Wat voor wijn bij rundvlees?

Rundvlees heeft een stevige structuur en smaak. Kies daarom ook een stevige wijn met veel tannines. Die tannines gaan goed samen met de eiwitten in het vlees. Over het algemeen gaat een Merlot, Sangiovese, Malbec, Syrah of Cabernet Sauvignon hier goed bij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke rode wijn drink je bij stoofvlees?

Kies hier voor een volle kruidige rode wijn zonder al teveel tannines. Met rijpe fruittonen. Denk aan een rode Rhône, een sappige Zinfandel of Italiaanse Primitivo. Ook de Zuid-Afrikaanse pinotage staat hier z'n mannetje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn serveren bij stoofvlees?

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een chardonnay, zoals de Yalumba The Y Series Unwooded Chardonnay uit Australië. Maar ook een Pinot Grigio uit Italië, een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika of een Duitse Spätburgunder passen goed bij stoofschotels met een wat minder uitgesproken smaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbroeders.nl

Wat is lekkere wijn bij een cote du Boeuf?

Kies een stevige rode wijn met met veel tannines naast jouw côte de boeuf van de BBQ. Bijvoorbeeld een merlot of een barbera. Liever een lichte of medium stevige wijn met een hogere zuurgraad? Kies dan eens voor een sangiovese, sauvignon of syrah.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke rode wijn past bij biefstuk?

Bereiding, Specerijen en Sauzen

Bij een malse en sappige biefstuk is de ideale begeleider een volle, krachtige rode wijn met tannines als de Tempranillo, Rioja, Shiraz, Syrah, Sangiovese, Chianti Classico, Salentein, Pinot Noir, Merlot of Cabernet Sauvignon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Welke wijn bij rood vlees?

19 gerelateerde vragen gevonden

Waarom rode wijn bij vlees?

Bereiding van het vlees

Rode wijn en vlees passen goed bij elkaar. Dat heeft er ook vooral mee te maken dat de eiwitten in het vlees de tannines van een rode wijn verzachten en de wijn soepeler maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Wat drink je bij vlees?

Aanraders zijn: krachtige en kruidige rode wijnen als Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Merlot, Pinot Noir, Chianti Classico, Bourgogne, Amarone, Côtes de Provence of Barolo. Liever wit? Ga dan voor een stevige houtgerijpte wijn met voldoende frisheid als Chardonnay, Rhône, Viognier of Muscat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnservice.nl

Welke witte wijn bij rendang?

Wit: albariño uit Rias Baixas, chablis, chenin uit Zuid-Afrika, furmint, grenache blanc, grüner veltliner, müller-thurgau, muscadet, pecorino, pic-poul de pinet, pinot blanc, pinot gris/pinot grigio, roussanne, sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland, torrontes, vinho verde, viognier, riesling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op makemewine.nl

Wat te drinken bij biefstuk?

Biefstuk: ga voor lichte of medium stevige wijn met een hogere zuurgraad. Bijvoorbeeld een merlot, barbera of sangiovese. Steak of Ribeye: kies voor een stevige rode wijn met veel tannines. Bijvoorbeeld een cabernet sauvignon, malbec of syrah.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Welke rode wijn bij Cote a l OS?

Bij intense smaken zoals van een gegrilde cote a l'os zit je met een krachtige rode wijn met een stevige structuur altijd goed. Hierbij kan je denken aan mooie wijnen van grote druiven zoals cabernet sauvignon, syrah, tempranillo en sangiovese.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op butchery.be

Waarom wijn in stoofvlees?

Stoof je het vlees of de vis in witte wijn, kies dan voor wit, gebruik je rode wijn in je stoofpotje, drink er dan een rode wijn bij. Sudder-of stoofvlees is meestal zacht van structuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lekkertafelen.nl

Welke rode wijn in boeuf bourguignon?

Boeuf bourguignon heeft zijn oorsprong in de Franse Bourgogne. In de Bourgogne is Pinot Noir de belangrijkste druif om rode wijn mee te maken. De combinatie met boeuf bourguignon is uitstekend, want Pinot Noir kan met zijn zuren goed opboksen tegen het zuur van de rode wijn in de saus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pootagenturen.nl

Welk gerecht bij rode Bourgogne?

