Een ring, sluitring of carrosseriering (in Vlaanderen ook bekend als rondel) is een vlak voorwerp met een gat in het midden dat over een schroef of draadeind past en dat onder een schroef, bout of moer wordt geplaatst.
De ring wordt in de vagina ingebracht en zorgt ervoor dat blaas en baarmoeder weer op hun normale plaats komen te liggen. Klachten kunnen zo verminderen of verdwijnen. Er bestaan vele soorten ringen.
Bij iedere verbinding moet een onderlegring onder de kop van de bout en bij de moer worden gebruikt. Men moet in acht nemen dat de kracht via de ring altijd naar buiten wordt verplaatst.
Oefen niet te veel kracht uit bij het plaatsen van de borgring, anders breekt of beschadigt deze. Houd de tang stevig en gelijkmatig vast terwijl u de borgring in de groef plaatst, zodat deze vastklikt wanneer deze goed zit. Maak bij het verwijderen de borgring groot genoeg om deze van de as te verwijderen.
Sluitringen om te voorkomen dat de moer het materiaal beschadigt bij het aandraaien. Veerringen die zorgen dat de moer of bout niet los kunnen trillen. Tandveerringen bijten zichzelf vast in het materiaal tegen lostrillen.
Sluitringen, ook wel onderlegringen, gebruik je bij het bevestigen van moeren. Ze zorgen er voor dat de constructie niet beschadigd raakt bij het aandraaien van de moer. Bij een sluitring is de diameter van de ring ongeveer twee keer de grootte van het gat van de ring.
Hoe strak moet een ring zitten? Wij bevelen aan dat uw ring comfortabel om de vinger moet zitten zonder de huid af te knellen. De ring moet strak genoeg zitten om niet uit zichzelf te kunnen draaien, maar u moet hem nog wel gemakkelijk over uw vinger kunnen schuiven.
Borgringen zijn stalen ringen die je gebruikt voor het vastzetten van bouten, moeren en/of schroeven. Je bevestigd de meeste borgringen door ze over het schroefdraad van de bout of schroef te schuiven en deze vervolgens stevig aan te draaien.
Een veerring monteren doet u in combinatie met een bout. Het is belangrijk dat u een gat boort in de te verbinden materialen. Neem een passende bout die u vervolgens helemaal door beide delen steekt. Plaats een veerring aan de moerzijde om te voorkomen dat de verbinding lostrilt.
Een sluitring wordt gebruikt in combinatie met een bout of moer om de belasting gelijkmatig over het oppervlak te verdelen. Het helpt voorkomen dat de bout of moer in het materiaal wegzakt, verbetert de grip en vermindert de kans op schade aan het bevestigde object.
Traditioneel draagt de bruid haar verlovingsring aan de linkerhand. Meestal worden de verlovingsring en trouwring bij elkaar gedragen aan de linkerhand, maar heel wat bruidjes doorbreken de traditie. Je kunt de ringen ook gerust splitsen en je verlovingsring rechts dragen en je trouwring links, of omgekeerd.
In Nederland dragen de Katholieken de trouwring links en de Protestanten rechts.Islamitische mensen dragen over het algemeen de trouwring aan de rechterhand. Echter kan dit ook weer per land verschillen. In Frankrijk, Italië en Duitsland draagt men de trouwring aan de rechterhand.
In het dagelijks leven moet een ring niet te los zitten, zodat hij niet per ongeluk verloren gaat. Een ring die te strak zit, doet afbreuk aan het gevoel om hem te dragen. Daarom is het belangrijk om de ringmaat met zorg te bepalen.
T15-schroevendraaierbit voor grotere schroeven.T6 schroevendraaierbit voor kleine. Geschikt voor alle deurbellen – compatibel met ring video-deurbel & ring video deurbel 2 & video deurbel Pro.
Veerringen worden ook wel borgringen genoemd en gebruikt men om bouten, moeren en schroeven aan te draaien en ervoor te zorgen dat deze niet zomaar los trillen.
Bouten gebruik je voor verbindingen. Draai bout en moer vast met behulp van een steek- of ringsleutel. Je hebt overigens twee van zulke sleutels nodig: één om de moer vast te draaien en één om de bout tegen te houden om meedraaien te voorkomen.
De rondel moet het oppervlak waar u de schroef in vastdraait, beschermen.
De borgveer heeft als taak de remklauw in positie te houden. Hierdoor worden ontoelaatbare bewegingen tussen de remklauw en remklauwhouder voorkomen. Tegelijkertijd zorgt dit voor een correcte positionering van het remblok. De borgveer verliest tijdens het gebruik op de lange duur aan spankracht en kan zelfs breken.
Kunt u een borgmoer hergebruiken? Zolang de borgmoer geen grote beschadigingen vertoont, kan deze meestal opnieuw gebruikt worden. Toch wordt dit door verschillende experts afgeraden.
Borgmoeren zijn moeren waarvan de zijkanten een zeskant vormen en aan de bovenkant zit een nylon ring. Zelfborgende zeskantmoeren worden borgmoeren genoemd. De kunststof ring, ook wel 'binnenkraag' genoemd, zorgt ervoor dat de bout niet los trilt. De kunststof borging zet zichzelf vast op de bout bij het vastdraaien.
Bij een doorlopend gat breng je het borgmiddel aan op de bout.Bij een blind gat brengen je het borgmiddel aan in het gat. Zo voorkom je dat de lucht in het gat het borgmiddel op de bout kan wegdrukken. LOCTITE heeft ook nog een borgmiddel - LOCTITE 290 - die je kunt gebruiken als alles al gemonteerd zit.
Als het een borgring is met 2 gaatjes aan het uiteinde, moet je daar een speciale tang voor gebruiken. Zulke tangen gaan naar buiten open als je ze indrukt (dus precies andersom als normale tangen) en heeft een 90 graden gebogen bek met twee dunne stafjes erop.
Een ring zit goed wanneer hij comfortabel aanvoelt. Een ring moet strak genoeg zitten, zodat hij niet van uw vinger schuift. Anderzijds mag een ring niet te strak zitten. U mag uw ring niet zo strak dragen dat uw vingers afknellen.
Een ring vergroten gebeurt door het edelmetaal, zoals het goud of de platina uit te rekken. Als de ring meerdere maten groter moet worden, dan knipt de juwelier de ring open om een extra stukje metaal toe te voegen. Dankzij de smelttechniek zal het extra stuk onmerkbaar zijn.
Bij het vergroten van de ring wordt het door middel van een mal vermaakt, of eventueel een stukje edelmetaal tussen gevoegd. Bij het verkleinen van een ring wordt een stukje edelmetaal weggehaald en vervolgens wordt het weer aan elkaar gesoldeerd en mooi afgewerkt.