Zonder backup Android
Download een file manager via de Play Store op je telefoon. Open de file manager app en ga naar sdcard/WhatsApp/Databases. Als je er dit mapje niet kunt vinden, zoek dan in de interne geheugen van je telefoon. Als het goed is zou je hier een bestand vinden met naam msgstore-YYYY-MM-DD.
Het enige moment dat WhatsApp berichten van jou opslaat is als ze worden verstuurt. Het bericht wordt opgeslagen tot dat het afgeleverd kan worden op het andere toestel (bijvoorbeeld als deze uitstaat).
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.
Je back-up herstellen: Zorg dat je nieuwe Android-apparaat is gekoppeld aan het Google-account waarop je back-up is opgeslagen. Installeer en open WhatsApp en verifieer je nummer. Zodra je hierom wordt gevraagd, tik op HERSTELLEN om je chats en media vanuit Google Drive te herstellen.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Dit werkt zo: Heb je een verwijderd bericht ontvangen, verwijder Whatsapp dan van je telefoon. Installeer de app opnieuw, zodat je de vraag krijgt of je chats wilt herstellen via de reservekopie. Klik op 'ja', en je zult zien dat je alle verwijderde berichten te zien krijgt.
Opgeslagen op telefoon
Ontvangen foto's en video's worden ook op de telefoon opgeslagen. In een Android-telefoon staat de foto/video in de app Galerij en in de app Google Foto's, in het album 'WhatsApp Images'. Op een iPhone worden de foto's/video's automatisch opgeslagen in de app Foto's.
Het nummer en de chat (de gesprekken) blijven staan in WhatsApp. Alleen verdwijnt de naam van de contactpersoon. U kunt de chat ook verwijderen uit WhatsApp.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Als WhatsApp geen back-up vindt, kan dat de volgende oorzaken hebben: Je bent niet ingelogd op hetzelfde Google-account. Je gebruikt niet hetzelfde telefoonnummer als waarmee de back-up werd gemaakt. Je SD-kaart of chatgeschiedenis is beschadigd.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
De WhatsApp-chats worden dan verstuurd naar Whappbook en zij maken er een PDF-document van of zelfs een gedrukt boekwerk. Inclusief chatberichten voorzien van datum en tijd, maar ook de foto's en emoticons in dezelfde opmaak als het origineel. Alleen filmpjes worden niet geëxporteerd.
WhatsApp gesprekken back-uppen
Wie zijn telefoon terugzet naar fabrieksinstellingen, WhatsApp wist of een nieuwe telefoon in gebruik neemt, is zijn WhatsApp-gesprekken kwijt. Wilt u alle appjes en foto's terughebben? Zet de gemaakte back-up in de opnieuw gedownloade app, en alles is weer beschikbaar.
Wissen: Een chatgesprek leegmaken, maar niet helemaal verwijderen. Het gesprek blijft dus in de chatlijst staan. Verwijderen: Een chatgesprek permanent verwijderen en het gesprek uit je chatlijst halen.
Vraag je vriend, zodra je die tegenkomt, of hij je geblokkeerd heeft. De enige manier op zeker te weten of je door een contact geblokkeerd bent is door het te vragen. Er is verder geen andere manier om er achter te komen of je geblokkeerd bent.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
iOS | Hou een bericht ingedrukt in een groepsgesprek -> Selecteer Meer -> Privé antwoorden. Android | Hou een bericht ingedrukt -> selecteer de drie stipjes in de rechter bovenhoek -> Privé antwoorden.