Elke dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats en deze wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Je kunt ook instellen dat er op vaste tijden een back-up van al je chats wordt gemaakt en dat deze geüpload wordt naar Google Drive (als je daar een account hebt).
Iedere dag om 02:00 uur wordt automatisch een lokale back-up gemaakt en als bestand opgeslagen op je telefoon. Als je data niet is opgeslagen in de map /sdcard/WhatsApp/, kijk dan in de mappen voor interne opslag of standaard opslag.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.
Ondanks dat een bericht verwijderd is, is deze alsnog opgeslagen op de telefoon. Dat komt namelijk omdat WhatsApp backups van je gesprekken maakt. Om alsnog een bericht te lezen verwijderd je WhatsApp van je telefoon en installeer je de app opnieuw.
Heb je een verwijderd bericht ontvangen, verwijder Whatsapp dan van je telefoon. Installeer de app opnieuw, zodat je de vraag krijgt of je chats wilt herstellen via de reservekopie. Klik op 'ja', en je zult zien dat je alle verwijderde berichten te zien krijgt.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Je kunt berichten met vervaldatum standaard inschakelen voor alle nieuwe individuele chats. iPhone en Android: Ga naar de instellingen van WhatsApp > tik op Account > Privacy > Standaardtimer voor berichten en selecteer een duur.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Berichtendienst WhatsApp verwijdert verstuurde berichten direct van zijn servers, nadat ze zijn afgeleverd bij de juiste persoon. Slaagt WhatsApp er niet in om het bericht direct bij de juiste ontvanger te krijgen, dan blijft hij hooguit dertig dagen op de servers staan.
WhatsApp naar nieuwe telefoon van Android overzetten
Open WhatsApp op je nieuwe telefoon. Verifieer je nummer. Klik op 'Herstellen' om je chats en media vanuit de Google Drive te verplaatsen. Klik op 'Volgende' en je chats en media worden weergegeven zoals op je oude telefoon.
Het nummer en de chat (de gesprekken) blijven staan in WhatsApp. Alleen verdwijnt de naam van de contactpersoon. U kunt de chat ook verwijderen uit WhatsApp.
Als je een chat wist, wis je alle berichten in een chat. De chat is dan nog steeds zichtbaar in je chatlijst.
Android: Ga naar de chat die je wilt bewaren. Klik rechtsboven op de drie puntjes en klik daarna op 'Meer'. Je krijgt dan de optie 'Chat exporteren' .
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
Ja! WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie waardoor je berichten veilig worden verzonden. Anderen kunnen dus niet zomaar zien wat jij naar mensen stuurt. Daarmee maken we in Nederland gebruik van een veilige app om dagelijks mee te communiceren.
De berichtendienst WhatsApp biedt encryption oftewel versleuteling van berichten. Hierdoor is het in theorie onmogelijk om berichten in te zien of gesprekken af te luisteren. Het is tot nu toe niemand gelukt om deze versleuteling te kraken.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Naast het verlies van de WhatsApp chats in dat account, kun je de volgende dingen verwachten: Je telefoonnummer wordt niet langer gekoppeld aan je WhatsApp-account. Je vrienden zullen jouw nummer niet meer kunnen zien, omdat het wordt verwijderd uit hun WhatsApp-contactenlijst.
Het enige moment dat WhatsApp berichten van jou opslaat is als ze worden verstuurt. Het bericht wordt opgeslagen tot dat het afgeleverd kan worden op het andere toestel (bijvoorbeeld als deze uitstaat).
Onopgemerkt appen
Als je onopgemerkt of vertrouwelijk wil appen is Whatsapp dus niet echt ideaal. Daar is de app Telegram geschikter voor. Die kan je namelijk vergrendelen met een wachtwoord en vingerafdruk.
Altijd al willen weten wat je partner uitspookt op zijn of haar telefoon? Met de nieuwe app Yona kun je hem of haar dag en nacht nauwlettend in de gaten houden. Nu kun je met één druk op de knop checken of je wederhelft porno kijkt, online poker speelt of die ene serie aan het bingewatchen is.
Android en iPhone
Stalkerware kan op zowel een Android als iPhone worden gezet. Bij Android wordt er een app geïnstalleerd waarmee je de smartphone in de gaten houdt. Door de virusscanner (Play Protect) van de app-winkel Google Play uit te schakelen, kan de stalkerware worden geïnstalleerd.