Zorg wel dat de droogkast niet te vol zit, de tennisballen hebben plaats nodig om te bewegen. Waarom het werkt: de tennisballen scheiden de klamme kleren van elkaar, waardoor er meer lucht aan kan en ze dus sneller drogen. Dit trucje werkt trouwens ook goed om veren in donsdekens en jassen terug uit elkaar te slaan.
Droog uw jas bij voorkeur in de droger, doe er wederom drie schone tennisballen bij om ervoor te zorgen dat het dons tijdens het drogen goed wordt losgeklopt. Kies voor een lang droogprogramma in combinatie met een lage temperatuur.
Doe de ballen bij je wasgoed wanneer je deze in de droger stopt. Drogerballen maken het wasgoed zachter. Dat komt door de gelijkmatige verdeling van de warmte. De ballen kunnen gebruikt worden als alternatief voor wasverzachter.
Droogballen, ook wel drogerballen of wasballen genoemd, zijn kleine balletjes ter grootte van een tennisbal, die met het wasgoed in de droger worden gedaan. Ze zijn heel gemakkelijk in het gebruik, want ze worden bij elk wasprogramma gewoon aan de vuile was toegevoegd.
Omdat een tennisbal nooit 100% luchtdicht is, loopt het gas langzaam uit de tennisbal. Dit is één van de redenen is dat professionele tennisspelers elke 9 games nieuwe tennisballen gebruiken. Voor recreatieve spelers gaan de gasgevulde ballen 2 à 3 wedstrijden mee.
Gasgevulde tennisballen spelen doorgaans comfortabeler dan drukloze ballen en worden veel gebruikt in wedstrijden. Ze worden onder druk (2 bar) opgeslagen in een hermetisch afgesloten blik. Als het blik eenmaal is geopend, verliezen de ballen als gevolg van gasdiffusie geleidelijk hun druk.
Wanneer het geregend heeft of begint met regenen wanneer jij tennist kunnen tennisballen erg nat worden. De ballen namen het water op, stuiteren lastiger en worden een stuk zwaarder. Tijdens het spelen moet je hier goed rekening mee houden. Mocht je trouwens padel spelen met natte padelballen dan moet je goed oppassen.
Zorg dat de ritsen dicht zijn en voeg 2 schone tennisballen of 3 Granger's wasbollen toe in de trommel, zodat het dons tijdens het drogen niet gaat klitten. Kies een droogprogramma met de laagste temperatuur.
De Blue Magic Ball is een klein blauw balletje dat je in je wasmachine doet en meewast met je kleding. Doordat het balletje zilverionen afgeeft, worden bacteriën in het wasgoed gedood. En dat zou moeten voorkomen dat je was naar zweet ruikt, zelfs als je op 30°C wast.
Een wasbal is een product dat wordt aangeprezen als een alternatief voor wasmiddel. Er zijn uiteenlopende varianten en vullingen, bijvoorbeeld met magnetische deeltjes of met keramische balletjes die het waswater zouden ioniseren (hydroxide-ionen).
Drie drogerballen in de droger per droogbeurt is voldoende voor een zachte was. Deze ballen gaan tot wel 1000 wasbeurten mee, dus je kan er jaren mee doen. Let wel even op de kwaliteit van de ballen; ze moeten van wol zijn.
Het concept van deze vrolijk gekleurde PVC droogballen voor in de wasdroger is simpel. Ze kneden de was, waardoor deze luchtiger rondvliegt in de trommel van de wasdroger. Daardoor kan de warmte er gemakkelijker bij en dus droogt de was sneller.
De droogkastballen zorgen ervoor dat de droogkast/wasdroger tot 28% minder lang moet drogen. De ballen scheiden je kledij en botsen zodat het vocht er sneller uitgaat. Zelfs zonder wasverzachter wordt uw was op een natuurlijke manier superzacht.
In de droger
Kies hiervoor het aller, allerlangzaamste programma en een lage temperatuur. Belangrijk is om tijdens dit droogprogramma ook 3 tot 5 tennisballen bij je jas in de droger te stoppen. Deze tennisballen zorgen er namelijk voor dat het dons losgeklopt wordt en de veertjes niet aan elkaar gaan kleven.
Als je je puffer jas wilt wassen dan kun je dit het beste doen of een wol of dons wasprogramma. Zorg ervoor dat de temperatuur niet hoger is dan 30 graden, centrifugeer de jas zo kort mogelijk en om het dons niet aan elkaar te laten klitten kun je 2 schone tennisballen toevoegen.
Beddengoed draait in elkaar
Dat gebeurt vooral tijdens het centrifugeren. Hierdoor ontstaat een grote bal aan was die vervolgens in de droger niet op alle plekken goed droog wordt. Je kunt dit probleem voorkomen door beddengoed met knoopjes of een rits aan de onderkant eerst te sluiten voordat je ze in de was gooit.
Vraag gratis een doseerbolletje aan bij Witte Reus. Wanneer je op de website van Witte Reus bent ga je rechtsboven naar het kopje contact en vraag je het bolletje of schepje via het contactformulier aan.
Het gebruik van wasmiddel capsules voor het wassen van kleding wordt aangeraden, omdat ze eenvoudig en handig zijn in gebruik. Capsules zorgen ervoor dat je zelf niet hoeft te doseren en niet hoeft te bepalen hoeveel wasmiddel nodig is per wasbeurt.
Het trucje om dierenharen op je gewassen kleding te voorkomen is heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is namelijk een vochtig schoonmaakdoekje. Leg één of twee doekjes in je trommel en gooi daarna je was erbij. Laat de wasmachine normaal draaien en je zult zien dat je schone was er weer zonder haren uitkomt.
Na het centrifugeren stop je de jas met twee of drie tennisballen in de wasdroger. De tennisballen schudden de veren van de jas op. Zo plakken de veren niet in klonten aan elkaar en behouden ze hun volume. Het kan zo drie uur duren voordat de jas echt goed droog is.
Gebruik zeepvlokken of een mild handwasmiddel en roer het water een beetje door zodat er wat schuim ontstaat. Gebruik nooit heet water voor kledingstukken die chemisch gereinigd moeten worden. Het zal de vezels beschadigen en ervoor zorgen dat de stof krimpt.
- De meeste gewatteerde jassen of donsjassen kunnen wel in de droger, maar gebruik daarbij alleen een langdurig programma op lage temperaturen. Ook hier kunt u de tennis ballen weer mee laten draaien om dezelfde reden. - Bij normale buitentemperaturen kan de jas uiteraard ook aan de lijn worden gedroogd.
Wij werken met inzamelemmers. Hier kunnen de leden hun tennisballen deponeren als ze niet goed genoeg meer zijn om mee te tennissen. Er zijn nog clubs waar wij inzamel dozen hebben geplaatst, echter bleken de dozen te snel stuk te gaan. Al het materiaal ontvangt de club in gratis bruikleen.
Oudetennisballen haalt de ballen op en geeft de clubs er zelfs een vergoeding voor. Daarna zorgt de organisatie dat de ballen hergebruikt worden, bijvoorbeeld door scholen, voor honden of op kinderdagverblijven. Al ruim 120 tennisclubs geven op deze manier tennisballen een tweede leven.
Gasgevulde Tennisballen
Druk binnenin de tennisbal is groter dan de druk buiten (er is dus een binnendruk). Voordat de 2 rubberen kernhelften worden verlijmd, wordt een klein bolletje vast materiaal toegevoegd. Tijdens het verdere proces zet het bolletje zich om in een gas dat druk in de tennisbal genereert.