Ga dan eens kijken op Google.com/history, log in op je google-account en vervolgens kan je heel je zoekgeschiedenis terug bekijken in een mooi chronologisch overzicht. Wat kan je hier nog doen: Je kan filteren op datum of op Google product. Je kan het bijhouden van je geschiedenis afzetten.
Je kunt namelijk al je historie terugvinden. Het enige wat je hoeft te doen is naar history.google.com/history gaan en zorgen dat je inlogt. Dan kun je precies vinden welke YouTube-filmpjes je hebt gekeken, wat voor zoektermen je hebt gebruikt en op welke plekken je vaak komt.
Je kunt het gratis downloaden en de volgende stappen volgen: Start de EaseUS Data Recovery Wizard > Selecteer de map of schijf waar Chrome je geschiedenis opslaat, en druk op Scan > Kies de chrome geschiedenis bestanden die je wilt terughalen en klik Herstel .
Je naam en profielfoto kunnen worden bekeken door andere mensen die gebruikmaken van Google-services waarin het hoofdprofiel van je Google-account wordt getoond, ook wanneer je communiceert of content deelt. Tip: Voor andere gegevens die u toevoegt, kunt u kiezen of ze privé zijn of zichtbaar voor iedereen.
Bijvoorbeeld wanneer u onlangs een website bezocht hebt waarvan u niet precies meer weet hoe er terecht gekomen bent, maar nog wel ongeveer weet wanneer het was. Iets terugzoeken in de browsergeschiedenis kan veelal tot ongeveer 90 dagen. Wat ouder is dan 90 dagen wordt automatisch verwijderd.
Zoekgeschiedenis verwijderen
Belangrijk: Als je de zoekgeschiedenis verwijdert die is opgeslagen in je Google-account, kun je deze niet meer herstellen. Je kunt een specifieke activiteit verwijderen of de zoekgeschiedenis verwijderen voor een bepaalde dag, een bepaalde periode of altijd.
Je kunt je volledige historie in Safari bekijken: Ga in Safari naar de Bookmarks-knop. Kies het klok-icoontje rechtsboven. Je ziet nu de laatst bezochte webpagina's.
Je internetgeschiedenis kun je in je browser verwijderen, maar je Windows-computer slaat deze informatie zelf ook op. Je kunt deze informatie op verschillende manieren terughalen. Veruit de eenvoudigste manier om verwijderde geschiedenis te herstellen is met behulp van je Google-account.
Het is echter wel zo dat de netwerkbeheerder altijd kan zien welke sites jij allemaal bezoekt, ongeacht of het gaat om internet via een kabel of internet via de wifi. Alleen als je een site bezocht hebt die gebruik maakt van HTTPS kan jou netwerkbeheerder niet zien welke site dit was.
Dus wil je weten welke vreemde dingen je ooit hebt opgezocht, welke delen van de wereld je hebt afgestruind in Google Maps of wat voor filmpjes je op YouTube hebt bekeken, ga dan naar history.google.com/history. Daar zie je per categorie wat je allemaal hebt gegoogeld.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina 'Nieuw tabblad'.
Volg dan deze stappen. Ga naar het Google formulier zoekresultaten verwijderen: klik hier voor het Google formulier. Selecteer het land waarin je woont. Vul de gevraagde gegevens in zoals je naam, e-mailadres, het webadres (URL) dat je uit zoekresultaten wilt verwijderen en de reden hiervan.
Websites hebben verschillende redenen om cookies op de pc, smartphones en tablets te plaatsen. Bijvoorbeeld voor het tonen van gepersonaliseerde advertenties op andere sites die u bezoekt of sociale media. Verwijder de cookies als u daar niet op zit te wachten. Doe dit in de internetbrowser.
En docenten op school kunnen ook op onze beeldschermen kijken als we zijn ingelogt op de computer en alles zien wat we doen en onze Browsergeschiedenis bekijken.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
Wie zoekt wie op het internet
Mijn Online IDentiteit houdt momenteel een Nederlands onderzoek over personen zoeken op het internet op basis van persoonsnamen. Resultaten uit het onderzoek worden op de website www.mijnonlineidentiteit.nl gepubliceerd.
Stap 1: Bekijk een overzicht van je gegevens
Tip: Je kunt rechtstreeks naar je Google Dashboard gaan. Ga naar je Google-account. Klik in het navigatievenster links op Gegevens en privacy. Content opgeslagen vanuit Google-services.
Check ook even myactivity.google.com. Deze pagina houdt je zoekgedrag en aan Google-gelieerde activiteiten bij. Via 'activiteitsopties' op dezelfde pagina bepaal je wat Google wel en niet mag opslaan.