Waar koop je goede fondant?

Waar koop je goede fondant? Professionele fondant van een zeer goede kwaliteit koop je natuurlijk op Baktotaal.nl. Wij hebben zowel rolfondant als modelleerfondant van zeer bekende merken in ons assortiment opgenomen. Een aantal van die merken zijn: BrandNewCake, Smartflex, Renshaw, Bakels en Saracino.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baktotaal.nl

Wat is de beste fondant?

Smartflex: Dit is onze persoonlijke favoriet voor bekleden. Dit fondant scheurt niet. Als je tekort komt om de taart heen kan je een stuk naar beneden trekken en dan scheurt het nog niet. Als je eenmaal smartflex gebruikt voor bekleden wil je niet anders meer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op taartdecoratief.nl

Wat is het verschil tussen fondant en rolfondant?

2. Wat is het verschil tussen fondant en rolfondant? Rolfondant bevat in tegenstelling tot fondant zetmeel en/of verdikkingsmiddel waardoor het steviger blijft en beter te bewerken is. Fondant (zonder zetmeel en of verdikkingsmiddel) is zachter en soepeler maar moeilijker te bewerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koekatelier.nl

Waar kan je fondant halen?

Bij Deleukstetaartenshop shop je alle soorten fondant die je maar kan wensen: Fondant Glazuur & Drips, Gum Paste, Modelleer Fondant, Rolfondant, Smaakfondant en Uitgerolde Fondant en meer!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.nl

Welke fondant scheurt niet?

Beschrijving. SmArtFlex white fondant met een heerlijke vanillesmaak in 1 kilogram verpakking. Deze witte fondant van SmArtFlex is zeer makkelijk in gebruik, scheurt niet, kan superdun worden uitgerold en is niet gevoelig voor temperatuurverschillen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakgoed.nl

5 stappen voor het gebruik van kant-en-klare fondant of in de winkel gekochte fondant voor beginnende taartversieringen

30 gerelateerde vragen gevonden

Hoe krijg je fondant strak om de taart?

Als je de taart rondom helemaal glad hebt kun je hem nog strakker maken. Gebruik hiervoor een smoother.Rondom wrijf je de fondant helemaal strak om je taart heen. Zorg ook dat het overtollige fondant onderaan goed tegen de taart zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe lang van te voren kan ik versiering van fondant maken?

Wil je fondant figuurtjes wat harder en steviger hebben, zodat je ze goed op de taart kan zetten? Dan kun je de figuren al prima een week van tevoren maken en zonder de figuren af te dekken op een donkere en koele plek bewaren. Leg of zet ze bijvoorbeeld in een keukenkastje neer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baktotaal.nl

Hoe rol je fondant het beste uit?

Rol je fondant uit op een dun laagje poedersuiker met maïzena. Vaak zie je bij beginnende taartdecorateurs dat de fondant op de taart een witte waas van de poedersuiker heeft. Dit komt doordat er teveel poedersuiker wordt gebruikt. 11.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op debakwinkel.nl

Waar plak je fondant mee vast?

Ook voor het plakken van fondant op cupcakes kun je eetbare lijm gebruiken. Daarnaast zou je ook kant-en-klare eetbare lijm, glazuur, chocoladepasta of royal icing kunnen gebruiken. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen en gebruik een paletmes om je 'lijm' op de cupcakes aan te brengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baktotaal.nl

Hoeveel fondant heb je nodig voor 1 taart?

Dit hangt af van de grootte van je biscuit / kapsel. Zie hiervoor het kopje “Hoeveel beslag heb ik nodig”. Deze hoeveelheden gelden voor zowel marsepein als rolfondant. In principe heb je voor het maken van een standaard taart (25cm) circa 500g nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tastyme.nl

Hoe moet je fondant uitrollen?

Een simpele truc, leg twee latjes van gelijke dikte aan weerszijden van het deeg of je fondant/marsepein. Neem latjes in de dikte die je uiteindelijk wilt hebben. Dan is het daarna gewoon een kwestie van rollen tot je niet meer verder kan. Het deeg is overal even dik als de latjes zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Kun je DRIP op fondant doen?

