Waar koop je goede fondant? Professionele fondant van een zeer goede kwaliteit koop je natuurlijk op Baktotaal.nl. Wij hebben zowel rolfondant als modelleerfondant van zeer bekende merken in ons assortiment opgenomen. Een aantal van die merken zijn: BrandNewCake, Smartflex, Renshaw, Bakels en Saracino.
Smartflex: Dit is onze persoonlijke favoriet voor bekleden. Dit fondant scheurt niet. Als je tekort komt om de taart heen kan je een stuk naar beneden trekken en dan scheurt het nog niet. Als je eenmaal smartflex gebruikt voor bekleden wil je niet anders meer.
2. Wat is het verschil tussen fondant en rolfondant? Rolfondant bevat in tegenstelling tot fondant zetmeel en/of verdikkingsmiddel waardoor het steviger blijft en beter te bewerken is. Fondant (zonder zetmeel en of verdikkingsmiddel) is zachter en soepeler maar moeilijker te bewerken.
Bij Deleukstetaartenshop shop je alle soorten fondant die je maar kan wensen: Fondant Glazuur & Drips, Gum Paste, Modelleer Fondant, Rolfondant, Smaakfondant en Uitgerolde Fondant en meer!
Beschrijving. SmArtFlex white fondant met een heerlijke vanillesmaak in 1 kilogram verpakking. Deze witte fondant van SmArtFlex is zeer makkelijk in gebruik, scheurt niet, kan superdun worden uitgerold en is niet gevoelig voor temperatuurverschillen.
Als je de taart rondom helemaal glad hebt kun je hem nog strakker maken. Gebruik hiervoor een smoother.Rondom wrijf je de fondant helemaal strak om je taart heen. Zorg ook dat het overtollige fondant onderaan goed tegen de taart zit.
Wil je fondant figuurtjes wat harder en steviger hebben, zodat je ze goed op de taart kan zetten? Dan kun je de figuren al prima een week van tevoren maken en zonder de figuren af te dekken op een donkere en koele plek bewaren. Leg of zet ze bijvoorbeeld in een keukenkastje neer.
Rol je fondant uit op een dun laagje poedersuiker met maïzena. Vaak zie je bij beginnende taartdecorateurs dat de fondant op de taart een witte waas van de poedersuiker heeft. Dit komt doordat er teveel poedersuiker wordt gebruikt. 11.
Ook voor het plakken van fondant op cupcakes kun je eetbare lijm gebruiken. Daarnaast zou je ook kant-en-klare eetbare lijm, glazuur, chocoladepasta of royal icing kunnen gebruiken. Laat de cupcakes na het bakken goed afkoelen en gebruik een paletmes om je 'lijm' op de cupcakes aan te brengen.
Dit hangt af van de grootte van je biscuit / kapsel. Zie hiervoor het kopje “Hoeveel beslag heb ik nodig”. Deze hoeveelheden gelden voor zowel marsepein als rolfondant. In principe heb je voor het maken van een standaard taart (25cm) circa 500g nodig.
Een simpele truc, leg twee latjes van gelijke dikte aan weerszijden van het deeg of je fondant/marsepein. Neem latjes in de dikte die je uiteindelijk wilt hebben. Dan is het daarna gewoon een kwestie van rollen tot je niet meer verder kan. Het deeg is overal even dik als de latjes zijn.
De perfecte taart voor je drip
Een van de redenen waarom we drip cakes zo regelmatig zien langskomen, is omdat je eigenlijk over elke ondergrond wel prima kunt drippen. Fondant, marsepein, botercrème, Enchanted Cream®, ganache, het werkt allemaal.
Er zit meer smaak aan marsepein maar fondant is makkelijker bewerkbaar als je kleine details en fijne structuren wil creëren. Fondant bestaat vrijwel alleen maar uit suiker, een beetje plantaardig vet en andere middelen die de bewerking en textuur aangenamer maken.
Als je fondant uit de verpakking haalt is het vaak wat hard en stug. Voor gebruik moet je het goed doorkneden. Kneed net zo lang tot het goed elastisch is. Hierdoor krijg je geen barsten bij het boetseren en gaat het bij het bekleden van een taart niet zo snel scheuren.
Een taart van biscuit en helemaal gedecoreerd met crème of fondant is tot 2-3 dagen lekker als je hem in de koelkast bewaard.
Fondant en marsepein zijn suikerproducten die vocht aantrekken. Zodra ze vocht aantrekken zal het smelten. Slagroom en bavarois zijn daarom niet geschikt, dit bevat te veel vocht.
Een schraper: nadat je de taart globaal hebt ingesmeerd, strijk je botercrème strak met een schraper. Het is belangrijk dat de schraper hoger is dan de taart. Met een schraper kun je veel nauwkeuriger werken dan met een paletmes. Vooral als je begint met taarten afsmeren, is het dus handig om een schraper te gebruiken.
Verwarm de fondant dan eerst even heel kort in de magnetron. Niet te lang, want dan kan de fondant verbranden! Hitte doet vaak wonderen voor fondant die hard is geworden. Een andere optie is om wat crisco of boter door de massa te kneden.
Doe de taart [of een deel ervan] in een taartdoos en doe hier een zak omheen tegen vocht. De taart blijft ongeveer 3 maanden goed. Ook gedecoreerde taarten met fondant kun je prima bewaren in de koelkast en invriezen.
Om uit te rekenen hoeveel fondant je nodig hebt om een taart te bekleden gebruiken wij de volgende basisberekening: Voor een taart van 24 cm heb je 500 gram fondant nodig als basislaag. Wil je taarttoppers, bloemen of figuurtjes gaan boetseren dan adviseren we je om gumpaste te gebruiken.
Zowel marsepein als fondant bestaan voor ongeveer 98 procent uit suiker.En dat is pas echt ongezond.
Je de taart voor het serveren uit de koelkast haalt zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Volg je ons advies op dan kun je de taart 4 tot 5 dagen bewaren.
Wil je figuurtjes maken om een baksel te versieren? Ook dan is het belangrijk om het fondant eerst goed soepel te kneden en uit te rollen.Vervolgens kun je met een mesje of een steker figuurtjes maken. Je kunt het fondant ook een beetje boetseren tot een vormpje.
Glazuur is een mogelijkheid om fondant decoraties vast te plakken, maar eigenlijk is Royal Icing nog net iets beter. Dus als je ook eiwitpoeder in huis hebt kun je het best hier voor gaan. Royal Icing droogt goed en snel op, handig als je veel wilt vastplakken.