Schakelen tussen de functie Wireless Noise Cancelling en Omgevingsgeluidsmodus. De functie Wireless Noise Cancelling wordt automatisch ingeschakeld wanneer u de headset inschakelt. Druk herhaaldelijk op de knop NC/AMBIENT of NC. Telkens wanneer u op de knop drukt, wordt de functie als volgt geschakeld.
Apple AirPods Pro met Draadloze Oplaadcase
Met actieve noise cancelling worden storende omgevingsgeluiden weg gefilterd en ga je helemaal op in jouw muziek. In de transparantie modus worden omgevingsgeluiden beter hoorbaar, zodat je bijvoorbeeld goed op het verkeer let.
Noise Cancelling werkt niet goed
Heb je last van haperende ruisonderdrukking, dan raadt Apple opnieuw aan om de software te updaten. Ook krijg je het advies om het gaas van de AirPod Pro's schoon te maken met een droog wattenstaafje. De ruisonderdrukking kan suboptimaal werken als er oorsmeer of ander vuil op zit.
Open uw oplaadcase. Ga op een iPhone, iPad of iPod touch naar 'Instellingen' > 'Bluetooth'. Tik op de infoknop naast uw AirPods. Selecteer de linker- of rechter-AirPod om te kiezen op welke AirPod u dubbel wilt tikken voor Siri, het afspelen of pauzeren van audiomateriaal of om naar een ander nummer te springen.
Audio bedienen met uw AirPods Pro of AirPods (3e generatie)
Druk tweemaal op de druksensor om vooruit te springen. Druk driemaal op de druksensor om terug te springen. Om het volume te verhogen of verlagen, zegt u "Hé, Siri", en vervolgens iets als "Zet het volume luider" of "Zet het volume zachter".
Bekijk de onderkant van de AirPods. Originele exemplaren hebben een ovaalvormig roostertje, terwijl die bij nepperds vaak helemaal rond zijn (of het gaasje is helemaal niet aanwezig). Pak het oplaaddoosje erbij. Als het goed is, staat het serienummer van de (mogelijk neppe) AirPods op de onderkant van dit klepje.
Na Apple AirPods Pro en AirPods 3 introduceert Apple met AirPods Pro 2 nieuwe volledig draadloze oordopjes. Het grootste verschil is de nieuwe ingebouwde H2 chip. Deze zorgt ervoor dat de noise cancelling, geluidsweergave en verbinding beter presteren dan de H1 chip bij de andere modellen.
De batterijduur van AirPods Pro is anderhalf uur langer dan die van de eerste generatie en is tot 6 uur met actieve ruisonderdrukking. Met de oplaadcase kun je AirPods Pro vier keer opnieuw opladen, zodat je tot 30 uur kunt luisteren met actieve ruisonderdrukking. Dat is 6 uur langer dan met de vorige generatie.
Het effect van een actieve geluiddemping is in veel gevallen beter dan dat van een passieve. Een noise cancelling koptelefoon zonder muziek maakt eigenlijk zo goed als altijd gebruik van een passieve noise cancelling. Op deze manier hoeft de koptelefoon geen accu te hebben om te kunnen functioneren.
De draadloze koptelefoons hebben ook een batterij nodig om het bluetooth signaal te kunnen ontvangen. Wij vinden dat een goede koptelefoon met noise cancelling minstens 20 uur moet meegaan en bij voorkeur 25 uur. Op die manier moet je je tijdens een lange vlucht geen zorgen.
Als je rijst als alternatief gebruikt, wikkel je de AirPods in papieren handdoeken zodat een individuele korrel niet in het apparaat blijft hangen. Nogmaals, het kan een dag of langer duren voordat ze volledig zijn opgedroogd.
Ga naar 'Instellingen' > 'Muziek' > 'Equalizer' en tik op 'Uit' om de equalizer uit te schakelen. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'Audio/Visueel' en pas de audiobalans aan met de schuifknop. Plaats de schuifknop voor de audiobalans in het midden.
Helaas kun je niet zelf de AirPods repareren. De oortjes zijn zo gebouwd dat ze niet te demonteren zijn, zelfs niet door Apple. iFixit gaf de AirPods dan ook een reparatiescore van 0 uit 10. Als je probeert om het oplaaddoosje of de oortjes open te maken zul je het onherstelbaar beschadigen.
Met de AirPods 3 kun je tot 4 uur praten en met de AirPods Pro tot 3,5 uur. Naast de langere batterijduur in de oordopjes zelf, gaat ook de oplaadcase zelf langer mee. Met bijladen kun je de AirPods 3 daardoor tot 30 uur gebruiken. Bij de AirPods Pro geeft Apple een schatting van “meer dan 24 uur”.
Het grootste verschil tussen de AirPods 3 en de AirPods Pro zijn de tipjes. Het nieuwe model van Apple heeft een open ontwerp gekregen, wat er ook voor zorgt dat de ANC-feature ontbreekt. Dat is zeker het grote nadeel van dit goedkopere model, maar je krijgt er als consument wel wat dingen voor in de plaats.
Ook de AirPods Pro is er in twee varianten en ook hier zit het verschil enkel in de opbergcase. Deze zijn beide draadloos oplader met een QI-charger maar de nieuwste versie van de AirPods Pro ondersteunt ook opladen met Apple's eigen MagSafe opladers.
De i10 en de i500 zijn vaak de beste namaak Airpods. Wij van Eardopes doen constant onderzoek naar de beste oordopjes. We hebben een aantal goede gevonden. De i10, i12, i30 en de i500 vinden wij in sommige gevallen goed.
De AirPods Pro is de nummer 1 uit deze test. Apple fan of niet, om de AirPods Pro kun je niet heen. Werkelijk alles klopt aan deze draadloze oordopjes.
Zo werkt het: Druk één keer om je muziek te pauzeren, hervatten of om een telefoongesprek aan te nemen. Druk twee keer om naar het volgende nummer van het album of de afspeellijst te gaan. Druk drie keer om naar het vorige nummer van het album of de afspeellijst te gaan.
De AirPods Pro en AirPods 3 zijn voorzien van een speciale druksensor in de steeltjes. Dit is een soort knop waarmee je telefoongesprekken kunt opnemen, muziek bedienen en meer.