De perfecte taart voor je drip

Een van de redenen waarom we drip cakes zo regelmatig zien langskomen, is omdat je eigenlijk over elke ondergrond wel prima kunt drippen. Fondant, marsepein, botercrème, Enchanted Cream®, ganache, het werkt allemaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op funcakes.com

Wat is makkelijker marsepein of fondant?

Er zit meer smaak aan marsepein maar fondant is makkelijker bewerkbaar als je kleine details en fijne structuren wil creëren. Fondant bestaat vrijwel alleen maar uit suiker, een beetje plantaardig vet en andere middelen die de bewerking en textuur aangenamer maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op norashomebakery.nl

Hoe lang moet je fondant kneden?

Als je fondant uit de verpakking haalt is het vaak wat hard en stug. Voor gebruik moet je het goed doorkneden. Kneed net zo lang tot het goed elastisch is. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en gaat het bij het bekleden van een taart niet zo snel scheuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koekjebakker.nl

Kan fondant in de koelkast?

Een taart van biscuit en helemaal gedecoreerd met crème of fondant is tot 2-3 dagen lekker als je hem in de koelkast bewaard.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deleukstetaartenshop.nl

Kan fondant op slagroom?

Fondant en marsepein zijn suikerproducten die vocht aantrekken. Zodra ze vocht aantrekken zal het smelten. Slagroom en bavarois zijn daarom niet geschikt, dit bevat te veel vocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Hoe krijg je een taart mooi strak?

Een schraper: nadat je de taart globaal hebt ingesmeerd, strijk je botercrème strak met een schraper. Het is belangrijk dat de schraper hoger is dan de taart. Met een schraper kun je veel nauwkeuriger werken dan met een paletmes. Vooral als je begint met taarten afsmeren, is het dus handig om een schraper te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baktotaal.nl

Hoe krijg je fondant hard?

Verwarm de fondant dan eerst even heel kort in de magnetron. Niet te lang, want dan kan de fondant verbranden! Hitte doet vaak wonderen voor fondant die hard is geworden. Een andere optie is om wat crisco of boter door de massa te kneden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baktotaal.nl

Hoe bewaar je een taart met fondant?

Doe de taart [of een deel ervan] in een taartdoos en doe hier een zak omheen tegen vocht. De taart blijft ongeveer 3 maanden goed. Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cakeandmore.nl

Hoeveel fondant nodig voor taart 24 cm?

Om uit te rekenen hoeveel fondant je nodig hebt om een taart te bekleden gebruiken wij de volgende basisberekening: Voor een taart van 24 cm heb je 500 gram fondant nodig als basislaag. Wil je taarttoppers, bloemen of figuurtjes gaan boetseren dan adviseren we je om gumpaste te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op partysweets.nl

Is fondant goed voor je?

Zowel marsepein als fondant bestaan voor ongeveer 98 procent uit suiker.En dat is pas echt ongezond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Kan een taart met fondant in de koelkast?

Je de taart voor het serveren uit de koelkast haalt zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Volg je ons advies op dan kun je de taart 4 tot 5 dagen bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helenscakery.nl

Hoe maak je fondant figuurtjes?

Wil je figuurtjes maken om een baksel te versieren? Ook dan is het belangrijk om het fondant eerst goed soepel te kneden en uit te rollen.Vervolgens kun je met een mesje of een steker figuurtjes maken. Je kunt het fondant ook een beetje boetseren tot een vormpje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zapp.nl

Hoe fondant aan elkaar plakken?

Glazuur is een mogelijkheid om fondant decoraties vast te plakken, maar eigenlijk is Royal Icing nog net iets beter. Dus als je ook eiwitpoeder in huis hebt kun je het best hier voor gaan. Royal Icing droogt goed en snel op, handig als je veel wilt vastplakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op laurasbakery.nl

Populaire vragen

Volgende artikel  
Wat kost een adviseur?