In recepten wordt met 1 eetlepel 15 gram of milliliter aangehouden. Maar de meeste eetlepels kunnen maar 10 tot 12 gram of milliliter aan inhoud dragen. De meeste eetlepels zijn dus te klein. Bij een theelepel gaat het om 5 gram of milliliter.
De gemiddelde inhoud van een eetlepel is vaak tussen de 10 en 12 milliliter, terwijl er in recepten vaak wordt uitgegaan van 15 milliliter. Bij theelepels moet je uitgaan van een inhoud van 5 milliliter. In recepten wordt altijd uitgegaan van een afgestreken lepel, mits die lepel de juiste inhoud heeft.
Een eetlepel is bestek, meestal gemaakt van metaal. Als tafelbestek wordt hij meestal tafellepel of soeplepel genoemd. Een tafellepel is groter dan een dessertlepel, maar heeft dezelfde vorm.
Maatlepel. 1 theelepel (tl) is 5 ml. 1 eetlepel (el) is 15 ml.
Anders is de top van je wijsvinger van je eerste knokkel tot de top ongeveer gelijk aan een theelepel. Een eetlepel is 15 ml. Als je geen metrische maten hebt, onthoud dan dat een eetlepel ongeveer gelijk is aan je duim .
Eén eetlepel is gelijk aan 3 theelepels, of 1/16 van een kopje . Als u vloeistoffen meet, is 1 eetlepel gelijk aan ongeveer 15 ml. Ga er ongeveer vanuit dat de top van uw duim dezelfde grootte heeft als een portie van 1 eetlepel.
Een eetlepel is groter : één eetlepel is gelijk aan drie theelepels (1 eetlepel = 3 theelepels).
In recepten wordt met 1 eetlepel 15 gram of milliliter aangehouden. Maar de meeste eetlepels kunnen maar 10 tot 12 gram of milliliter aan inhoud dragen.
Een lepel waarmee je eet, wordt in de standaardtaal een eetlepel of soeplepel genoemd.
1. : een grote lepel die speciaal wordt gebruikt om te serveren . 2. : een maateenheid die speciaal wordt gebruikt in de kookkunst en gelijk is aan ¹/₂ fluid ounce (15 milliliter)
Een theelepel is meestal iets groter dan een koffielepel en wordt voornamelijk gebruikt voor het roeren van thee, het serveren van kleine hoeveelheden voedsel, en als maatlepel bij het koken en bakken. De kom van een theelepel is doorgaans breder en dieper, waardoor hij veelzijdiger is voor verschillende toepassingen.
Standaard maten
Receptenschrijvers gebruiken daarom altijd gestandaardiseerde maatlepels. De maatlepel die voor een eetlepel wordt gebruikt is altijd 15 ml, die van een theelepel 5 ml. Een enkele maal zie je in recepten van Engelse oorsprong ook nog wel de aanduiding dessertlepel; die is officieel 10 ml.
Theelepel naar eetlepel conversie
3 theelepels = 1 eetlepel. 1 ½ theelepel = ½ eetlepel. ¾ theelepel = ¼ eetlepel . 6 theelepels = 2 eetlepels.
Voor de recepten op deze website is uitgegaan van de internationale maatvoering omdat onze maatlepels de volgende inhoudsmaten hebben: 1 eetlepel = 1 el = 15 ml.
In 1 eetlepel (20 gram) pindakaas zit: 130 kcal energie. 11 gram vet. 1,7 gram verzadigd vet.
Een eetlepel is een maat voor volume, terwijl een gram een maat voor massa is, dus het gewicht hangt af van de dichtheid van het materiaal dat wordt gemeten. Het volume van een eetlepel is ongeveer 15 ml, dus een eetlepel water weegt bijvoorbeeld ongeveer 15 gram. Dus 10/15 = 2/3 el . zou gelijk zijn aan 10 gram.
1 eetlepel (3 gram) melkpoeder bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
1 gram = 1000 mg. Je komt in drie stappen van gram naar kilogram. 1 kilogram = 1000 gram.
Eetlepels zijn maatbekers die speciaal gebruikt worden bij het koken en bakken (in tegenstelling tot de keukenlepels die bij een bestekset voor bij het eten horen).
1 eetlepel is precies gelijk aan 3 theelepels . Als je bijvoorbeeld een recept maakt dat vraagt om 1 eetlepel bloem, maar je kunt je maatlepel niet vinden, kun je 3 theelepels afmeten.
Een theelepel is een kleine lepel die doorgaans wordt gebruikt om kleine hoeveelheden vloeibare of poedervormige ingrediënten te roeren en af te meten bij het koken en bakken. Het is meestal ongeveer 5 milliliter (mL) in volume. Het wordt afgekort als "tsp."
U kunt een gewone lepel uit de kast gebruiken om een theelepel te benaderen . De meeste keukens hebben twee maten serveerlepels: de grootste van de twee, die u gebruikt om ontbijtgranen te eten, zal een eetlepel benaderen, terwijl de kleinere maat, zoals die u zou gebruiken om thee of koffie te roeren, in de buurt van een theelepel zal komen.
Bloem afmeten zonder weegschaal
Een simpele truc is om je bloem los te maken met een vork voordat je het afmeet, en gebruik dan een standaard eetlepel als benadering . Als je lichtjes wat bloem opschept met de lepel, zorg er dan voor dat het waterpas is, dit zou je ongeveer 15 gram bloem moeten geven.
Het zijn ongeveer 2-3 eetlepels .