Geschiedenis. Het product werd oorspronkelijk uitgebracht in Duitsland, waar het sinds 1990 wordt verkocht. Tussen 1990 en 1995 werd het ook uitgebracht in Latijns-Amerika , Maleisië, Singapore, Israël en Griekenland. Daarna werd het ook op het Europese vasteland uitgebracht, met name Spanje, Italië en Frankrijk.
Het werd gelanceerd in 1968 door Michele Ferrero wiens droom het was om chocolade te maken die speciaal ontwikkeld was voor kinderen. Om een vertrouwensrelatie te bouwen met ouders, heeft Kinder altijd gestaan voor sterke waarden die vertegenwoordigen wat ouders belangrijk vinden in de zorg voor hun kinderen.
Het merk Kinder, gecreëerd door Michele Ferrero , werd in 1968 in Alba , Italië ontwikkeld en betrad hetzelfde jaar de Duitse en Italiaanse markt. Vervolgens hield Ferrero de naam Kinder ( " kinderen " in het Duits ) voor al zijn andere nieuwe producten over de hele wereld.
kinderen. Het verhaal van Kinder begint in 1968, in het hart van het kleine stadje Alba, Italië. Hier zou een oprecht idee uitbloeien tot het Kinder dat we vandaag de dag kennen.
De Belgische fabriek is de enige producent ter wereld van deze kleine choco- lade-eitjes: alle Kinder Schoko-Bons die wereldwijd worden gedistribueerd, worden in Aarlen gemaakt! De fabriek is ook de grootste producent van Kinder Surprise en produceert meer dan 2 miljoen eitjes per dag.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen te eten, omdat de chocolade mogelijk salmonella kan bevatten.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om alle Kinder chocola uit een Ferrero-fabriek in België niet te eten. Het snoepgoed kan een salmonella-besmetting veroorzaken. Eerder adviseerde de NVWA om alleen bepaalde producten uit de fabriek te laten liggen.
Mogelijk werd de salmonellabesmetting veroorzaakt door het eten van producten van Ferrero, zoals Kinder Surprise-eieren. De voedsel- en warenwaakhond NVWA waarschuwt consumenten om de Ferrero-producten die afkomstig zijn uit een fabriek in het Belgische Aarlen, niet langer te eten.
Giovanni Ferrero is een telg van de bekende chocoladefamilie Ferrero en staat sinds de dood van zijn vader en broer aan het hoofd van het familiebedrijf. Je kent het bedrijf niet alleen van de snoepjes die zijn naam dragen, de ferrero rocher, maar ook van Nutella, Kinder Chocolade, Mon Chéri, en Tic Tac.
In Nederland zijn in april Kinder Surprise en andere producten van het merk Kinder uit de schappen gehaald. Consumenten wordt geadviseerd de chocolaatjes niet te eten. Fabrikant Ferrero trof in februari de salmonellabacterie aan in een installatie.
Ferrero legt prijs zelf op
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt.
Kinder Bueno is een chocoladereep van confiserie Ferrero en van het merk Kinder.
De bedrijfsstructuur van het Ferrero van nu is nog altijd gebaseerd op familiewaarden. In januari 2018 verkocht Nestlé zijn Amerikaanse divisie, die snoep en andere zoete tussendoortjes maakt, aan Ferrero. Ferrero is bereid zo'n US$2,8 miljard te betalen en krijgt merken als Butterfinger en Baby Ruth in bezit.
Wanneer werd de pasta Nutella gelanceerd? Nutella werd in 1949 door de Italiaanse chocolatier Pietro Ferrero bedacht.
Het Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV) sluit de fabriek “omdat Ferrero niet in staat is volledige informatie aan te leveren” voor het onderzoek naar hoe de kinderchocolade daar is kunnen besmet raken met salmonella.
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert consumenten om geen enkel Kinder-chocolaatje uit de fabriek te eten. Eerder werden producten met bepaalde houdbaarheidsdata al uit de schappen gehaald. De Belgische voedselwaakhond FAVV heeft vrijdag de fabriek in Aarlen gesloten.
Ferrero Rocher 2e update producten. Alle producten met code startend met L en de cijfers '03' op positie 6 en 7 (L is positie 1). Dit betreft de Belgische fabriek waar Salmonella is in aangetroffen. Alle producten met code startend met L en de cijfers '03' op positie 6 en 7 (L is positie 1).
NVWA adviseert nog steeds geen chocolade uit fabriek te eten
Vanwege de uitbraak zijn inmiddels alle producten, waaronder Kinder Surprise-eieren, Kinder Suprise Maxi en Kinder Schoko-bons, uit de schappen gehaald.
Voor alle duidelijkheid: met producten als Kinder Bueno of Kinder Melkschijfje is tot nader order niets mis. Die producten worden namelijk in een andere fabriek gemaakt.
De producent heeft daar zelf uit voorzorg toe besloten, vanwege een mogelijk verband tussen chocola die is gemaakt in een Belgische fabriek en salmonella-infecties in Europese landen. Dinsdag werd bekend dat in ieder geval twee kinderen in Nederland besmet zijn geraakt met de salmonellabacterie.
In de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn al 105 salmonellabesmettingen gelinkt aan het eten van o.a. Kinder Surprise, Schokobons, en Kinder Mini Eggs. De populaire chocolade-eieren worden in ons land gemaakt, in Aarlen. Maar hoe kunnen chocolade-eieren nu besmet worden met salmonella?
Bij Ferrero staan kwaliteit, voedingsveiligheid en de zorg aan onze consumenten centraal. Indien u de producten heeft gekocht die deel uitmaken van de terugroepactie (Kinder Surprise, Schoko-Bons, Mini Eggs, Mix Peluche, Happy Moments), kunt u de consumentendienst van Ferrero contacteren.
Na verschillende meldingen van salmonellagevallen na het eten van chocolade leidde een onderzoek naar de bron van de besmetting, de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen. Daar wordt onder meer het populaire Kinder Surprise-ei geproduceerd. Begin april was er een terugroepactie voor bepaalde producten.
Ferrero benadrukt dat het in Nederland geen klachten van consumenten heeft ontvangen en dat geen van de producten die het op de markt heeft gebracht positief is getest op salmonella.