Kasteel Bran is wereldberoemd als Dracula's Castle. Dit kasteel in Roemenië kun je bezoeken. Dracula kennen we allemaal. Bram Stoker schreef in 1897 voor het eerst over graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman.
Kasteel Bran, hooggelegen, met de typerende spitse rode torens, is een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Roemenië en staat bekend als het kasteel van Dracula, hoewel het geen connectie heeft met de historische noch met de fictieve figuur.
Dracula is een gothic horrorverhaal uit 1897 in de vorm van een briefroman, geschreven door de Ierse schrijver Bram Stoker. De hoofdpersoon van het verhaal, Graaf Dracula, is een aristocratische vampier uit Transsylvanië.
Graaf Dracula is een fictieve aristocratische vampier uit Transsylvanië, die model heeft gestaan voor de meeste vampiers in de moderne cultuur. Graaf Dracula is de antagonist en booswicht uit de roman Dracula die geschreven is door de Ier Bram Stoker in 1897.
Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula (Sighișoara, november/december 1431 – Boekarest, december 1476) was vorst van Walachije in 1448, van 1456 tot 1462 en in 1476. Tijdens zijn regeerperioden verzette hij zich sterk tegen de Turken en de uitbreiding van het Ottomaanse Rijk.
Een vampier beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten, zoals uitzonderlijke spierkracht (vooral als hij net gedronken heeft), grote snelheid, een uitzonderlijk goed gehoor, een goede neus, enorm snelle reflexen (ze kunnen bijvoorbeeld bovenmenselijk snel een object ontwijken), de mogelijkheid iemand te ...
Dracula is dan wel de meest bekende vampier, maar hij is zeker niet de eerste. Voordat Bram Stoker het verhaal over Dracula schreef, waren er al meerdere invloedrijke boeken verschenen met een vampier in de hoofdrol.
Kasteel Bran is wereldberoemd als Dracula's Castle. Dit kasteel in Roemenië kun je bezoeken. Dracula kennen we allemaal. Bram Stoker schreef in 1897 voor het eerst over graaf Dracula, vampier en hoofdpersonage in zijn gelijknamige roman.
Vlad is een Slowaakse jongensnaam en betekent "regel".
De eerste die een vampierverhaal bedacht, was de Engelse schrijver George Byron in 1816. Tijdens een vakantie verzonnen hij en zijn vrienden elk een nieuw griezelverhaal. Mary Shelley, één van die vrienden, bedacht toen het verhaal over het monster Frankenstein.
Roemenië is een vrij groot land in het zuidoosten van Europa, gelegen aan de Zwarte Zee. Het grenst aan Oekraïne, Moldavië, Hongarije, Servië en Bulgarije.
Ten eerste moet je door een vampier gebeten zijn. Je moet er ook aan sterven en pas daarna kun je als vampier herrijzen. Omdat iedere gebetene daardoor vampier zou moeten worden, betekent dit automatisch dat er ofwel geen vampieren meer zijn, ofwel dat iedereen vampier geworden is.
Vampieren hebben geen spiegelbeeld. Je kan dus best altijd een spiegel bij je hebben. Wil je ze van iets verder kunnen herkennen, dan kijk je naar hun hoektanden die vlijmscherp en behoorlijk lang zijn. Je kan ook op zoek gaan naar honden en vleermuizen.
Een ander element dat door de filmindustrie is geïntroduceerd is het idee dat weerwolven niet tegen zilver zouden kunnen. Dit verzengt ze als ze ermee in contact komen en slechts met een zilveren wapen (meestal een kogel) kan de weerwolf worden gedood, terwijl normale wapens geen tot weinig effect hebben.
8. Hoe word je een weerwolf? Wanneer een persoon in een weerwolf verandert, komt dit meestal doordat ze gebeten zijn door een andere weerwolf. Dit is de bekendste manier waarop deze beesten ontstaan, maar er zijn ook andere oorzaken.
Een vampier heeft geen spiegelbeeld. Omdat een vampier dood is heeft hij geen ziel. Het spiegelbeeld is een weerkaatsing van de ziel, dus kan hij ook geen spiegelbeeld hebben. (Het is dus handig om altijd een spiegeltje bij je te hebben om de test te doen!).
Vlad probeerde nog om met een legermacht van zijn neef Stefanus III het tij te doen keren maar werd uiteindelijk in 1476 door de Turken gevangen genomen en onthoofd.
Het is er erg veilig
De voornaamste reden dat mensen Roemenië overslaan als vakantiebestemming is dat het er zogenaamd 'onveilig' zou zijn. Het tegendeel is waar: Roemenië is een zeer veilig land. Er is hier weinig criminaliteit en geweld en als toerist kun je hier zowel overdag als 's avonds veilig over straat.
Regionale specialiteiten in Roemenië: In Walachije, het zuidelijk gedeelte van Roemenië, houdt men van zuring en brandnetels, witte en groene bonen, paddenstoelen, Donau-haringen, pruimen, pompoen pannenkoeken. En daarnaast van pasteitjes, bonenstoofpotten, kip met kweeperen of abrikozen, eend of gans met olijven.
Grillige bergen, kleurrijke dorpjes, het hippe Boekarest en natuurlijk het kasteel van Graaf Dracula: Roemenië is een veelzijdige reisbestemming. En het mooie is: Roemenië is nog niet ontdekt door massa's toeristen. Alle kans dus om de indrukwekkendste plekken van het land op je gemak te ontdekken.