Artikel 5.1.6 Parkeren van grote voertuigen. Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter op de weg te parkeren, anders dan op een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen weg of plaats.
Het is verboden om een voertuig op de weg te parkeren dat, met inbegrip van de lading: meer dan 6 meter lang is; meer dan 2,4 meter hoog is.
Bedrijfswagens (voornamelijk bestelbussen) van langer dan 6 meter en hoger dan 2.40 meter mogen niet meer tussen 18u en 7u in woonwijken staan. Doe je dit wel loop je kans hiervoor een boete te krijgen van € 90,00.
Moet je met een grotere werkbus werkzaamheden uitvoeren? Dan mag je deze wel aan de openbare weg parkeren maar alleen als de aanwezigheid van het voertuig ter plaatse noodzakelijk is.
Je mag zoveel auto's in je straat parkeren als jij wil, zolang ze aan alle (belasting)eisen voldoen. Dus verzekerd, zonder grote overtredingen en netjes in een vak of langs de kant. Heeft u een eigen parkeerplek die toegewezen is aan u of op uw naam staat, dan mogen anderen daar niet zonder overleg met u staan.
Je mag zoveel auto's in de straat parkeren als je zelf wil. Zolang de auto verzekerd is en aan zijn belastingverplichtingen voldoet, is er geen wet die het verbied om meerdere auto's in een straat te zetten.
Ja, dat is in een aantal gevallen mogelijk. Als u tot een van de volgende groepen behoort kunt u een gereserveerde parkeerplaats ('belanghebbendenparkeerplaats') aanvragen: gehandicapte bewoners. huisartsen en verloskundigen.
U kan met uw lichte vrachtwagen (bijna) overal parkeren. Straten waar lichte vrachtwagens mogen parkeren zijn te herkennen aan de blauwe borden met een witte P erop (de zgn. E9a-borden). Enkel in straten waar het winkelstraatprincipe geldt, kan u nooit parkeren.
De hoogte van een bedrijfsauto, oplegger of aanhangwagen mag niet meer zijn dan 4,00 meter.
De kleinere variant wordt vaak bestelauto of bestelwagen genoemd, vanwege de basis die is gebaseerd op een personenauto. Binnen de categorie 'kleine bus' zijn er ook weer verschillende L/H-combinaties. De lengte van deze bussen zit doorgaans tussen de 390 – 450 cm en de hoogte tussen de 110 cm en 130 cm.
Het is verboden een voertuig dat, met inbegrip van de lading, een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter op de weg te parkeren, anders dan op een door het college van burgemeester en wethouders aangewezen weg of plaats.
Die auto mag er net zo lang staan als de eigenaar dat wil.
Eigen oprit of eigen parkeerplaats
Het maximale aantal van 3 dagen is er met een reden. Als een camper of caravan langer geparkeerd staat, zou er een gebrek aan parkeerplaatsen kunnen ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat het uitzicht op de openbare weg beperkt wordt.
Een parkeernorm is een getal dat aangeeft hoeveel parkeerplaatsen voor een functie nodig zijn bij een bepaalde eenheid: voor woningen bijvoorbeeld kan een norm 1,7 parkeerplaats per woning zijn.
De bestelauto is voornamelijk ingericht voor het vervoer van goederen. De laadruimte moet een vaste, vlakke laadvloer hebben over de hele breedte en lengte van de laadruimte. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. De toegestane maximummassa is maximaal 3.500 kilo.
Fiscale voordelen
De Nederlandse overheid voert voor ieder type bedrijfswagen een eigen regelgeving. Pick-ups staan te boek als een 'bestelauto met open laadbak'. De overgebleven laadruimte moet tenminste tweemaal de lengte van de cabine bedragen.
Grote bestelauto
Daarnaast moet de laadruimte minimaal 1,3 meter hoog zijn over een breedte van minimaal 20 centimeter en een lengte van minstens twee meter. Voor het meten van de laadruimte moet de bestuurdersstoel in de fabrieksmatige achterste stand staan en mag de rugleuning rechtop staan.
Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton langer dan acht uur parkeren in de bebouwde kom is wettelijk verboden.
een bedrijfsbus mag op een parkeerplaats geparkeerd staan. de apv geld voor kampers en caravans deze mogen niet langer dan drie dagen achter een staan. helaas kan je niets aan een berijfsbus doen. deze is meestal overdag naar zijn werk en 's avonds thuis. mits hij hinderlijk en of fout geparkeerd staat.
In een woonerf mag je enkel parkeren op de parkeervakken. Die herken je aan wegmarkeringen, de kleur van de vakken, de letter P of verkeersborden. Stilstaande of geparkeerde voertuigen mogen rechts of links ten opzichte van hun rijrichting parkeren.
Goed gemiddeld kost een overdekte parkeerplek 20.000 euro maar in de grote steden liggen de prijzen toch een stuk hoger. 'In het centrum van de vier grote steden beginnen de prijzen vanaf 50.000 euro', zegt Smit.
De kosten voor de aanleg van een gehandicaptenparkeerplaats liggen gemiddeld rond de 220 euro en lopen per gemeente ook zeer uiteen, zo betaal je het meest in Maastricht (635 euro), Tilburg (494 euro) en Eindhoven (475 euro).
De parkeerplaats is vaak los te koop van een woning. Maar ondanks dat komen er toch een aantal verplichte kosten bij de koop van een parkeerplek. De belangrijkste stap die je moet zetten is het opstellen van een koopovereenkomst voor verkoop van je parkeerplek.
Als u ziet dat iemand onterecht op zo'n plek parkeert, kunt u dit melden bij de politie via 0900-8844.
Het is toegestaan voor jezelf of voor een partner een 2de auto op eigen naam te verzekeren. En dat kán soms goedkoop dankzij een gezinsregeling oftewel tweede gezinsautoregeling. Wat daarentegen NIET mag is de auto van jouw kind op eigen naam verzekeren. Je zoon of dochter zal zélf een autoverzekering moeten afsluiten.