In de webshop van Slow Escargots is een breed aanbod escargots te koop. Van levende slakken tot escargots in bouillon. Kwekerij Slow Escargots verkoopt zelfs als enige in het land vers slakkenvlees zonder toegevoegde kruiden.
Slakken bestellen | Albert Heijn.
Voorbeeld: je gekweekte slakken kun je verkopen aan een verwerker voor maximaal €6,- per kilo. Er gaan ongeveer 50 tot 60 slakken (van de soort Helix Aspersa Maxima) in een kilo, dus als je 100.000 slakken zou kweken (wat al aardig veel is) heb je een bruto omzet van € 10.000,- .
Wilt u weten of dit dier op voorraad is en de actuele prijs van dit dier, kunt u contact opnemen met de winkel. De dieren zijn af te halen in de winkel tijdens onze openingstijden.
Inheemse slakken vind je in tuinen en bossen, dus dit is misschien de beste keuze als je voor het eerst een slak als huisdier neemt. Tegenwoordig worden exotische slakken zoals de Afrikaanse reuzenslak steeds populairder als huisdier. Slakken kunnen 3 tot 15 jaar oud worden in gevangenschap.
Reacties. De meeste slakken worden twee tot vijf jaar oud, maar in gevangenschap zijn sommige meer dan tien tot vijftien jaar oud geworden.
Richt het slakkenverblijf in.
Doe ten minste 5 centimeter potgrond onderin de bak. Geef de slakken een verstopplek, zoals een Tupperwarebak die op zijn zij staat of een half ingegraven terracotta bloempot. Gebruik geen aarde uit je tuin, want die aarde kan tevens andere organismen bevatten.
Natuurlijk moeten je slakken ook eten. Ze eten over het algemeen verschillende soorten fruit (appel, peer, banaan etc.), groenten (sla, komkommer, kool, wortel etc.) en andere dingen zoals champignons. Dit verschilt ook weer per soort.
Slakken hebben een vochtige omgeving nodig. Om de luchtvochtigheid op peil te houden moet dagelijks gesproeid worden met lauw water. Te veel vocht is ook niet goed, een aantal soorten kan minder goed tegen een erg natte bodem, zoals A. fulica.
Van reptielenvoer naar huisdier
Als je zelf een slak wilt, dan is de Achatina Fulica een goede 'instapslak'. "Die is het makkelijkst, het populairst ook", vertelt De Slakkenman. "Vroeger waren die slakken vooral reptielenvoer. De laatste jaren zijn het huisdieren geworden."
Escargot wordt dan gegeten door met een typische 'slakkentang' een huisje klem te houden en met een smalle vork het vlees uit het huisje te halen. In Nederland is dit gerecht meestal slechts een voorgerecht, en wordt het in het algemeen gegeten met (stok)brood.
Een veelvoorkomende stof in slakkenkorrels is ijzer(III)fosfaat. Je ziet dit soms op de verpakking staan als 'ferrifosfaat'. Je strooit de slakkenkorrels rond planten, waardoor de slakken deze korrels zullen opeten en doodgaan. Het zijn voornamelijk naaktslakken die de planten in je tuin aanvreten.
Slakkengif wordt gebruikt in tuinen om slakken te doden. Het zijn korrels die op plekken gestrooid worden waar slakken zitten. Het zijn meestal blauwgekleurde korrels. Honden eten de korrels soms uit de tuin of als ze bij een verpakking kunnen komen.
Biologisch gezien kunnen slakken niet tegen de eigenschappen van koper. Want bij aanraking voelt de slak letterlijk een lichte stroomprikkel. Daarom maakt hij dat hij weg komt! Miljoenen mensen in de USA, Australië en Engeland passen koper al met succes toe.
Ze bijten niet, maar raspen gaten. Langs de gemaakt gaten krijgen ook schimmels en bacteriën vrije ingang tot de planten. Wat eten slakken het liefst? Slakken hebben een duidelijke voorkeur voor zachte plantendelen.
Huisjesslakken zijn iets “aangenamer” te vangen dan naaktslakken… Je kan ze doodtrappen of je kan ze ook “verdrinken” in heet water. Giet het op tijd weg want het begint al snel te stinken. Een plank op de grond leggen in de (moes)tuin zorgt er voor dat ze hieronder kruipen om overdag te schuilen.
Slakken bestrijd je met koffiedik
Slakken kunnen een vervelende plaag zijn wanneer ze je planten opeten. Gooi wat van de koffieprut rondom de planten die aangevreten zijn en de diertjes blijven weg. Ook gemalen koffie helpt slakken verjagen.
Slakken daarentegen zijn wel traag, maar beschikken ook over hersenen en zelfs over een kortetermijngeheugen. Onderzoekers die willen begrijpen hoe de geheugenfunctie werkt, gebruiken zeeslakken soms als proefdieren. Slakken reageren op pijnprikkels en onthouden dit een tijdje.
Nee. Slakken maken geen geluid; er bestaat geen knor- of zangslak. In plaats van een geluid, zoals bij de koekoek of tjiftjaf, bootst de naam 'slak' een substantie na of, beter gezegd, het geluid dat zo'n substantie in onze verbeelding zou maken als er geluid in zat, zoals slurpen of slobberen.
Nee. Sommige slakken hebben wel een huisje, maar ze kunnen niet zoals mensen via het slakkenhuis horen. Ongewervelde dieren (wat slakken zijn) hebben namelijk geen zintuigen om te kunnen horen. Wel kunnen ze bepaalde trillingen in de bodem waarnemen, zoals van regen of van naderende voetstappen.
Vaak krijgen we vragen van ouders van jonge die slakken willen houden over wat ze een slak, eenmaal in gevangenschap, moeten voeren. Het antwoord is dus eigenlijk heel gemakkelijk, malse (blad)groenten en gesneden fruit. Voor de kalk zou je sepia (inktvisschild) kunnen kopen bij de dierenspeciaalzaak.
Eigenlijk eten ze alles, van dood organisch materiaal, overlevende planten, tot kleine diertjes.
Grazen Voor sommige soorten slakken is het zeker dat ze hoog boven de grond op planten, bomen of oude muren rondkruipen omdat ze daar algen, schimmels (epifyten) of andere organismen van bladeren, schors of stenen grazen.
Achteruit kruipen is onmogelijk voor een slak, omdat hij dan niet over een slijmspoor glijdt. Op de kop heeft een slak vier sprieten of horentjes. In de lange sprieten op de kop zitten de ogen van de slak.