De Kruidvat Tongreiniger schraapt de aanslag en bacteriën van je tong. De Kruidvat Tongreiniger heeft een dubbele werking van een borstel en schraper voor een optimaal resultaat. De zacht rubberen grip geeft comfort en een controle tijdens het gebruik.
ORAPACK® = Beste Tongreiniger
En terecht. OraBrush bevat namelijk zowel ultrafijne borstelhaartjes als een schraper ineen. Het verschil met andere tongschrapers is dat OraPack niet alleen de oppervlakte van je tong reinigt, maar óók de bacteriën tussen het dieperliggende tongweefsel wegveegt.
€ 7.05 7 .
Door de tonghaartjes goed te reiniger vermindert de slechte adem. Door de tongreiniger te gebruiken verwijderd u bacteriën en overtollige tandplak wat ook het risico op tandproblemen vermindert. Tongreiniging kan ook de smaak verbeteren doordat dode cellen, gifstoffen en voedselresten worden verwijderd.
Een slechte adem komt meestal door bacteriën in uw mond. Die bacteriën maken van etensresten gassen, zoals zwavel. Deze gassen ruiken vies en zorgen voor een slechte adem.
Meerderheid Nederlanders poetst de tong niet (of verkeerd).
Het reinigen van je tong met een tandenborstel is niet gewenst. Van de gevraagde Nederlanders poetst 38% hun tong niet en 47,5% poetst de tong met een tandenborstel. De overige 14,5% poetst de tong met een tongschraper.
Een wit laagje op je tong kan wijzen op een groot aantal bacteriën in de mond. Dit wordt vaak veroorzaakt door roken, dehydratatie of slechte mondhygiëne. Een witte tong kan ook een symptoom zijn van spruw (een schimmelinfectie in de mond).
Begin met het reinigen altijd achter op de tong en schraap vervolgens langzaam naar voren. Voorkom kokhalsneigingen door in te ademen wanneer je bij het achterste gedeelte van de tong bent. Herhaal deze schraapbeweging totdat er geen plaque meer op de reiniger achterblijft. Maak de tongreiniger na gebruik goed schoon.
Hoe ziet een gezonde tong eruit
Een gezonde tong is licht bobbelig (papillen) mooi egaal roze tot licht rood, zonder ruwe oppervlakken, groeven of andere oneffenheden en heeft geen geur.
Na elke maaltijd of na een goede nachtrust vestigen bacteriën zich op je tong en deze bacteriën zijn mede verantwoordelijk voor een slechte adem. Ons advies: gebruik een tongschraper één keer per dag.
De voornaamste reden om de tong te poetsen is dus bestrijden en voorkomen van een slechte adem. U kunt dit doen met uw tandenborstel. Let wel op: zet niet te veel druk, de borstelharen kunnen de tong namelijk beschadigen. Sommige tandenborstels hebben een achterkant die speciaal is gemaakt om de tong mee te poetsen.
Het wordt ook wel een wit beslag genoemd. Dit is geen specifieke klacht maar het wijst op een verminderde weerstand of algemene lichamelijke conditie. Het komt ook voor bij mensen die veel roken en mensen met een slechte gebitsverzorging.
Spoel de tongschraper twee à drie keer af onder de kraan en schraap dan de twee zijkanten van de tong. Let op! Maak geen poetsbeweging over je tong, want dan verspreid je de bacteriën alleen maar.
Het reinigen van te tong is vrij eenvoudig. Hiervoor kun je gebruik maken van een tongschraper. Wanneer je het vuil van je tong hebt verwijderd kun je een kleine hoeveelheid tandpasta aanbrengen aan het uiteinde van de tongschraper. Je brengt vervolgens een laag tandpasta aan op de oppervlakte van je tong.
Bovendien heeft koper ook talloze voordelen wat betreft de mondhygiëne. Een voorbeeld: koperionen binden zich met vluchtige zwavelverbindingen die op de tong aanwezig zijn. Deze verbindingen veroorzaken halitose, en daarom zijn tongschrapers van koper veel effectiever wat betreft een langdurige frisse adem.
Hoe kom je weer aan een gezonde, roze tong? De beste manier om de aanslag van je tong te poetsen is door gebruik te maken van een tongreiniger met borstelhaartjes én een schrapertje ineen. Leukoplakie komt vaak door te roken.
Het nadeel van een plastic tongschraper is dat ze (vanwege hygiënische redenen) om de 3 maanden moeten worden vervangen. Metalen tongschrapers gaan soms jarenlang mee.
Lichtroze: zo hoort je tong eruit te zien, dat is een gezonde kleur. Rood: infectieziekte, je hebt waarschijnlijk een ontsteking. Helder rood: kan wijzen op een hartaandoening. Geel: maag- of leveraandoening.
Hoe herken je een mondschimmel? Een Candida schimmelinfectie (spruw) is vaak te herkennen aan witte, soms pijnlijke, plekjes op de tong, de binnenkant van de wang of tegen het gehemelte. De witte aanslag op de tong kan een branderig gevoel geven. Ook zie je soms rode verkleuringen op het mondslijmvlies.
Verzorg je tong, bijvoorbeeld met een tongschraper
Hiermee schraap je de aanslag op je tong weg. Achterop je tong zitten namelijk heel wat bacteriën die – naast witte aanslag – vaak voor een slechte adem zorgen. Gebruik eventueel ook een mondwater.
De absolute favoriet tegen tongbeslag is OxyFresh Mondwater Lemon Mint. Oxyfresh bestaat uit een zeer effectieve formule bestaande uit zinklactaat en actieve zuurstof. Vooral deze combinatie is bijzonder krachtig tegen aanslag op de tong en bewezen effectief.
Op de lippen, de tong, het tandvlees en het overige mondslijmvlies kunnen door verschillende oorzaken bruine en soms bruin-zwarte, vrijwel altijd onschuldige verkleuringen optreden. Deze worden meestal veroorzaakt door hetzelfde pigment (melanine), dat de huid bruin verkleurt bij blootstelling aan zonlicht.
Achteraan de tong zitten grotere smaakpapillen. Die zien eruit als bultjes. Dit is normaal en hoort zo.
Spruw wordt veroorzaakt door een gist (candida albicans). Er verschijnen kleine witte stippen op het mondslijmvlies. De tong is bedekt met lichtgekleurde vlekken of een beslag. De aandoening komt vooral voor bij zuigelingen en kan gepaard gaan met slikklachten en slecht drinken.