Rauwe cacao kopen bij Holland & Barrett.
De criollo cacaoboon wordt ook wel de koningin van de cacao genoemd vanwege de hoge kwaliteit en delicate smaak. De rauwe cacao producten zijn 100% zuiver en onverhit en biologisch geteeld.
Rauwe chocolade, ook wel raw chocolate genoemd, is gemaakt van cacaobonen die niet of slechts minimaal (bij een temperatuur onder de 40 graden Celsius) verhit zijn. Ter vergelijking: bij de productie van 'gewone' chocola worden de cacaobonen gebrand, waarbij de temperatuur oploopt tot maar liefst 150 graden.
ALDI biedt naast de Moreno cacaopoeder een ruime collectie producten aan.
Bij Holland & Barrett koop je zowel rauwe cacaopoeder als cacaopoeder van geroosterde cacaobonen. Het roosteren heeft o.a. invloed op de smaak. Zo is raw cacaopoeder vaak wat bitterder van smaak.
Cacaopoeder bestellen | Albert Heijn.
Nederlandse cacao is anders dan cacao van buitenlandse merken. Wij hebben met chocolade producenten als van Houten, Blooker en Droste onze eigen bewerkingsprocessen ontwikkeld en onze cacao staat in de V.S. dan ook bekend als “Dutched cocoa”. Er zijn twee soorten cacao, de natuurlijke rauwe cacao en de Dutch process.
Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen.
Hoeveel gram cacao poeder zou je op een dag moeten eten? Er wordt aangeraden om zo'n 20 gram per dag te eten. Eet je een stuk chocolade? Kies dan, zoals al gezegd, voor een reep met minstens 70% cacao, omdat alle voordelen van rauwe cacao daarin nog voldoende aanwezig zijn.
Het voordeel van rauwe chocolade is dat het nog boordevol vitaminen, mineralen, antioxidanten, flavonoïden en theobromine zit. Deze stofjes zijn zeer gezond en daarom wordt rauwe chocolade ook wel gezien als superfood. Onze rauwe chocolade komt in verschillende vormen en smaken.
Bij een traditionele cacao ceremonie wordt 42 gram cacao per persoon geserveerd. De volgende ingrediënten zijn nodig voor een traditionele cacaodrink voor 1 persoon: 42 gram pure rauwe cacao. 100 ml water.
Cacaopoeder bevat cafeïne. Afhankelijk van de mate van fermentatie en soort boon varieert het percentage cafeïne tussen de 0.1 en 0.5%. Cacaopoeder die gemaakt is van goed gefermenteerde bonen uit Afrika bevat over het algemeen zeer weinig cafeïne: 0.1% of minder.
De schil wordt er eerst vanaf gehaald, waarna de nibs worden geroosterd vervolgens kun je deze cacao nibs gebruiken om allerlei soorten chocolade te maken. Je kunt de chocolade nibs ook gebruiken om te smelten zodat je vloeibare cacao krijgt. Dit kan dan weer verwerkt worden in allerlei gerechten.
Pure cacao is erg gezond. Cacao bevat namelijk vele honderden bioactieve stoffen, waarvan er een heleboel over heilzame en stimulerende eigenschappen beschikken. Hierbij valt te denken aan fytonutriënten, aminozuren, vetzuren, (co)vitamines, macromineralen, spoorelementen, (co)enzymen en neurotransmitters.
Zij raden aan om voor de gezondheid dagelijks 2,5 gram hoog-flavanolgehalte cacaopoeder of 10 gram hoog-flavanolgehalte chocolade binnen te krijgen. Volgens ander onderzoek is het voor volwassenen veilig om dagelijks 2 gram cacaoflavanolen te eten.
Cacao zit vol antioxidanten. Antioxidanten ruimen vrije radicalen in je lichaam op, stimuleren vetverbranding en dragen bij aan een gezond hart en gezonde bloedvaten. Daarnaast bevat cacao flink wat mineralen, waaronder magnesium.
Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden. Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten. Kokosolie maakt de smaak zachter.
Met heet water of plantaardige melk, 70-80°C is voldoende zodat het niet te heet is om te drinken. Cacao schuim je makkelijk op met een garde, melkschuimer of blender. Je kunt ook opgeschuimde barista havermelk over opgeloste cacao in heet water gieten, zoals een cappuccino.
Verse Cacaovruchten koop je bij Cacaobomen.nl.
Reeds in talrijke onderzoeken, waaronder verschillende meta-analyses, heeft men het verband tussen cacao en diabetes onderzocht. Verschillende van deze opvolgonderzoeken tonen aan dat chocolade de kans op diabetes verkleint of dat cacao een positief effect heeft op het ziekteverloop bij diabeten.
Chocolade is gemaakt van suiker met cacaoboter en cacaomassa. Chocola van 100% cacao bestaat alleen uit cacaomassa.
Daarbij kunnen sterke antioxidanten als Vitamine E helpen bij een snellere genezing van littekens (openkrabben van puistjes).” Daarnaast bevat cacoaboter een huidverzachtende en hydraterende eigenschap en dit wordt dan ook vaak gebruikt in bodylotions, bodybutters, scrubs en lippenbalsems.
De cacao die bij deze ceremonie gebruikt zal worden komt uit Peru en is rauwe cacao in de puurste vorm. Het is met zorg en liefde geteeld speciaal voor ceremonies. De elixer is volkomen veilig en heeft geen hallucinogeen effect. De ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar je essentie.