Thermo ondergoed is beschikbaar in zuivere wol, synthetische vezels of een mengsel van beide, te vinden in het Decathlon assortiment.
Een thermoshirt kun je overal kopen, van de Zeeman, de Hema tot aan de sportwinkel bij jou om de hoek of bij Thermowear.
Maak kennis met Woolpower 400, het dikste en warmste thermo ondergoed. De Woolpower 400 thermokleding is haast twee keer zo dik als het 200 ondergoed en is multifunctioneel; je kan deze warme thermokleding dragen als baselayer, of als midlayer.
VILOFT ® vezels zijn van nature zacht en staan garant voor uitstekend draagcomfort voor de drager. VILOFT ® transporteert vocht van de huid en remt de groei van bacteriën op een natuurlijke manier. Onderhoudsvriendelijk: onderkleding gemaakt van VILOFT ® zijn wasmachinebestendig.
Beste thermokleding all-round: Craft Baselayer (dames, heren, kinderen) Beste goedkope thermisch ondergoed: Wedze 500 (dames, heren) Beste duurzame thermokleding: Craft Core Dry Fuseknit (dames, heren) Beste thermokleding voor extreme kou: Icebreaker 260 Tech Ls C (dames, heren)
Het thermo ondergoed is gemaakt van synthetische materialen of merino wol en heeft als functie het warm houden van het lichaam of het verkoelen van het lichaam, terwijl er zweet wordt afgevoerd." Thermo ondergoed dat je warm houdt draag je in de winter als het koud is. Je lichaam blijft zo beter beschermd tegen de kou.
Thermokleding houdt de warmte van je lichaam als het ware vast, zodat de – reeds – geproduceerde lichaamswarmte niet (snel) verloren gaat. Je lichaam houdt zich dus warm met zijn eigen warmte en hoeft dus minder hard te werken om weer nieuwe warmte aan te maken. Thermokleding draag je onder je skikleding.
Kies voor thermokleding die bij je lichaam past. Door te kiezen voor thermo ondergoed van synthetisch materiaal of wol, heb je een baselayer die zijn pasvorm behoud. Het mag dus best strak om het lichaam vallen, zolang het maar niet knelt.
vochtabsorberend Tencel lyocell ondergoed
Nog zo'n topper als het gaat om anti zweet ondergoed: het materiaal lyocell, ook wel Tencel genoemd. Een lyocell boxer voelt niet alleen zijdezacht aan, maar heeft ook vochtabsorberende, ventilerende, sneldrogende én antibacteriële eigenschappen.
Wat is thermokleding? Thermokleding is gemaakt van synthetische materialen of merino wol en heeft als functie het warm houden of verkoelen van het lichaam. Het materiaal is daarnaast goed in staat om zweet af te voeren.
De thermokleding draag je direct op de huid omdat het zo zweet kan doorvoeren naar de buitenste laag kleding en tegelijkertijd zorgt voor een luchtlaag tussen je huid, het thermo ondergoed en de tweede laag kleding. Deze lucht staat veelal stil en stilstaande lucht is door het lichaam makkelijk warm te houden.
Wanneer is het dragen van thermokleding verstandig
Het is verstandig om thermokleding te gaan dragen als het buiten rond de tien graden boven nul is. Wanneer je stilstaat koel je namelijk al snel af en kan je anders last krijgen van onderkoeling.
Bij synthetisch thermo ondergoed is het aan te raden om deze zo snel mogelijk te wassen na gebruik. Zo krijgen nare geurtjes geen kans. Doorgaans is wassen op 30 graden voldoende en wasverzachter is niet nodig. Thermokleding laten drogen in de wasdroger wordt afgeraden en is niet nodig, aangezien het zo droog is.
Alle Craft producten vallen in maatvoering normaal met een atletische pasvorm.
Het handige van thermokleding is dat je het 's avonds gewoon even uitspoelt en het 's ochtends alweer droog is. 5x sokken, 1x thermo-shirt korte mouw, 2x thermo-shirt lange mouw, 2x lange thermobroek, 3x fleece. En voor de kids: 5x sokken, 3x thermo-shirt lange mouw, 3x thermo-broek, 2x fleece.
Geen probleem, wij zochten het voor je uit. Nee, het zakje is niet bedacht om geld in te verstoppen, maar bewijst zijn nut voor je gezondheid. Het extra stukje stof zorgt ervoor dat de vulva minder druk ervaart als je erg aansluitende kledij draagt.
Draag luchtige kleding en vermijd synthetische stoffen die slecht ademen. Draag dus bijvoorbeeld katoenen boxershorts in plaats van polyester slips. Goed afdrogen na het douchen en gebruik desnoods talkpoeder tegen het vocht. Ga tussendoor wat vaker naar het toilet om de billen af te vegen.
Het lagensysteem is inmiddels helemaal ingeburgerd in de wereld van de skikleding. Het zogenaamde 3-lagen systeem bestaat uit: een goede onderlaag (thermo ondergoed), vervolgens een isolatielaag/midlayer (fleece, dons of andere 'isolatie') en als laatste een beschermende buitenlaag (jas of softshell).
Onder de ski-jas
Naast de thermobroek is een warm stuk kleding onder je ski-jas ook een aanrader. Veel mensen dragen een thermoshirt omdat deze je lichaam goed warm houdt maar niet in de weg zit. Je kunt ook een trui of vest onder je jas aandoen, het nadeel hiervan is dat ze niet snel opdrogen als ze nat worden.
Skipully of vest
Kies voor een laag met lange mouwen, zoals een pully of vest dat gemaakt is van goed ademend materiaal. Het lichaamsvocht dat van de eerste laag wordt afgevoerd moet ook door deze laag naar buiten kunnen. Een shirt van katoen is dus uit den boze! Is het écht koud, dan draag je twee isolerende lagen.
Snowboots zijn warmer dan wandelschoenen (ze zijn ervoor gemaakt om je warm te houden) en waterdicht. Daarbij bieden deze extra ondersteuning aan de enkels. Wandelschoenen hebben doorgaans een groter ademend vermogen, zijn minder warm en waterafstotend (dus niet volledig waterdicht).