Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Folie verwijderen. Bak de diepgevroren pizza op een rooster onderin de oven 10-12 min.
Begin bij conventionele ovens met het middelste rek en houd uw pizza nauwlettend in de gaten om die goudbruine afwerking te krijgen. Als u een heteluchtoven gebruikt, overweeg dan om de aanbevolen pizzatemperatuur te verlagen en de kooktijd te verkorten voor een gelijkmatig knapperig meesterwerk .
Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap.
De Convection Roast, Convection Bake of Turbo-modus, als uw oven er een heeft, zijn de beste keuzes voor het bakken van pizza . In deze modi verwarmt de directe hitte van het onderste verwarmingselement de steen of het staal grondig, terwijl de circulerende hitte zorgt voor gelijkmatig koken.
Wat we wél doen is de oven goed voorverwarmen op de hoogste ovenstand (meestal tussen de 250 en 275 graden) en plaatsen onze incognito diepvriespizza er voor een kortere periode in.
Je zet alleen de bovenwarmte aan wanneer bijvoorbeeld iets wil gratineren, zoals een ovenschotel. Of wanneer je je gebraad een krokant korstje wil geven. Onderwarmte gebruik je voor een taart of een quiche, wanneer je een goed doorbakken, krokant deeg wil krijgen. Ook ideaal als je een pizzabodem goed wil afbakken.
Meestal is de oven in uw keuken het apparaat bij uitstek om moeiteloos een bevroren tomatentaart te bereiden. Er zijn minder conventionele opties, zoals een airfryer of de grill in de achtertuin, maar wij zijn hier om u te vertellen dat een pizzaoven de ultieme optie is .
Tips voor de perfecte pizza in de heteluchtoven
Zet de heteluchtoven op de juiste temperatuur, namelijk 220°C. Bak de pizza niet te lang (of te kort) en houd het bij 10 tot 11 minuten. Leg je pizza niet op bakpapier. Deze houdt namelijk vocht tegen, waardoor het vocht in je pizzadeeg niet makkelijk kan verdampen.
Ik streef naar een lanceringstemperatuur op de Steel die hoger is dan 550°F. Schakel de oven vlak voordat u uw pizza lanceert terug naar de bak- of convectiebakmodus . Dit zorgt voor een consistente luchtstroom en warmteverdeling, wat zorgt voor een gelijkmatige bak. Bak de pizza 5-7 minuten, afhankelijk van hoe knapperig u uw korst wilt.
Boven- en onderwarmte: 250°C, 8 - 9 minuten. Hetelucht: 220°C, 10 - 11 minuten.
Verwijder de verpakking
Voor pizza's met een kartonnen bodem kun je dit laten zitten en gebruiken als een geïmproviseerde bakplaat. Voor de beste textuur raden sommigen echter aan om bevroren pizza direct op een rek of pizzasteen te bakken .
Verwijder de plastic folie. Plaats het bevroren product op het rooster en bak het in het onderste gedeelte van de oven. Kooktijd: 11-14 minuten. Zorg ervoor dat het product goed gaar is voordat het wordt geconsumeerd.
Verwarm de oven voor: Heteluchtoven 190°C, Baktijd ca. 20-22 minuten Verwarm de oven voor: Conventionele oven 190°C/375°F, Baktijd ca. 22-25 minuten Verwarm de oven voor: Gasoven - Gasstand 5, Baktijd ca. 20-22 minuten Bewaartype: Bevroren.
Selecteer 325°F met de convectieventilator aan als uw oven die heeft . Plaats uw plak of plakken in de oven en begin met opwarmen voor een knapperige korst, hete toppings en gesmolten kaas, tussen de 5 en 8 minuten . Dunne korst en minder toppings kosten minder tijd, dus het is verstandig om rond de 4 minuten te kijken hoe ver uw pizza staat.
Verwarm de magnetron voor door de convectiestand te selecteren op 180*C. Doe de ongebakken pizzabodem voorzichtig in een metalen pan of magic tawa. Maak hem vast met een vork. Vouw nu voorzichtig de randen om, dit helpt om de saus en toppings vast te houden.
Versgebakken pizza is een smaaksensatie die moeilijk te overtreffen is . Als u thuis pizza succesvol bakt in een heteluchtoven, kan dat uitstekende resultaten opleveren . Hier zijn enkele tips die u op weg kunnen helpen naar succes.
Hoge hitte voor snel koken is een van de beste manieren om een goede knapperige pizzabodem te krijgen, dus het voorverwarmen van je pizzasteen of pan zal veel helpen. Wees voorzichtig wanneer je je pizza op een heet oppervlak legt. Gebruik het verkeerde type kaas op een pizza en het kan je pizzabodem echt beïnvloeden .
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Dat wil zeggen bij een temperatuur van ongeveer 225 graden. Het is daarbij ook belangrijk dat je de juiste stand van de oven kiest. Denk dan eraan om het verwarmingselement onderin tezamen met de hete lucht stand aan te zetten. De hitte vanaf de onderkant zorgt dat de Pizza een bodem krijgt die krokant is.
1. Oven voorverwarmen. Elektrisch: 220°C, hetelucht: 200°C, gas: 4 [FR/UK:6]. Bewaar bevroren tot klaar om te bakken.
Verwarm de oven NIET voor. Leg de bevroren pizza op een bakplaat en zet deze in de oven. Verwarm de oven voor op 350 graden en bak de pizza ongeveer 25 minuten . Zet de oven op 450 graden en bak de pizza tot de gewenste gaarheid, ongeveer 8-12 minuten of totdat de kaas helemaal goudbruin is.
Verwarm de oven helemaal voor
Pizza's worden snel en gelijkmatig gebakken in ovens met een temperatuur van 700 tot 1.000 graden Fahrenheit .
OPMERKING: Als u diepvriespizza gebruikt, laat deze dan ontdooien voordat u deze op de pizzasteen legt. Wanneer de thermometer tussen 700°F en 800°F aangeeft, kunt u de pizza in de pizzaoven plaatsen .