In juli 2019 tekende Babel een driejarig contract bij Galatasaray SK. In 2020 werd hij kort verhuurd aan Ajax. In 2022 werd zijn aflopend contract niet verlengt en verliet hij de Turkse club.
Ryan Babel is ook volgend seizoen actief in Turkije. De 35-jarige aanvaller heeft zich voor minstens een jaar verbonden aan Eyüpspor, dat het voorbije seizoen als zesde eindigde op het tweede Turkse niveau.
Naast de 23 appartementen aan de Maassluisstraat, heeft hij ook nog panden in Osdorp, IJburg en Noord. Ook schijnt Babel in Miami actief te investeren in vastgoed en bezit hij daar ook woningen.
In mei 2020 maakte PSV bekend Afellays contract niet te verlengen. In januari 2021 beëindigde Afellay definitief zijn loopbaan als speler. Tussen 2007 en 2016 speelde Afellay drieënvijftig wedstrijden voor het Nederlands elftal, waarin hij zeven keer scoorde.
Symboliek. Het verhaal van de toren van Babel bevat een universele boodschap. Het bouwen van de toren staat symbool voor het streven van de mens naar het hoogst haalbare. Het Bijbelse bouwwerk staat voor de universele strijd tussen het menselijke kunnen en zijn ijdelheid, waarin God de mens genadeloos heeft gestraft.
Aramees. De Babylonische taal, geschreven op kleitabletten in spijkerschrift, domineerde het Nabije Oosten gedurende eeuwen voor zij langzaam maar zeker werd vervangen door het Aramees. Rond de eerste eeuw na het begin van onze jaartelling was het Babylonisch helemaal verdwenen.
Ze werden ziggurats genoemd, afgeleid van het Babylonische werkwoord voor 'hoog oprijzen'. Volgens de huidige stand van de archeologie is de toren van Babel 91,5 meter in het vierkant geweest en eveneens 91,5 meter hoog. Aan de voorzijde bevond zich een lange trap.
De naam "Babel" (bābæl) wordt hier door de "verwante" klank verklaard: bālal. Het gaat voorbij aan de betekenis die de Babyloniërs er zelf aan gaven: zij wilden Bābili(um) als bāb ili / ilī, "poort van God of de goden" interpreteren (van de lange vorm bāb ilāni werd het Griekse Βαβυλών, "Babylón" afgeleid).
Babylon situeert zich op zo'n 85 kilometer van Bagdad, de huidige hoofdstad van Irak. De stad was het middelpunt van verschillende beschavingen die leefden in het oude Mesopotamië, het gebied rond de rivieren Tigris en Eufraat. Babylon werd al vermeld op een kleitablet uit de 23e eeuw voor Christus.
De toren van Babel heeft bestaan, blijkt al vroeg in het boek. Babylon ontstond zo'n tachtig kilometer ten zuiden van Bagdad in Irak, aan de Eufraat. Sinear is namelijk een verbastering van Sanhara, de oude naam voor Mesopotamië, het gebied tussen de Eufraat en de Tigris.
Streek in het oude Mesopotamië waar ooit de stad Babylon gebouwd werd, zeg maar het hart van het oude Babylonië. De term Sinear wordt vooral gebruikt in de bijbel.
Als er sprake is van een Babylonische spraakverwarring, is er onbegrip tussen mensen en snappen ze niet waar de ander het over heeft. Mensen begrijpen elkaar niet en de boodschap die wordt overgedragen is dus abracadabra, omdat men elkaar niet verstaat, door elkaar heen praat of elkaar niet begrijpt.
Nabodinus was laatste koning van het Babylonische Rijk, dat zich in zijn tijd uit uitstrekte over Mesopotamië, de Levant en een noordelijk gedeelte van het Arabische Schiereiland.
De binnenstad van Babylon was ommuurd en had 8 monumentale toegangspoorten. De Ishtarpoort lag het dichtst bij het koninklijk paleis en was versierd met blauw geglazuurde tegels. Op de poort stonden draken, stieren en leeuwen afgebeeld als symbool voor de goden Marduk, Adad en Ishtar.
Babylonië of het Babylonische Rijk was een koninkrijk in Mesopotamië van 1800 v. Chr. tot 539 v. Chr.