Kreeg u vorig jaar een uitkering van UWV? Dan staat uw jaaropgaaf 2021 voor u klaar op Mijn UWV. Om deze te bekijken logt u in met uw DigiD. In uw jaaropgaaf staat informatie over uw uitkering(en).
Als je verschillende werkgevers hebt gehad in 1 jaar, krijg je meer jaaropgaven. Je werkgever stuurt de jaaropgaaf aan het begin van het nieuwe jaar - meestal in januari of februari. De gegevens die daarop staan, geeft hij ook aan ons door. Dit wordt ook wel 'fiscaal loon' genoemd.
Wat moet ik doen? Je kunt vragen aan je werkgever of hij er nog één wil geven. Hij is verplicht om er ten minste één aan jou te geven, dus als je er nooit een hebt gehad, heb je daar recht op.
Na iedere betaling van uw uitkering vindt u de betaalspecificatie daarvan op Mijn UWV. Daarop ziet u hoe uw netto-uitkering is berekend. De specificatie staat elke maand voor u klaar op Mijn UWV bij Mijn Documenten. Om de specificatie te bekijken heeft u uw DigiD nodig.
Ja, iedereen met een uitkering van de gemeente krijgt een jaaropgave. Daarin staat hoeveel premie en belasting u heeft afgedragen. U gebruikt uw jaaropgave bijvoorbeeld voor uw belastingaangifte. U krijgt de jaaropgave automatisch.
Kopie brief / jaaropgave / uitkeringsspecificatie of overzicht schulden / aflossingen opvragen bij Werk en Inkomen. Bel hiervoor 020 252 6000 (op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, lokaal tarief). U krijgt de kopie of het overzicht dan binnen twee weken thuisgestuurd.
Al uw jaaropgaven staan op Mijn UWV. De jaaropgaaf staat uiterlijk 1 maart online. In de jaaropgaaf staat de informatie die UWV aan de Belastingdienst heeft doorgegeven.
Uw arbeidsverleden en loongegevens bekijken en downloaden
Via de Belastingdienst krijgen wij gegevens over arbeidsverleden en loon. Wij gebruiken deze gegevens bijvoorbeeld om de duur en hoogte van een uitkering te berekenen. U kunt een overzicht van uw gegevens bekijken via Mijn UWV bij 'Persoonlijke gegevens'.
Een uitkeringsspecificatie is een document waarin staat hoe uw uitkering is berekend. U ziet bijvoorbeeld welke inkomsten zijn verrekend. En hoeveel vakantiegeld voor u apart wordt gehouden.
Kreeg u vorig jaar een uitkering van UWV? Dan staat uw jaaropgaaf 2021 voor u klaar op Mijn UWV. Om deze te bekijken logt u in met uw DigiD.
Naast een loonstrook krijg je aan het begin van elk nieuwe jaar een jaaropgave van je werkgever. Daarop staat wat je het jaar ervoor verdiend hebt. Bewaar je jaaropgave goed, want die heb je nodig voor de belastingaangifte. Let op: Je werkgever verstrekt een jaaropgave maar één keer.
Als je een ondernemer bent dan is een kopie van de jaaropgave doorgaans beter dan een inkomensverklaring. Op de aanslag staan namelijk alle gegevens die nodig zijn. Stuur in dat geval de meest recente aanslag inkomstenbelasting.
Mocht je geen jaaropgave ontvangen dan neem gerust contact op met je (ex)werkgever. De gegevens die daarop staan, geeft de werkgever ook door aan de belastingdienst. Op een jaaropgaaf staat: over welk jaar je loon hebt gekregen.
Reacties. Op jaaropgaven staat niet het bruto jaarsalaris (inclusief vakantietoeslag en allerlei andere toeslagen en vergoedingen) maar het fiscaal loon.
Simpel, zoals het woord al zegt: een opgave van jouw inkomsten over het afgelopen jaar. Eigenlijk een mega loonstrookje! En dan niet over een maand, maar een loonstrook over het hele jaar. Gewoon op 1 A4'tje hoor ð Jouw werkgever is verplicht om een jaaropgave te sturen, meestal aan het begin van het nieuwe jaar.
Op de jaaropgave wordt je bruto jaarinkomen vermeld en gespecificeerd. Het bedrag wat je op je bankrekening bijgeschreven hebt gekregen is je nettoloon. Zorgwerk heeft van het brutoloon alle wettelijk verplichte belastingen en premies ingehouden en in jouw naam aan de overheid betaald.
U bent als werkgever verplicht om werknemers een loonstrook te geven. Doet u dat niet, dan kan uw werknemer u daarop aanspreken. Ontvang uw werknemer daarna nog steeds geen loonstrook, dan kan deze contact opnemen met de Belastingdienst. De Belastingdienst kan nagaan of u als werkgever loonbelasting afdraagt.
Het sv-loon staat voor het sociale verzekeringsloon. Het is het loon van je medewerker waar je als werkgever belastingen en sociale premies over betaalt. Als werkgever heb je namelijk te maken met loonheffingen die je moet afdragen over dit loon van je medewerker.
Na afloop van elk jaar moet u aan iedere werknemer een jaaropgaaf verstrekken. Op de jaaropgaaf staan gegevens die van belang zijn voor de heffing van de inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw).
Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting.
Dit is het bruto jaarloon plus toeslagen en vergoedingen (zoals ploegentoeslag) en min de bruto inhoudingen (zoals pensioen).
Wat is het fiscale jaarloon? Het fiscale jaarloon is de som van alle vergoedingen en aftrekposten waarover loonheffingen moeten worden betaald, ook wel belastbaar loon genoemd. Dus het brutoloon dat bijvoorbeeld per maand wordt uitgekeerd, plus alle toeslagen die belast worden met loonheffingen.
Hoogte IVA-uitkering
Ga uit van het sociale verzekeringsloon (sv-loon) dat u verdiende in het jaar voordat u ziek werd. Deel dit totale sv-loon door 261 (gemiddelde aantal werkdagen in een jaar). Vermenigvuldig dit bedrag vervolgens met 21,75 (gemiddeld aantal uitkeringsdagen per maand).