Traditioneel wordt Churros gegeten met gesmolten chocolade, maar ze zijn ook lekker met kaneel en suiker.
Hoe eten de Spanjaarden churros? Soms als ontbijt, en soms als een lekker tussendoortje.Churros worden vaak geserveerd met een kop dikke, hete chocolade om in te dippen. Ja, je leest het goed – Spanjaarden dippen hun churros in hete chocolade!
Verhit de zonnebloemolie in een diepe pan of friteuse tot ongeveer 180 graden. Doe het beslag in een spuitzak met een stervormige spuitmond. Spuit stroken van het beslag in de hete olie en bak de churros in ongeveer 2 tot 3 minuten goudbruin.
Serveer de goudbruine churros met chocoladesaus, nog warm om te dippen, en ijskoude slagroomtoefjes.
Versgebakken zijn churros het allerlekkerst. Je kunt ze na het bakken ongeveer 2 dagen bewaren in een luchtdicht afgesloten bak. Warm ze ongeveer 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 180 °C voordat je ze weer gaat eten.
Product specificaties. Churros is van oorsprong een Spaanse lekkernij in de vorm van ringetjes gemaakt van gefrituurd tarwe- of aardappeldeeg. Ze worden in Spanje traditioneel als ontbijt gegeten met een chocolade dipsaus en een kop koffie om wakker te worden.
De beste manier om churros op te warmen hangt af van uw voorkeuren en beschikbare apparatuur. Wij raden aan om een airfryer of oven te gebruiken voor de knapperigste resultaten. Airfry op 370°F (185°C) gedurende 2-5 minuten of bak in een voorverwarmde oven op 375°F (190°C) gedurende 4-7 minuten, halverwege omdraaien .
Er is geen vast schema om van een churro te genieten, ze kunnen worden gegeten bij het ontbijt, als dessert na de lunch of als tussendoortje . Je kunt de CrispyMania® eten, met suiker, suiker en kaneel, de TwistMania® geglazuurd met 2 toppings naar keuze, de BigMania® en Churrobites, met gearomatiseerde vullingen.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. De churros zijn goed als ze goudbruin van kleur zijn.
Textuur: Verse churros zijn knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Als ze keihard, zompig of papperig zijn, zijn ze bedorven.
Welke olie moet je gebruiken om churros te frituren? Omdat we kijken naar frituren op zo'n hoge temperatuur, hebben we een olie nodig die op hoge temperatuur (met een hoog rookpunt) kan frituren. Pinda- of maïsolie is hier fantastisch voor, en ik vermoed dat er ook een argument is voor gesmolten runderniervet.
In het zuiden van Nederland ken je de churro misschien onder de naam 'suikerfriet'.
In Spanje worden churros vaak gedoopt in een kop warme, dikke chocolade, maar je kunt je churros ook serveren met een klein bakje chocoladesaus of karamelsaus – eventueel een gezouten karamel – waarin je ze kunt dopen . De warme churros smaken ook heerlijk met een lekker bolletje ijs of ingelegde bessen.
Eenmaal gekookt worden churros meestal gerold in een mengsel van suiker en kaneel, waardoor ze een zoete en licht pittige smaak krijgen . Ze kunnen op zichzelf worden gegeten of worden geserveerd met verschillende dipsauzen of toppings, zoals chocolade, karamel, dulce de leche of zelfs ijs.
Het eten van churros met of zonder gesmolten chocola, is een échte Spaanse traditie en wordt gezien als een erg gezellig en sociaal gebeuren, want volgens de Spanjaarden is het ondenkbaar om ze alleen te eten! Churros, ook wel een Spaanse donut, is dé lekkernij van Spanje en andere Spaanstalige landen.
Churros worden op verschillende manieren geserveerd. Ze zijn al ontzettend lekker wanneer ze vers uit de frituur komen, soms met een beetje suiker eroverheen. Een populaire manier om churros te eten is door ze in gesmolten chocolade te dippen.
In een oven
Verwarm de oven voor op 375 graden F. Haal de bevroren churros uit de doos en leg ze op een schaal. Verwarm ze 7-10 minuten in de oven tot ze warm zijn. Rol de churros in een mengsel van suiker en kaneel.
Met Churros van Aviko zet je in een handomdraai een heerlijk dessert op tafel. Deze churros zijn lekker krokant vanbuiten en luchtig vanbinnen. Eenvoudig te bereiden in oven en airfryer.
Churros zijn een traditionele Spaanse lekkernij en hoewel ze strikt genomen geen Spaanse kerstsnack zijn (churros en chocolade worden het hele jaar door gegeten), zijn ze perfect voor de feestdagen.
De manier waarop het gedaan wordt is een heel simpele manier: een churro wordt genomen en gedoopt in de warme chocolademelk in de kop, soms met suiker gestrooid over de churros van tevoren . De rest van de chocolade die overblijft na het eten van de churros wordt meestal opgedronken. De churro kan warm of koud geserveerd worden.
Churros zijn het snelst groeiende dessert*
Een top etnisch dessert, churros bieden een simpele maar memorabele smaak waar iedereen van houdt. Perfect als dessert of snack , ze zijn snel en makkelijk te bereiden en serveren en zeer winstgevende menu toevoegingen.
Zet gekookte churros niet in de koelkast. Ze worden dan zompig. Bewaar ze in plaats daarvan op kamertemperatuur in een afgesloten bak met keukenpapier . Zo blijven ze knapperig en smaakvol.
Hoe bewaar je churros. Bewaar de (volledig afgekoelde) churros in een luchtdichte container bekleed met keukenpapier bij kamertemperatuur gedurende maximaal twee dagen.