Côte de Nuits
  • Flan van gevogeltelevers.
  • Gebraden hazenrug met kerrie.
  • Gebraden Mechelse koekoek met oosterse rivierkreeftjes en groenteschotel met verse pasta en basilicum.
  • Kalfskop met verse morieljes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avalonwijnenspijs.nl

Welke wijn bij Boeuf Stroganoff?

Welke wijn bij Boeuf Stroganoff? Deze overheerlijke Boeuf Stroganoff smaakt romig en stevig tegelijkertijd. Met name een Merlot of een rode Bordeaux sluit goed aan. Door het zachtromige karakter van het gerecht is een mooie Côtes du Rhône ook een goede keus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn past bij gehakt?

Wijn bij gehakt over het algemeen

Over het algemeen past een medium volle rode wijn goed bij gehakt. Denk aan een wijn van de Pinot Noir, Cabernet Sauvignon of Merlot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abelswijnen.nl

Welke wijn bij Hinderagout?

Het vlees van hertenkalf en hinde is delicater en fijner dan dat van hert. Daarom kies je voor een verfijnder type van rode wijn. Suggesties in Bordeaux: Margaux, Saint-Julien. Suggesties in Bourgogne: Chambolle-Musigny, Morey Saint Denis, Beaune, Savigny-les-Beaune, Volnay.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Wat voor wijn drink je bij entrecote?

Welke wijn bij entrecote? Bij de intense smaak van gebakken of geroosterd rood vlees als entrecote doet een krachtige rode wijn met een stevige structuur het altijd goed. Met mooie, evenwichtige wijnen van grote druiven als cabernet sauvignon, syrah, sangiovese en tempranillo zit je zeker safe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke rode wijn drink je bij Bavette?

Op zoek naar een lekkere wijn voor bij dit kerstige hoofdgerecht? Schenk er dan een Barbera d'Asti bij. Door de stevige Barbera structuur past de rode wijn uit Piemonte heel goed bij bavette waar je door de grovere structuur iets steviger op moet kauwen. Dit maakt de tannines van de wijn zachter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnbeurs.nl

Welke rode wijn bij Runderrollade?

Altijd weer een feest als de rollade in volle glorie op de schaal ligt en 'vakkundig' wordt aangesneden. Kijk, bij dit gerecht is combineren makkelijk. Kies voor een rode wijn die niet te licht en niet te zwaar is. En als er in de fles een druivencombinatie met Merlot zit: top.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culy.nl

Welke wijn past goed bij rendang?

Stevig doch fruitig rood. Zoals een vrolijke bordeaux, maar een olijke côtes du Rhône of goeie carmenère uit Chili kan ook.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degrotehamersma.nl

Welke wijn past bij gado gado?

Een goede begeleider is bijvoorbeeld een chardonnay met wat houtlagering; de frisse zuren sluiten goed aan op de groenten, en tegelijktijdig het ronde karakter past bij de pindasaus. Maar ook een pinot gris uit de Elzas is een goede keus. Of een Viognier uit de Languedoc. Maar ook de Lemberg Lady uit Zuid-Afrika.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Welke wijn bij tartaar van rund?

Rauw vlees is nooit makkelijk voor wijn, het best zijn lichte rode wijnen van druiven als gamay (beaujolais) en jonge pinot noir (bourgogne). Zeker geen rode wijn met tannines.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnkanaal.be

Welke wijn bij Tataki van rund?

De tataki van rund is geschroeid en vanbinnen nog rauw. Daarbij serveren wij vijf verschillende soorten radijs en ponzu granité. Een lichte rosé uit de Provence matcht perfect bij dit gerecht!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op facebook.com

Welke wijn bij carpaccio van rund?

Carpaccio is een verfijnd gerecht, met frisse aspecten als het met citroen of kappers geserveerd wordt. Ga voor de mooiste combinatie dus óf voor wat rijker wit, óf wat lichter rood. Een smaakvolle mousserende wijn of wat vollere rosé kan ook goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lesgenereux.nl

Welke wijn voor rode wijn saus?

Het is wel belangrijk dat je kiest voor een krachtige rode wijn. Een goedkopere Franse Bordeaux is voor een rode wijnsaus altijd een goede keuze, zeker indien het gaat om een rode wijnsaus bij biefstuk, rosbief, lamsvlees of varkenshaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnenkoning.nl

Populaire vragen