Wil je schildpadden spotten op Curacao, dan kan dat bijna altijd op Playa Grandi. Op dit kleine strandje aan de rand van Westpunt krioelt het overdag van deze prachtige zeedieren. Schildpadden zijn van zichzelf geen agressieve dieren en zullen je daarom niets doen, zolang je maar op gepaste afstand blijft.
Zeeschildpadden komen voor in alle tropische en in sommige subtropische en gematigde zeeën, maar lang niet overal kun je ze goed spotten.
Schildpadden komen op bijna alle continenten voor, maar alleen in tropische en subtropische gebieden. Vooral in Afrika leven veel soorten, in Europa leven schildpadden alleen in het zuiden rond het Middellandse Zeegebied, in Azië alleen in het zuidelijke deel.
Je kan de schildpadden op Playa Grandi vaak vinden tussen 10:00 en 16:00 uur.
En de meeste stranden in deze top 10 stranden zijn zelfs gratis! Onderstaand een overzicht van gratis stranden op Curaçao: Grote Knip, Playa Porto Marie, Playa Grandi, Playa Lagun, Kleine Knip, Kokomo Beach, Mambo Beach, Jan Thiel strand.
Als je de schildpadden wilt zien, kun je het beste tussen mei en oktober naar Zakynthos toe gaan. In deze periode paren de schildpadden, leggen de schildpadden eieren neer en zijn de schildpadden behoorlijk actief voor de kust.
De meeste eieren komen uit in de maand september, maar ook in de eerste helft van oktober zie je ze regelmatig vanaf hun broedplek naar het water waggelen.
Indonesië, Gili eilanden
De Gili eilanden zijn bereikbaar vanaf Bali of Lombok. Gili Meno en Gili Trawangan zijn de beste eilanden om te snorkelen met schildpadden. Ze komen hier tussen maart en september aan land om eieren te leggen, die dan weer tussen april en oktober uitkomen.
Maak altijd eerst melding via emailadres: [email protected] dit is zeer belangrijk. Of bel naar 088-444 0 700 wanneer u een schildpad heeft gevonden en gevangen en als deze is geweigerd om op te halen door de lokale Dierenambulance.
Als je een schildpad ziet, zorg er dan voor dat je hem niet aanraakt of oppakt. Schildpadden kunnen namelijk flink bijten! De bijtschildpad kan zoals zijn naam al doet vermoeden, flink bijten.
De bijtschildpad of bijtchelydra (Chelydra serpentina) is een schildpad uit de familie van de bijtschildpadden (Chelydridae). De soort werd vermeld door Linnaeus in 1758 in de tiende editie van Systema naturae. Oorspronkelijk werd de wetenschappelijke naam Testudo serpentina gebruikt.
Allemaal een must om te zien. Ze lijken ver weg van de ligplaats, maar het is best een korte wandeling. Meestal heeft het eiland weinig begroeiing om gemakkelijk te wandelen, maar waterschoenen of slippers zijn een must omdat het rotsachtige land veel te heet wordt voor blote voeten.
Curaçao is niet alleen boven water een schitterend eiland, maar ook ònder water! Curaçao wordt namelijk omringd door prachtige koraalriffen die je direct vanaf de kustlijn kunt bewonderen.
Hoe lang leven schildpadden en wat voor zorg hebben ze nodig? Wie een schildpad als huisdier wil aanschaffen, moet altijd in het achterhoofd houden dat landschildpadden tot 70 jaar, en middelgrote exemplaren zelfs tot wel 120 jaar oud kunnen worden.
Een schildpad is niet warmbloedig en kan de eieren niet warm houden, maar het zand wel.Het zand heeft namelijk de warmte van de zon opgenomen. Daarom begraven de vrouwtjes zeeschildpadden de eieren in het zand.
Winterslaap. In het wild houdt de Griekse landschildpad een winterslaap. Normaal gesproken duurt een winterslaap ongeveer vier tot zes maanden, vanaf november.
Als je tijdens je duik een zeeschildpad ergens ziet uitrusten, vooral als ze in een grot of onder een overhang liggen, wees dan voorzichtig en geef het dier genoeg ruimte om naar de oppervlakte op te kunnen stijgen. Behalve dat dit stress bij het dier kan opleveren, kunnen ze ook bijten.
Veel zeeschildpadden brengen hun hele volwassen leven door in een omgeving zonder natuurlijke vijanden. Dat komt door overbevissing op hun belangrijkste vijand, de tijgerhaai. Hierdoor is nauwelijks bekend wat de impact van haaien is op het graasgedrag van schildpadden.
Zeeschildpadden leven in alle delen van de oceaan, behalve in de Noordelijke IJszee, waar het veel te koud is.
Jan Thiel Strand (betaalde toegang)
Je kunt er onder andere duiken, snorkelen, flyboarden en kajakken.
De bedjes bij het zwembad zijn 15 gulden, je kunt er ook een tweepersoons cabana voor 45 gulden huren. Lig je liever op het strand? Op het strand huur je een basic strandbedje voor 6 gulden of een premium strandbedje voor 15 gulden.
Voor veel stranden op Curaçao moet je betalen. Denk bijvoorbeeld aan Jan Thiel Beach, Mambo Beach, Blue Bay, Playa Cas Abao, Playa San Juan en Playa Porto Marie. Op al deze plekken betaal je entreegeld om binnen te mogen.