Betalen met BIC buiten het SEPA-gebied
Dan heb je de BIC (Business Identifier Code) van de buitenlandse bank nodig. Dit wordt ook wel het SWIFT-adres genoemd. Elke bank heeft een unieke code. Vermeld je deze BIC niet in je betaalopdracht, dan wordt de betaling niet geautomatiseerd verwerkt.
Internationaal geld naar een buitenlandse rekening overschrijven? Bij de ING regelt u dat snel en eenvoudig in Mijn ING of met een Europese Overschrijvingskaart.
Wil je een betaling doen binnen Europa? Dit kan met een Europese Overschrijving, ook wel een SEPA-betaling genoemd. Voor overboekingen via Mijn ING Zakelijk, de Mobiel Bankieren App, de Europese Overschrijvingskaart of de IBAN-Acceptgiro, gebruik je altijd het IBAN als rekeningnummer.
Wil je geld overmaken naar een buitenlandse bankrekening? Als je geld overboekt in euro's en de betaling binnen de SEPA-zone plaatsvindt, is de IBAN en de naam van de ontvanger voldoende. Als een land niet in de SEPA-zone valt, heb je een BIC/SWIFT code nodig voor internationale overboekingen.
Voorbeeld: ABNANL2A, INGBNL2A, RABONL2U, GEBABEBB, BBRUBEBB
Met nummer iban.nl krijgt u als u uw rekeningnummer invoert en de naam van uw bank ook automatisch het BIC nummer van uw bank te zien.
Waar kun je een BIC code vinden? Iedere bank heeft een eigen BIC code (Bank Identifier Code, dus ook wel Swift genoemd). Je kunt deze code vinden op de website van jouw bank. Bezoek de website van jouw bank om deze gegevens te achterhalen.
Een SWIFT-code, soms ook SWIFT-nummer genoemd, is een standaardformaat voor de Business Identifier Code (BIC). Deze wordt gebruikt om wereldwijd banken en financiële instellingen te identificeren. De code vermeldt welke bank het is en waar deze is gevestigd en is een soort internationale identificatiecode voor banken.
INGBNL2A XXX BIC- / SWIFT-codes - ING BANK N.V. Netherlands - Wise.
Een SEPA Credit Transfer heeft net als iDEAL het voordeel dat het een gegarandeerde betaling is. Dit betekent dat zodra de overboeking op geslaagd staat, deze niet door de consument kan worden teruggedraaid.
BIC (Bank Identification Code) is een unieke code die gebruikt wordt om internationale banken te identificeren. Bij het maken van een internationale overschrijving moet u de BIC van de bank van de begunstigde opgeven. De BIC van ING België is BBRUBEBB.
Aanpassen in je ING-app
Tik op 'Je passen'. Kies een betaalrekening en de juiste pas om de dekking aan te passen. Tik op 'Pasgebruik buitenland' aan te passen. Zet 'Wereld' aan of uit en sla je keuze op.
Een IBAN voor ING Group in Nederland bestaat uit 18 tekens: 2-cijferige landcode. 2-cijferig controlegetal. 4 tekens van de bankcode van de ING Group.
Als je geld overmaakt naar een land buiten het SEPA-gebied dan heb je de BIC (Business Identifier Code), ook wel het SWIFT-adres, nodig. Elke bank heeft een unieke code. Staat deze BIC niet in de betaalopdracht, dan wordt de betaling niet geautomatiseerd verwerkt.
Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met iDEAL, internetbankieren of met de aangehechte acceptgiro (onderaan de papieren nota). Bij uw betaling moet u het betalingskenmerk invullen: dit is hetzelfde als uw notanummer! U vindt dit nummer op uw nota in het grijze vlak rechts bovenin.
De BIC is bedoeld om een bank te herkennen. De BIC telt 8 of 11 tekens en bestaat uit een bankcode (4 tekens), een landcode (ISO) (2 letters), een plaatscode (2 tekens) en kan voor bepaalde banken worden aangevuld met een kantoorcode (3 tekens). BIC staat voor Business Identifier Code.
Hoe is een BIC-code opgebouwd en hoe ziet ze er uit? Een BIC-code is samengesteld uit een reeks cijfers en letters die elk wijzen op een bepaald onderdeel van de bank en zijn rekeningnummer. Een fictief voorbeeld van een BIC-code is: BBBBLLPPFFF.
Bij het invullen van een betaalopdracht in Mijn ING controleert de IBAN-Naam Check automatisch of de naam die de klant invult hoort bij het rekeningnummer dat de klant opgeeft. Als de naam niet klopt bij het rekeningnummer, geeft de check een melding. Als de ingetoetste naam niet afwijkt, komt er geen melding.
Wat is mijn accountnummer? Het accountnummer is een 11-cijferig nummer welke specifiek refereert naar jouw ING Businesscard account. Het nummer vind je in Mijn ING Zakelijk onder het tabblad Creditcards > Meer programmadetails.
Via je bankrekening kan je, met een internationale bankoverschrijving, geld overmaken op een rekening bij een buitenlandse bank. Dat kan zowel in euro's als in vreemde valuta's. Andersom kan er met een internationale overschrijving ook geld gestort worden van een buitenlandse rekening op jouw bankrekening.
Voor je geld overboekt controleert de bank of het IBAN bij het bedrijf of de persoon hoort. Je hoeft voor deze controle niks te installeren, bij veel banken is de checker automatisch actief. Je vult het IBAN rekeningnummer in + de naam, dan gaat de rest vanzelf.
De Europese Commissie publiceerde op 2 maart 2022 de namen van 7 banken die van SWIFT worden losgekoppeld. Het gaat om VTB Bank, Novikombank, Rossiya Bank, Vnesheconombank (VEB), Promsvyazbank, Sovcombank en Bank Otkritie. In het zesde sanctiepakket wordt ook de grootste bank van Rusland, Sberbank, losgekoppeld.
Wat is IBAN? IBAN is de afkorting voor International Bank Account Number. Het is een individueel rekeningnummer dat sinds 2007 het vroegere nationale rekeningnummer vervangt. Het werd vooral in het leven geroepen om internationale transacties in de SEPA-zone te uniformiseren en vlotter te laten verlopen.
Waar vind ik mijn IBAN Rekeningnummer? Je IBAN Rekeningnummer kun je vinden op je bankpasje. In Nederland bestaat het IBAN rekeningnummer uit 18 tekens.
Verschil BIC en IBAN-code
Sinds 1 augustus 2014 heeft iedereen in Nederland een langer rekeningnummer; de IBAN. Vaak worden de BIC en IBAN-code door elkaar gehaald. De codes hebben allebei de functie om het internationale betalingsverkeer soepeler te laten verlopen, maar zijn wel totaal verschillend.