Houd het verstuurde bericht kort ingedrukt tot er een menuutje tevoorschijn komt. Tik op het icoontje van een afvalbak en kies vervolgens Verwijder voor iedereen, in plaats van Verwijder voor mezelf. Anderen zien wel dat er een bericht verdwenen is, maar niet wat er in stond.
WhatsApp heeft geen ingebouwde prullenbak, zoals je bijvoorbeeld op een computer wél hebt. Dit betekent dus ook dat er geen mogelijkheid is om individuele verwijderde chats terug te halen. Apps die pretenderen dit wel te kunnen moet je vermijden.
Ook de prullenbak kan je leeg maken. Met Android doe je dit via de Foto's app > Menu > Prullenbak > Prullenbak leegmaken > Verwijderen. Heb je een iPhone?
Het terughalen van een verwijderde sms van een Android is mogelijk met de Android Recovery Stick. Dit is een USB stick met forensische software die het totale geheugen van een Android scant en de verwijderde sms berichten, oproepen en notities weer leesbaar maakt.
Iedere dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats die wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Afhankelijk van je instellingen wordt er ook periodiek een back-up van je chats gemaakt naar Google Drive.
Kun je WhatsApp berichten terughalen zonder back-up? Misschien wil je WhatsApp gesprekken terughalen via internet, bijvoorbeeld omdat je geen back-up meer hebt. Dit kan via een speciaal whatsapp-bericht herstelprogramma. Download en installeer dit programma en sluit het Android– of iOS-apparaat op de computer aan.
Het nummer en de chat (de gesprekken) blijven staan in WhatsApp. Alleen verdwijnt de naam van de contactpersoon. U kunt de chat ook verwijderen uit WhatsApp.
Android heeft geen prullenbak, dus je moet verwijderde bestanden op andere manieren weer terughalen. Hoe je dit doet, verschilt per app en soort bestand.
Open Foto's. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' op 'Alle foto's' en selecteer de foto of video die u wilt verwijderen. Tik op de knop 'Prullenmand' en tik vervolgens op 'Verwijder foto'.
Zodra er bestanden in staan, verschijnen digitale propjes in de Prullenbak. Een handig geheugensteuntje om te bepalen of leegmaken nodig is. Weggegooide bestanden zijn in Windows nooit meteen helemaal weg. Ze belanden eerst in de Prullenbak en blijven daar staan tot ze worden gewist.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.
De WhatsApp-chats worden dan verstuurd naar Whappbook en zij maken er een PDF-document van of zelfs een gedrukt boekwerk. Inclusief chatberichten voorzien van datum en tijd, maar ook de foto's en emoticons in dezelfde opmaak als het origineel. Alleen filmpjes worden niet geëxporteerd.
Die kunt u vinden door het volgende te doen. U kunt de prullenbak openen door de Galerij te openen en op het "menu met de drie puntjes" in de rechterbovenhoek te tikken en "Prullenbak" te openen. In deze map kunt u de weggegooide foto's en video's op Samsung-apparaten vinden.
Verwijderde bestanden belanden namelijk in deze digitale vuilnisemmer. Ze blijven daar staan tot iemand de prullenbak leegmaakt.
Ooit had je op je Android telefoon geen Prullenbak functie, zoals je die op je PC of laptop sinds jaar en dag wel hebt. Maar in Android 9 stopte Samsung er voor het eerst wel eentje in – althans, in de Galerij.
Als je de foto's nog maar net hebt verwijderd, kun je ze meestal nog wel terughalen, zelfs als ze al uit de prullenbak zijn verdwenen. Ook op smartphones kun je verwijderde foto's binnen een bepaalde periode nog terughalen als je de verkeerde hebt weggegooid.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.