De systeemfotobibliotheek bevindt zich standaard in de map 'Afbeeldingen' op je Mac. Je kunt ook extra fotobibliotheken aanmaken op je Mac en op andere opslagapparaten. Gebruik altijd de app Foto's om de foto's in een Foto's-bibliotheek te openen.
iCloud-foto's bewaart al uw foto's en video's automatisch in iCloud, zodat u op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot uw bibliotheek. Elke wijziging die u op een apparaat aanbrengt in uw verzameling, wordt ook doorgevoerd op uw andere apparaten.
Misschien staan ze in je apparaatmappen. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek. Check je apparaatmappen bij Foto's op apparaat.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Log in op je Google-account. Tik onderaan op Bibliotheek.
iCloud-foto's aanzetten
Tik op de app Instellingen. Tik bovenin op uw accountnaam. Tik op iCloud > Foto's. Controleer of het schuifje achter 'iCloud-foto's' groen is.
Toegang tot iCloud-foto's
Tik op het tabblad 'Bibliotheek' om uw foto's te bekijken. Tik op het tabblad 'Albums' om 'Mijn albums', 'Gedeelde albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Hulpprogramma' te zien. U kunt ook meer lezen over materiaal dat u deelt met anderen.
Je kunt op iCloud.com bekijken hoeveel iCloud-opslag je hebt en hoeveel er beschikbaar is. Ga op iCloud.com naar je accountinstellingen en bekijk het gedeelte 'Opslag'.
Foto's beheren via iCloud.com
Naast de applicaties voor Mac en iOS kun je ook je iCloud-fotobibliotheek raadplegen op iCloud.com. Log in met je iCloud account (Apple ID) en klik op foto's. Vervolgens kun je jouw bibliotheek bekijken en foto's beperkt aanpassen. Ook foto's uploaden kun je via deze webversie doen.
Controleren of iCloud-foto's is ingeschakeld
In iCloud-foto's worden alle foto's en video's van iCloud veilig bewaard, zodat ze op al uw apparaten beschikbaar zijn. Controleer uw instellingen via deze stappen als u een foto met uw iPhone hebt genomen, maar deze niet op uw andere apparaten ziet.
De systeemfotobibliotheek bevindt zich standaard in de map 'Afbeeldingen' op je Mac. Je kunt ook extra fotobibliotheken aanmaken op je Mac en op andere opslagapparaten. Gebruik altijd de app Foto's om de foto's in een Foto's-bibliotheek te openen.
Open de Google Foto's-app. op je Android-telefoon of -tablet. Tik onderaan op Bibliotheek Prullenbak . Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.
iCloud-opslag is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Dit kan onder meer met foto's en muziek.
Open Foto's. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' op 'Alle foto's' en tik vervolgens op 'Selecteer'. Tik op meerdere foto's of schuif met uw vinger over verschillende foto's als u er meer dan één wilt selecteren. Tik op de knop 'Prullenmand' en bevestig vervolgens uw keuze om de items te verwijderen.
iPhone foto's overzetten naar Windows
Je koppelt daarvoor je iPhone met een usb-kabel met je computer. Via 'Mijn computer' klik je naar je iOS-apparaat en kies je voor \Internal Storage\DCIM\100APPLE. Vervolgens kun je (alle) foto's selecteren en naar je computer overzetten.
Controleer of u bent ingelogd met dezelfde Apple ID die u voor iCloud voor Windows gebruikt. Open iCloud voor Windows en klik naast 'Foto's' op 'Opties'. Schakel 'Mijn fotostream' in. Sluit iCloud voor Windows en open het opnieuw.
iCloud maakt gebruik van geavanceerde beveiligingstechnologieën gelden en gebruikt een strikt beleid om uw gegevens te beschermen. iCloud is marktleider dankzij het gebruik van veilige technologieën die de privacy beschermen, zoals end-to-end-encryptie van gegevens.
Selecteer in Foto's op iCloud.com de foto's of video's die je wilt verwijderen of dubbelklik op een enkele foto of video. en klik vervolgens op 'Verwijder'. Verwijderde foto's en video's worden in het album 'Recent verwijderd' gezet, waar ze 30 dagen worden bewaard voordat ze permanent worden verwijderd.
50GB aan iCloud-opslag: 0,99 euro per maand. 200GB aan iCloud-opslag: 2,99 euro per maand. 2TB aan iCloud-opslag: 9,99 euro per maand.
Door een reservekopie te maken, kunt u de gegevens van uw iPhone, iPad of iPod touch kopiëren en bewaren. Als u het apparaat vervangt, kunt u een reservekopie ervan gebruiken om de gegevens naar een nieuw apparaat over te zetten.
Je kunt recent verwijderde onderdelen weergeven en weer terugzetten in de Foto's-bibliotheek. Klik in de app Foto's op de Mac op 'Recent verwijderd' in de navigatiekolom. Selecteer de onderdelen die je wilt herstellen. Klik op 'Herstel'.
Als je de foto's nog maar net hebt verwijderd, kun je ze meestal nog wel terughalen, zelfs als ze al uit de prullenbak zijn verdwenen. Ook op smartphones kun je verwijderde foto's binnen een bepaalde periode nog terughalen als je de verkeerde hebt weggegooid.
Foto's en video's terugzetten
Als je een item hebt verwijderd en dit wilt terugzetten, kijk je in de prullenbak of het item daar staat. op je iPhone of iPad. Tik op de foto of video die je wilt terugzetten en houd deze vast.