Raki, ook wel tsikoudia genoemd op Kreta, is een sterke drank die wordt gedistilleerd uit most, de overblijfselen van druiven. Inwoners van Kreta zijn trots op hun raki, en bij een bezoek aan het eiland komt u hiermee zeker in aanraking. Vaak wordt u na het eten in een restaurant getrakteerd op een glaasje raki.
De verschillende soorten Yeni Rakı
Werelds meest geproduceerde en populaire rakı, waarbij zorgvuldig geselecteerde verse én gedroogde druiven uit Turkije worden gedistilleerd, waarna het zijn perfectie bereikt bij het toevoegen van anijszaad van hoge kwaliteit aan de tweede distillatie.
Raki is een Turkse niet gezoete drank die meestal een anijssmaak heeft. Raki is in Turkije een populaire dank maar ook in Albania, de Griekse eilanden en Balkan landen wordt hij gedronken als een aperitief. Raki wordt traditioneel gemaakt met druivenmout en met anijszaad smaak geven.
Beschrijving. Raki Tekirdag Tekel 35cl is volgens het Turkse volk de beste raki. De zuiverheid van het water waaruit deze raki vervaardigd wordt, geeft deze raki samen met de andere ingrediënten zijn uitmuntende smaak en betoverende aroma's.
Raki wordt gedistilleerd uit de overblijfselen van de druiven, (wijnmost) nadat de wijn uit druiven is geperst. Raki is ook de Turkse naam voor een sterke drank, maar deze drank smaakt anders, omdat Turkse raki niet van wijnmost wordt gemaakt.
Yeni Raki 70 cl | €19.99 | DirckIII.
Griekse drank
Typische Griekse drankjes zijn de dranken Ouzo, Metaxa en Raki. Ouzo is een populaire anijsdrank dat bij voorkeur flink koud gedronken moet worden. Vaak wordt er een glaasje water bij geserveerd. Metaxa is een Griekse cognac dat in twee kwaliteitsvarianten verkrijgbaar is, 3.5 en 7 sterren.
Lekkere dipsaus bij vlees, vis, op toast, chips en brood.
Raki (Turks: rakı, uitspraak rakke) is een Turkse alcoholische drank met anijssmaak. Het heeft veel weg van Pernod, Ricard of Pastis uit Zuid-Frankrijk. De drank heeft een alcoholpercentage van 45% en wordt veelal met water aangelengd.
Raki heeft een zeer sterke smaak en voor ongeoefende drinkers is het misschien moeilijk een borrelglas van het spul binnen te houden. Raki is soortgelijk aan ouzo zonder de smaak van anijs of grappa. De smaak lijkt een beetje op gin / wodka.
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Raki, ook wel tsikoudia genoemd op Kreta, is een sterke drank die wordt gedistilleerd uit most, de overblijfselen van druiven. Inwoners van Kreta zijn trots op hun raki, en bij een bezoek aan het eiland komt u hiermee zeker in aanraking.
Yeni Raki heeft een alcoholpercentage van 45% en wordt meestal met water aangelengd, net zoals pastis.
Ouzo kan zowel puur als aangelengd met water gedronken worden. Ook kan je Ouzo serveren met een ijsblokje erin. Puur is het drankje kraakhelder, leng je het aan met water wordt de Ouzo wat melkachtig. Dit komt door de ethirische oliën uit de anijs, die moeilijk in water oplosbaar is.
Ouzo is enkel in Griekenland te krijgen, is zoeter van smaak en daarom vergelijkbaarder met bijvoorbeeld de smaak van Italiaanse sambuca of Franse pastis of pernod.
Tsikoudia, in het Grieks τσικουδιά, is een sterke drank geproduceerd op Kreta. Net zoals Tsipouro wordt Tsikoudia gemaakt van de resten van druiven waarvan wijn is gemaakt. Tsikoudia staat ook bekend als Raki en is wat sterker van smaak en in alcoholpercentage dan Tsipouro.
De manier om Raki te drinken is als volgt; drink dit drankje vooral langzaam en voorzichtig! Bij het maken van dit drankje ga je als volgt te werk; begin je met een leeg glas, voeg de raki toe en dan het water en op het laatste pas het ijs. ( Als je ijs namelijk als eerste toevoegt, verpest het de smaak van de drank!).
Een van de meest bekende Griekse sterkedrank is ouzo, die menig puzzelaar tegenkomt bij een puzzel. Griekse drank met vier letters. Maar dit kan ook het andere Griekse drankje raki zijn. Bij ons vindt u de Griekse sterkedranken allemaal, hoge kwaliteit ouzo, raki, tsipouro, metaxa en verschillende Griekse likeuren.
De Grieken noemen hun siësta “messimeri”. Rond 14:00 uur en 17:00 uur doen de Grieken een dutje en sluiten ze de deuren van hun winkeltjes. Voor de Grieken is dit middagdutje heel normaal en het is dan ook erg onbeleefd om iemand te storen rond dit tijdstip.
De lunchtijden zijn meestal tussen 12.00 en 15.00 uur (tijdens de siësta) en 's avonds beginnen de Grieken pas vanaf 21.00 uur aan het diner. Voor toeristen zijn de restaurants meestal al wel eerder open. De Grieken houden ervan om uit eten te gaan, dit doen ze dan ook vaak.
Het beroemdste ovengerecht uit de Griekse keuken is ongetwijfeld moussaka. Het traditionele gerecht wordt bereid met aubergines, aardappels en gehakt. Overgoten met bechamelsaus en op smaak gebracht met uien, kruiden, tomaten en wijn.
1. Tequila Ley . 925 – €2.940.000. Daar is ze dan, de duurste drank ter wereld.
Prijs € 10,98.
Er zijn 245 calorieën in een portie rakı - duble.