We gebruiken de informele begroeting. Como estas? Het antwoord op deze vraag is; bien gracias / goed bedankt.
Hand. Uit de reacties bleek dat mensen in bijna alle landen elkaar bij de eerste ontmoeting een hand geven. Pas als mensen elkaar aardig gaan vinden, durft men elkaar te zoenen of omhelzen. Hoe mensen elkaar begroeten of geluk wensen, hangt van de cultuur af.
Hoe gaat het met u? ¿Qué tal? Hoe is het?, Hoe gaat het met je? ¿Cómo estás?
¿Cómo te llamas, dulzura? Hallo daar, hoe heet jij? ¡Hola! ¿Cómo te llamas?
Traditie. In Nederland kun je het maar het beste bij drie zoenen houden. Die traditie is nog niet zo oud. In Brabant, waar ze wel van gezelligheid houden, zijn ze ermee begonnen.
De Franse katholieken zouden elkaar begroeten in de naam van de vader, de zoon en de heilige geest, waarbij ze elkaar 3 keer een kus op de wang geven. Deze vorm zou overgewaaid zijn naar Nederland waar de begroeting de Brabantse drieklapper wordt genoemd.
Onderstaand geven we de meest gebruikte Spaanse begroetingen die u kunt gebruiken tijdens een ontmoeting. ¡Hola! ¡Buenos días! ¡Buenas tardes!
Hallo, hoe was je dag? Hola, ¿qué tal tu día?
Als je mensen beschrijft in het Spaans, dan gebruik je het werkwoord 'ser' wat 'zijn' betekent. Je zegt dan ello / ella es + bijvoeglijk naamwoord (hij / zij is + bnv). De volgende woorden kun je gebruiken om iemands uiterlijk te beschrijven, bijvoorbeeld: Ella es muy alta - Zij is erg lang.
Hoe lang duurt het om een taal goed te leren? Ligt een beetje aan de taal natuurlijk. Hoe dichter de taal bij je moedertaal ligt, hoe sneller het gaat. Spaans, Italiaans of Duits duurt een maand of 3 om op (echt) goed niveau te spreken, maar je kunt al na een maand een redelijk niveau hebben.
- goedemorgen. ES: - Buenos días. - Buenos días. NL: goedemorgen, goedemorgen.
Eén vraag, hoe oud ben je? Una pregunta: ¿qué edad tienes? Okay, hoe oud ben je, lieverd? Bien, ¿Qué edad tienes, cariño?
Een begroeting tussen twee personen heeft vooral met respect te maken. Het is de gewoonte om als jongere je hoofd te buigen, zodat de oudere er zijn/haar hand op kan leggen om je te zegenen.
In Nederland zal een dergelijk onderzoek heel andere resultaten geven. In tegenstelling tot de Ieren kussen wij elkaar gewoonlijk drie maal en beginnen links, waarbij we de ander eerst op de rechter wang kussen.
Het nieuwe drie is één, zo lijkt het. Tot maart 2020 waren in Nederland zoenen (één keer of drie keer) en een handdruk (altijd met de rechterhand) de populairste begroetingen. Als teken van verbondenheid gaat de handdruk al lang mee, een eeuw of dertig minstens.
Natuurlijk zijn er omstandigheden, dat men aan dit voorschrift niet strikt de hand kan houden. Jongere personen groeten ouderen het eerst op straat. Lager geplaatsten groeten hun chefs, werkgevers e.a. hooger geplaatsten het eerst. (Dit geldt ook voor vrouwelijke kantoor- en fabriekspersoneel e.d.).
Drie zoenen als begroeting. Ieder land heeft zo zijn tradities als het gaat om zoenen geven als begroeting. Waar je in Frankrijk in de ene streek twee kussies krijgt, veegt je wang in de andere streek zo'n vijf keer tegen de ander aan. In Nederland geven we er drie.
NL: oma. ES: ¡Abuela!
Ik ben een held. Soy un héroe. Ik ben Antonio. Yo soy Antonio.
Wat wilt u drinken/Iets te drinken? Qué quieres beber/Algo de beber?