Vaak bewerken influencers hun foto's op dezelfde manier en komen filters steeds terug. Om een leuk filter voor jouw feed te kiezen kun je gebruik maken van de app VSCO, want hier is de keuze uit filters reuze. Van zonnige filters tot filters met wat koelere tonen, er zit ongetwijfeld iets bij voor jou.
Lightroom
Maak je eigen filter of koop een preset one van een bekende influencer. Zo geef je je foto's gemakkelijk een professioneel effect. Lightroom is ook uitermate geschikt om natuurfoto's mee te editen, want met de juiste filter is het gras op jouw foto altijd groener.
Een foto is direct een stuk interessanter als er word gekozen voor een niet alledaagse hoek of perspectief. Ga dus eens op de grond liggen of hang juist eens ergens recht boven. Houd de camera eens schuin of probeer eens iets uit de losse pols. Je zult zien dat er direct meer creatievere beelden ontstaan.
Filters, hoe kan ik ze proberen? Open in Instagram de Stories feature (cameraatje links boven wanneer je op je berichtenfeed staat) en je ziet onderaan enkele filters in de cirkels. Wanneer je kiest voor een filter kun je ook voor 'bladeren door effecten' kiezen.
Camera-effecten toevoegen aan je verhalen
Scrol naar Verhaal onderaan. Veeg onderaan het scherm naar links en selecteer een effect. Veeg helemaal naar links en tik op om effecten van onafhankelijke makers te zien. Tik om een foto te maken en tik en houd vast om een video te maken.
De belangrijkste tip voor een mooie Instagram feed is het gebruik van dezelfde kleuren. Zorg ervoor dat je profiel voelt als één geheel. Kies daarom een aantal kleuren die je regelmatig in je feed toepast. Niet alleen in je feed, maar ook voor in je Insta stories.
Hoe meer volgers online zijn op het moment dat jij je bericht plaatst, hoe groter de kans is dat je direct na plaatsing reacties en likes krijgt. En hoe sneller mensen interacteren met je post, hoe blijer Instagram met jouw post is, en hoe beter jij wordt opgepikt door het algoritme.
Je kan foto's bewerken door een programma te downloaden op je computer, maar je kan ook makkelijk online of via een app je foto's bewerken. Je kan je foto's bewerken met heel wat gratis programma's, bijvoorbeeld Paint.net en Gimp. Beide programma's moet je downloaden en op je computer installeren.
Instagram wil graag dat je je foto's niet breder dan 1080 pixels aanbiedt. Doe je dat wel, dan verkleint de software ze (drukt ze in elkaar) waarbij je er van uit mag gaan dat de scherpte er onder gaat lijden. Maar nogmaals, vanwege de kleine weergave op je telefoon zal dat niet direct opvallen.
Maar wat doe je met een paar leuke foto's die je wil laten zien op Stories? Probeer dan Mojo, de app die beweging creëert met stilstaand beeld. Zo schieten beelden je Story in, zoomen ze langzaam uit of 'rolt' een foto vanzelf de pagina in, of je voegt teksten toe waarbij het net lijkt of ze op de pagina worden getypt.
Voeg een GIF toe
GIFs zijn een leuke manier om aan elk verhaal iets leuks toe te voegen. Je kunt een verhaal maken met alleen een GIF, of je kunt een GIF aan een afbeelding of video toevoegen.
Adobe Photoshop Elements 2021
Het programma is een uitgeklede versie van Adobe Photoshop waarmee je snel en makkelijk foto's bewerkt en beheert. Biedt meer dan de meeste gratis programma's. Het progroamma is nog enigszins betaalbaar vergeleken met professionele software.
Die beeld-elementen zijn o.a.: licht, standpunt, compositie, vorm en sfeer. En dit zijn allemaal 'geen' camera-instellingen. Op je camera zitten geen knopjes licht, standpunt, compositie, vorm of sfeer. Dit zijn juist dingen die de fotograaf 'buiten' de camera zoekt, ziet, manipuleert en creëert.