Heeft je baby luieruitslag op zijn billen, smeer dan bij elke verschoonbeurt zijn billetjes in met zinkzalf of een billenzalf met een hoog percentage zinkoxide, zoals Sudocrem. Het mag best een dikke laag zijn, zodat er echt een beschermend laagje zit tussen de huid en de vochtige urine en ontlasting in de luier.
Breng wat Sudocrem aan op vervelende puistjes nadat je je gezicht gewassen hebt. Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.
Luieruitslag kan geen kwaad, maar uw baby kan er veel last van hebben. Geef vaak een schone luier en smeer de huid in met zinkzalf of zinkolie. Neem contact op met de huisarts als de adviezen niet genoeg helpen en uw kind steeds pijn heeft.
In het algemeen dient u een kleine hoeveelheid zalf in een dun laagje aan te brengen. Masseer Sudocrem met kleine cirkelvormige bewegingen in de huid totdat de zalf verdwijnt en een doorzichtige laag achterlaat. Als de zalf de plekken niet volledig bedekt dan dient u iets meer aan te brengen.
BHA. BHA is o.a. te vinden in billencrèmes zoals Sudocrem. Het is een synthetische antioxidant die de houdbaarheid van een product verlengt. Het Amerikaanse 'National Toxicology Program' classificeert BHA als zijnde 'waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen'.
Zalf of crème: smeer op uw huid en dek daarna eventueel af met een gaasje of verband. Lotion: goed omschudden voor gebruik. Breng aan op uw huid en laat indrogen.
Breng een dikke laag zinkoxidezalf of vaseline aan, of een door de arts aanbevolen zalf, om te voorkomen dat urine in contact kan komen met de geïrriteerde huid. Als niets werkt, probeer dan een ander merk luiers, of een ander wasmiddel als je baby katoenen luiers draagt.
Sudocrem bevat zinkoxide, wat verzachtend en beschermend is voor de huid. Omdat er zinkoxide in zit, wordt Sudocrem ook wel een zinkzalf genoemd. Daarnaast bevat het hypoallergeen Lanoline, wat ook beschermend werkt.
Dagelijks smeren hoeft niet
Zolang de billen van je baby niet rood zijn, hoef je geen crème te gebruiken. Het is effectiever om de billen zo droog mogelijk te houden.
Voor de behandeling van smetten adviseert de huidige richtlijn verschillende maatregelen, zoals toepassing van Zinkoxidesmeersel. In de praktijk gebruikt men echter soms producten anders dan de richtlijn beschrijft. Soms gebruikt men ook producten die de richtlijn helemaal niet noemt, zoals Sudocrem.
Sudocrème: sommige mensen zeggen dat dit goed werkt tegen aambeien. In de praktijk blijkt dit echter slechts voor een enkeling te gelden. De zalf is hier ook zeker niet voor ontwikkeld.
Ververs de luier bij elke voeding - zowel overdag als 's nachts - en zeker na iedere ontlasting. Maak de billetjes schoon met water en een zeep of waslotion voor baby's bij zichtbaar vuil. Droog de billetjes goed af, maar wrijf niet te hard. Breng eventueel een beschermende crème aan.
Controleer of de luier niet te strak zit. Dit kan je zien door te kijken of je wijsvinger ongeveer er tussen past als speling. De luier is verschoond en de nieuwe luier zit goed. Tijd om de kleren weer aan te doen!
Controleer de luier van je baby om de 2 tot 3 uur. Het is niet altijd nodig om de luier te verschonen zodra je baby geplast heeft. Pasgeborenen plassen wel ieder uur. Alert zijn op het verschonen van luiers kan uitslag voorkomen.
Na opening 12 maanden houdbaar.
- Lippenbalsem: als je last hebt van droge lippen werkt een beetje Sudocrem heel effectief, beter nog dan de meeste lippenbalsem. - Waterpokken behandelen: smeer een flinke laag Sudocrem op de aangetaste huid, zo blijft de jeuk zeker een paar uur weg.
Productinformatie van de Sudocrem zinkzalf 250 gram
Sudocrem is een multifunctionele crème ontwikkeld om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen bij uitslag van luiers en incontinentie. Echter kan deze crème ook ingezet worden bij andere huidirritaties.
Verzorging van de babybillen
Als de luier nat is, kan het gaan broeien. En daarmee ontstaat, zeker als de huid al een beetje geïrriteerd is, gemakkelijk luieruitslag. Breng daarom bij elke luierverschoning een natuurlijke billenbalsem met wolwas en zinkoxide aan.
Nee, maizena bij luieruitslag is niet handig om bij luieruitslag te gebruiken. Het is zo'n grootmoederswijsheid, en die wil ik graag de wereld uit helpen. Door maizena kunnen namelijk granulomen ontstaan: een soort ontstekingen. Niet doen dus!
Zowel luieruitslag als schimmel komt tot stand in een vochtige omgeving, zoals natte babybilletjes. Terwijl luieruitslag ontstaat door stoffen uit urine en ontlasting die de babyhuid irriteren, is een schimmelinfectie te wijten aan schimmels die van nature aanwezig zijn op de huid.
Een zalf met zinkoxide zorgt bijvoorbeeld voor een beschermend laagje over de huid, waardoor het bijdraagt aan het herstel van de kwetsbare en geïrriteerde huid. Daarnaast kan zinkoxide de huid verkoelen en jeuk stillen.
Zinkzalf, hoe gebruik je het? Na het schoonmaken smeer je de billetjes van je baby in met een dun laagje zinkzalf. Dat helpt luieruitslag te voorkomen en een beschadigde huid te herstellen. Gebruik het als je baby snel last heeft van rode billetjes of van luieruitslag.
Zinkzalf heeft een verkoelende en mild-samentrekkende werking. Dit middel wordt gebruikt bij diverse huidaandoeningen, zoals bijvoorbeeld irritaties van de huid waarbij een indrogend bedekkend of beschermend effect gewenst is (bijvoorbeeld bij huiduitslag en luieruitslag).