Neem je de e-reader vaak mee onderweg? Als je je e-reader vaak meeneemt onderweg, dan kies je voor een compacte e-reader van 6 of 7 inch. Deze e-readers zijn even groot of net iets groter dan de gemiddelde smartphone. Je houdt ze dan ook gemakkelijk met één hand vast.
De Consumentenbond test e-readers op onder meer schermkwaliteit, gebruiksgemak en leesgemak. Er zijn meer dan twintig e-readers getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn. Een e-reader van Pocketbook komt als Beste uit de Test. Door de gunstige prijs is dit model tegelijk ook de Beste Koop.
De beste e-reader van 2022 is ongetwijfeld de Kobo Libra 2. De waterdichte Kobo Forma verscheen in 2018, vervolgens kwam de Kobo Libra H2O én nu is er de Kobo Libra 2, gekozen tot beste E-reader van december 2021 en 2022! Het is een ultra lichte e-reader 2022 die net zo zwaar is als een notitieblok.
Een volledig opgeladen Kobo eReader-batterij kan tot twee maanden worden gebruikt, afhankelijk van hoe vaak je je eReader gebruikt. Laad je Kobo eReader indien mogelijk op met de meegeleverde USB-kabel. Als je USB-kabel moet worden vervangen, kun je een nieuwe kopen bij een winkel in USB-kabels.
De prijs van een e-boeklezer ligt tussen 80 en 900 euro. Voor één van de beste e-readers moet je rekening houden met een prijs vanaf 200 euro. Uiteraard is de kostprijs afhankelijk van je leestijd en het comfort dat je wenst tijdens het lezen.
Beste premium e-reader 2021: Kobo Forma
Dan is de Kobo Forma voor jou de beste ereader van 2021. Deze e-reader met een 8 inch scherm is een stuk groter dan de meeste e-reader die een scherm van 6 of 7 inch hebben, maar is toch licht van gewicht (197 gram).
De Clara HD is iets sneller dan de Nia en het scherm leest prettiger in het donker dankzij de instelbare kleurtemperatuur. Het scherm van de Clara HD heeft een hogere resolutie, maar dit valt eigenlijk pas op wanneer je boeken met veel afbeeldingen leest.
uitgeefkosten wegvallen, omdat vervoer en drukkerijen niet meer nodig zijn. het geld om een boek geschikt te maken voor e-readers. met de ontwikkelaars van e-bookformaten." van het drukken kost normaal al duizenden euro's."
Bij Pocketbook is het geheugen uitbreidbaar. Mocht je niet genoeg hebben aan de 8GB intern geheugen, dan kun je het geheugen uitbreiden met een SD-kaartje. Kobo ondersteunt de belangrijkste bestandsformaten, maar Pocketbook ondersteunt er nog wat meer.
In de Google Play Store vind je diverse gratis boeken die je kunt lezen met de Google Play Boeken-app voor Android en iPad/iPhone. Met Apple's Books-app download je gratis boeken op de iPad en iPhone. Op Gratisepub.nl plaatsen gebruikers zelf links naar (tijdelijk) gratis Nederlandstalige digitale boeken.
Waarom kan ik geen ebook kopen bij bol.com? Bij de grote webshop bol.com kun je heel wat ebooks kopen. Heel soms is het niet mogelijk om hier een digitaal boek te bestellen. Dit komt omdat je dan eerst een account bij Adobe moet hebben om het gekochte boek te kunnen lezen.
De Kindle is makkelijker om mee te nemen onderweg omdat hij kleiner is, de Kobo Aura H20 is fijner als je liever een wat groter scherm hebt. Beide eReaders bieden een prettige leeservaring, dus wat dat betreft zit je met beide eReaders goed.
Digitaal lezen is overal en altijd lezen zonder zware boeken mee te hoeven nemen. Op een e-reader heb je ruimte voor ruim 2.000 ebooks zodat je altijd je hele bibliotheek bij de hand hebt. Het leesgenot van ebooks is gelijk aan papieren boeken en biedt meerdere mogelijkheden.
Sommige e-readers beschikken over een WiFi verbinding. Zo kun je elektronische boeken nog sneller op jouw e-reader krijgen, namelijk direct van het internet. Ook kun je luisterboeken downloaden en andere content, als jouw e-reader over WiFi beschikt.
Een ereader heeft zelf verlichting, die een nachtlampje overbodig maakt. Je kunt dus prima lezen in het donker zonder dat iemand anders er last van heeft. Nog een voordeel van een ereader en ebooks is dat ebooks doorgaans goedkoper zijn dan papieren boeken. Er zijn echt heel veel gratis ebooks die je kunt downloaden.
Opslagruimte. Daarnaast zien we dat er met een opslagruimte van maar liefst 8 GB voldoende ruimte is om e-boeken op te slaan. Met dit formaat heb je daardoor ruimte voor maar liefst 6.000 boeken, hoewel dit wel afhankelijk is van onder meer: Het aantal pagina's.
De Kobo e-readers bedien je door op het scherm te drukken of te 'vegen'. Mede door het type scherm variëren de prijzen van €100 tot €400.
E-reader-app op tablets
Op veel tablets is al standaard een e-reader-app geïnstalleerd. Voor de iPad is dat bijvoorbeeld iBooks. Welke app op een Android-tablet staat, is afhankelijk van het merk en de Android-versie. Populair is Google Play Books: de app die hoort bij de e-bookafdeling van de Google Play Store.
De meeste gangbare e-readers, zoals de apparaten van Kobo, Tolino, Pocketbook en Onyx Boox, zijn geschikt voor het lenen van e-books. Belangrijk is dat ze het bestandsformaat . epub en met DRM- beveiligde bestanden ondersteunen.
Je kunt maximaal 15 boeken tegelijkertijd lezen op maximaal 5 verschillende apparaten. Om de boeken op een smartphone of tablet te krijgen heb je internet nodig. Iedere maand moet je even inloggen om de status van je abonnement te checken. Anders verlies je toegang tot de e-books.