bevat, naast een rits andere ingrediënten, altijd knoflook. Cervelaat is enkel op smaak gebracht met peper en zout en is daardoor milder van smaak. Ook het vlees verschilt: salami is altijd gemaakt van 100% varkensvlees. Cervelaat bestaat uit een combinatie van rund- en varkensvlees.
Salami is meervoud van 'salame' wat gezouten vlees betekent. Het is eigenlijk een algemene term om gezouten varkensworst aan te duiden. Geregeld worden er allerlei kruiden en specerijen aan toegevoegd, maar de echte hardcore salami wordt volgens de Italiaanse worstenmaker gemaakt met enkel zout en wat peper.
Aoste Plus, de goede smaak van Aoste met minder vet. Deze salami, met de bekende superieure smaak van Aoste, bevat 30% minder vet! Niet alleen lekker, maar ook gezonder! Bovendien bevat de salami geen toegevoegde nitrieten, waardoor het de gezondste salami op de markt is.
Salami is een soort Italiaanse gedroogde worst, over het algemeen droog en hard vergeleken met andere soorten worst . Italiaanse salami wordt gemaakt van gemalen vlees gemengd met kruiden en in een omhulsel gestopt, en vervolgens droog gezouten tot de gewenste hardheid is bereikt.
Felino-salami
Felino, ook wel bekend als de "koning van de salami", is een van de populairste keuzes. Het komt uit een klein stadje in Italië (genaamd Felino) en heeft een rijke smaak met peperkorrels en wijn, wat Felino zijn kenmerkende robijnrode kleur geeft.
Een product dat vrijwel in alle salami soorten verwerkt wordt, is knoflook. Dit zorgt dan ook voor de sterke geur van salami. Cervelaat salami is salami waar geen knoflook in gebruikt wordt, waardoor de geur van cervelaat minder sterk is.
Beginnend in Lombardije zijn er drie opvallende soorten salami: Brianza (DOP), Varzi (DOP) en Milano . In Umbrië, waar een grote traditie van salumeria in het algemeen bestaat, zijn er veel fantastische salami's zoals salame Corallina, salame Perugino en lokale salsicce (harde, droge worsten).
Waarom de Felino-salami BGA van Cavalier Umberto Boschi de Beste Salami Is die Je Kunt Proeven: Erkend door Gambero Rosso. Als het gaat om excellentie in de wereld van Italiaanse salumi, onderscheidt de Felino-salami BGA van Cavalier Umberto Boschi zich als een ware parel binnen de Italiaanse culinaire traditie.
Goud heeft namelijk bijna geen metalige nasmaak. Het reageert nauwelijks met andere stoffen. Dit geeft dus de puurste smaak van het eten.
De intense smaak van salami ontstaat door het lange rijpingsproces, waarbij de worst in zijn vel rijpt. Dit proces betekent ook dat salami veilig en klaar om te eten is, ondanks dat ze ongekookt zijn . Traditionele salami combineert een mengsel van rundergehakt, varkensvlees, wijn, zout en verschillende kruiden en specerijen.
Een verscheidenheid aan B-vitamines kan uw lichaam helpen voedsel te verwerken om energie te maken. Genoa salami is rijker aan B-vitamines, met ongeveer 20 procent van de dagelijkse waarde. Harde salami is iets hoger in kalium en natrium, maar biedt een groter percentage van uw dagelijkse eiwitwaarde.
Chorizo is een heerlijke pittige Spaanse salamisoort. Chorizo is een grove salami soort met het kenmerkende ingrediënt paprikapoeder. Verder wordt er een licht kruidenmengsel toegevoegd aan de worst.
Rauwe ham, salami, runderrookvlees, ontbijtspek en bacon. Je kunt het beter niet vaker dan een keer per week eten, zegt het Voedingscentrum. En voor vleeswaren als kipfilet, ham, boterhamworst, kalkoenfilet en knakworsten geldt: een keer per dag een portie. Vleeswaren zijn nu eenmaal vaak vet en erg zout.
Salami is vaak erg zout en bevat daarnaast de nodige toevoegingen zoals kleurstoffen, conserveermiddelen en smaakversterkers. Het kan dus geen gezond stukje vlees worden genoemd. Desondanks zijn er sterke kwaliteitsverschillen, wat de ene salami minder ongezond maakt dan de ander.
Voor kinderen boven de 12 jaar en volwassenen zijn (smeer)leverworst en paté weekkeuzes. De veilige hoeveelheid per dag loopt met de leeftijd langzaam op naar de veilige hoeveelheid voor volwassenen (3.000 microgram per dag).
Goudsalami is een gekruide droge worst. Licht gerookt.
Felino salami, ook wel bekend als "de koning van de salami", komt oorspronkelijk uit een klein stadje in Italië genaamd... u raadt het al, Felino! Deze salami staat bekend om zijn gladde consistentie en oogverblindende smaak, rijk aan peperkorrels en wijn. Deze delicate salami is minimaal gekruid en langzaam gerijpt om een zoete smaak naar voren te brengen.
De kans dat u (binnenkort) meer betaalt voor de sneetjes salami en hesp op uw boterham, is bijzonder groot. Door een massale uitbraak van varkenspest in China is de prijs van varkensvlees wereldwijd enorm gestegen.
Als je bijvoorbeeld een pittige pizza wilt, kun je niet fout gaan met calabrese of saprosseta toppings. Als je een milde en zoete smaak wilt, is genua salami een goede keuze. Als je het echter niet zeker weet, kies dan voor pepperoni. Je kunt niet fout gaan met ieders favoriete salami.
How To. Salame wordt voornamelijk geserveerd zoals het is, met brood en kaas, voor een smakelijke fingerfood of een snelle lunch . Ze kunnen ook worden gebruikt in veel rustieke recepten, om hartige taarten en ovenschotels op smaak te brengen, als topping voor pastagerechten of bij het bereiden van heerlijke snacks om te serveren tijdens het happy hour.
Duitse Salami is droger en wordt vaak gerookt of er wordt een rookaroma aan toegevoegd. Duitse Salami is over het algemeen harder dan Italiaanse ... hoewel Italiaanse ook aan de lucht kan worden gedroogd en dus hard is.
Zomerworst is, zoals gezegd, een semi-droge worst; het verliest ongeveer 15 procent van zijn oorspronkelijke vochtgehalte tijdens het rijpen. Hoewel salami kan worden beschouwd als een type zomerworst , verliest het over het algemeen ongeveer 25 procent van zijn oorspronkelijke vochtgehalte tijdens het rijpen, waardoor het een droge worst is.
Probeer bewerkte vleesproducten zoals worst, salami, paté en hamburgers te beperken, omdat deze over het algemeen veel vet bevatten . Vaak bevatten ze ook veel zout. Probeer vleesproducten in gebak, zoals taarten en saucijzenbroodjes, te beperken, omdat deze vaak veel vet en zout bevatten.