Als u een bewerking ongedaan wilt maken, drukt u op Ctr+Z. Als u liever de muis gebruikt, klikt u op Ongedaan maken op de werkbalk Snelle toegang. U kunt meerdere keren op Ongedaan maken klikken (of op CTRL+Z drukken) als u meerdere dingen ongedaan wilt maken.
Sneltoets gebruiken
Maak met Ctrl+Z de laatste handeling ongedaan. Elke keer dat u Ctrl+Z gebruikt, wordt de volgende laatste handeling teruggedraaid. Eigenlijk alle e-mailprogramma's en andere apps waarin u tekst typt, kennen deze handige terugdraai-optie. Bestanden kopiëren, verplaatsen of verwijderen.
Versiebeheer van uw documenten
Klik met uw rechtermuisknop op het bestand; Ga naar Eigenschappen; Klik op Vorige Versies; Kies het bestand dat u wilt terugzetten.
Vorige versies van een bestand weergeven
Open het bestand dat u wilt weergeven. Klik op Bestand > Info > versiegeschiedenis. Selecteer een versie om deze te openen in een afzonderlijk venster. Als u een vorige versie die u hebt geopend, wilt herstellen, selecteert u Herstellen.
Het versiegeschiedenisvenster voor de meest recente versie van het bestand bevat acties voor het beheren, melden, uitchecken of maken van een werkstroom. In de weergave van de versiegeschiedenis voor een vorige versie van een bestand ziet u de optie om die versie te herstellen of te verwijderen.
Wat is de refresh-toets? Met de refresh-toets (F5) vernieuw je het actieve venster. Gecombineerd met de Ctrl-toets voer je een hard refresh uit. Hiermee wis je de cache van je webbrowser en herlaad je de pagina opnieuw.
Bewerkingen ongedaan maken of opnieuw uitvoeren
De laatste bewerking ongedaan maken: Kies 'Wijzig' > 'Herstel' (uit het Wijzig-menu boven in het scherm) of druk op Command + Z op het toetsenbord.
De Undo-functie wordt meestal gevonden in het menu Bewerken. Veel programma's hebben een knop Ongedaan maken op de werkbalk die meestal lijkt op een gebogen pijl die naar links wijst, zoals deze in Google Documenten. Ctrl + Z (of Command + Z op een Mac) is een veelgebruikte sneltoets voor Ongedaan maken.
Je kunt artikelen binnen 14 dagen na ontvangst retourneren bij een Apple Store. Retourzendingen kunnen worden aangevraagd via onze Bestelstatus-website. Je kunt ook contact opnemen met de Apple Store-klantenservice om een retourzending aan te vragen. Zorg in elk geval dat je het webbestelnummer bij de hand hebt.
Klik op Bestand > Opslaan als. Kies onder Opslaan als de locatie waar u de werkmap wilt opslaan. Als u de werkmap bijvoorbeeld wilt opslaan op het bureaublad of in een map op uw computer, klikt u op Computer. Tip: Als u de locatie voor OneDrive wilt opslaan, klikt u op OneDrive en meldt u zich aan.
Ctrl-L: Links uitlijnen (Align Left) Ctrl-M: Inspringen (First Indent) Ctrl-N: Nieuw (bv. bestand of venster)
F7: spellingcontrole (in Word) F8: tekst selecteren, daarvoor moet u een paar keer op deze toets drukken (in Word)
Functietoetsen kunnen worden gebruikt voor toetscombinaties of voor bepaalde systeemfuncties die op de toetsen zijn afgebeeld. Zo kun je de toets F11 als toetscombinatie gebruiken om het bureaublad weer te geven of als systeemfunctie om het geluid van de computer zachter te zetten. + F11 drukken.
Open het bestand waarin u werkte. Klik op Bestand > Info. Selecteer onder Documentenbeheren het bestand met het label (wanneer ik het bestand heb gesloten zonder op te slaan). Selecteer op de balk boven aan het bestand De optie Herstellen om eerder opgeslagen versies te overschrijven.
Hoe werkt versiebeheer? Bij versiebeheer stel je documenten op één centrale plek digitaal beschikbaar. Zo kun je met teamleden tegelijkertijd -of onafhankelijk van elkaar- wijzigingen in een document aanbrengen. Hiermee voorkom je dat er allerlei 'eigen' versies in diverse mappen binnen je organisatie rondgaan.
Ga in Word naar Bestand > Openen en selecteer vervolgens het tabblad Mappen. Navigeer naar of zoek naar de map waarin u het . tmp-bestand hebt gevonden en selecteer vervolgens de mapnaam om het paneel met mapinhoud te openen.
Klik in het Word-menu op Voorkeuren. Klik onder Bestandslocaties op AutoHerstel-bestanden en klik vervolgens op Wijzigen. Zoek de locatie waar u de automatisch opgeslagen bestanden wilt opslaan en klik vervolgens op Openen.
Opmerking: U moet de toegangsrechten Eigenaar of Bewerker hebben om de versiegeschiedenis te kunnen bekijken. Open het bestand in Drive. Versiegeschiedenis bekijken. Klik op een tijdstempel om een eerdere versie van het bestand weer te geven.
Open het document op je Mac en kies 'Archief' > 'Vorige versie' > 'Blader door alle versies'. Klik op de maatstreepjes op de tijdbalk om door de versies te bladeren. Geef de gewenste versie weer en voer een van de volgende stappen uit: Deze versie van het document terugzetten: Klik op 'Zet terug'.