Chocolade vormt een gevaar voor uw huisdier. In chocolade zit namelijk theobromine. Deze stof is voor de mens niet giftig maar wel voor dieren als honden, katten, papegaaien en fretten omdat zij dit langzamer afbreken.
Chocolade is giftig voor honden, katten en papegaaien. De meeste mensen zullen geen chocolade aan hun huisdier geven maar soms krijgt een huisdier ongewild chocolade binnen. Vooral bij honden komt het voor dat ze op een onbewaakt ogenblik uit de schaal met bijvoorbeeld kerstkransjes of paaseitjes eten.
Ook kippen lopen gevaar, omdat ze vaak restjes uit de keuken voorgeschoteld krijgen. Paarden zijn ook gevoelig aan chocolade en het gevaar bestaat erin dat deze dieren niet kunnen braken. Let daarom ook op met varkens, fretten, cavia's en konijnen.
Dat sommige mensen verzot zijn op chocolade is geen nieuws, maar dat het tot intoxicatie kan lijden bij dieren is niet bij iedereen bekend. Van honden, papegaaien en varkens is vastgesteld dat ze vergiftigd kunnen worden door het eten van cacaoproducten.
Voer je hond daarom geen rozijnenbrood of krentenbollen. Een enkele druif of rozijn overleeft je hond nog wel, maar grote hoeveelheden kunnen dodelijk zijn. De symptomen treden meestal op binnen 24 uur. De hond gaat overgeven, waarbij in het braaksel vaak nog de resten van onverteerde druiven of rozijnen te zien zijn.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Misschien nieuw voor je, maar bananen zijn (ook) heel gezond voor honden. Bananen zijn goed voor de spijsvertering van je hond, maar ook voor een gezond hart en spieren. In bananen zit onder meer veel kalium, vezels en Vitamine C.
RIVERTON - Een 69-jarige boer uit het Amerikaanse gehucht Riverton (Oregon) is aangevreten door zijn eigen varkens. Een familielid vond de man toen hij vorige week niet terugkwam van het voederen van zijn varkens. Het is onduidelijk of de varkens de man hebben gedood. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.
Ze hebben dit gedrag ontwikkeld omdat hun keutels darmbacteriën en vitaminen bevatten die goed zijn voor de spijsvertering. Zonde om die zomaar weg te kakken!
Chocolade. Chocolade is één van de zaken die een vogel nooit in zijn snavel zou mogen krijgen. In het bijzonder de pure, donkere variant bevat veel theobromine. Deze stof kan namelijk bloedingen in de ademwegen en zelfs een hartstilstand veroorzaken bij papegaaiachtigen.
Chocolade giftig voor katten
De stof die in chocola giftig is voor katten is theobromine. Chocolade vergiftiging komt vooral voor bij honden. Katten eten gelukkig niet zo snel chocola op, dus deze vergiftiging komt bij katten bijna nooit voor.
Als je hond of kat de chocolade net heeft gegeten, zal de dierenarts proberen je dier te laten braken om opname van de theobromine in het lichaam te voorkomen. Soms is een opname van je hond of kat in de kliniek noodzakelijk. Er bestaat namelijk geen tegengif tegen een chocoladevergiftiging.
Chocolade bevat de stof theobromine. Deze stof is ongevaarlijk voor de mens, maar honden en katten kunnen het niet goed verwerken. Daarom kan het opeten van een kleine hoeveelheid chocolade voor hen al giftig zijn. Bezoek altijd zo snel mogelijk een dierenarts als je hond of kat chocolade heeft gegeten!
Heb jij je hond betrapt op het eten van chocola? Wacht dan niet tot je hond verschijnselen krijgt maar neem zo snel mogelijk contact op met een dierenarts. Neem indien mogelijk de verpakking van de chocolade mee naar de dierenarts. Als je op tijd bent kan de dierenarts je hond laten braken.
Wees ook voorzichtig met kleine hoeveelheden pure of bittere chocolade. Pure chocolade bevat een grote hoeveelheid theobromine, dus een kleine hoeveelheid kan een hond al vergiftigen. Ter illustratie: slechts 25 gram pure chocolade is al genoeg om een hond van 20 kilogram te vergiftigen.
Ze zullen misschien uit zichzelf niet zo snel chocola eten, maar u mag het ze beslist niet geven. Vooral kittens zijn er erg gevoelig voor.
Varkens zijn sociale en intelligente dieren. Ze worden vaak in één adem genoemd met slimme dieren als mensapen en dolfijnen. Uit verschillende studies blijkt dat hun cognitieve vaardigheden te vergelijken zijn met die van kinderen van rond de vier jaar.
De cloaca komt bij verschillende dieren voor: vogels, reptielen en amfibieën. Er zijn enkele enkele zoogdieren en vissen met een cloaca: haaien en roggen. De cloaca zit aan de buikzijde van vogels, achter de poten.
Spinnen en insecten zoals: vliegen, muggen en wespen laten poepvlekjes achter op de kozijnen en meubels. Deze vlekken zijn vaak lastig te verwijderen, zeker als ze al zijn ingedroogd. Maar met wat preventieve maatregelen kun je de hoeveelheid poep zoveel mogelijk beperken.
Het dier is zo gebouwd dat zijn nek omlaag staat. Best handig, want zo kan-ie beter bij de grond om zijn eten bij elkaar te scharrelen. Dus ja het is waar. Geen fabel maar een feit dus.
Onderzoek heeft ook uitgewezen dat varkens, net als mensen, dromen.
Het is namelijk verboden om etensresten aan varkens te voeren, in verband met mogelijke ziekteverwekkers die erin kunnen zitten. De etensresten zullen dus eerst moeten worden verwerkt tot veilig varkensvoer. Daarnaast moet belemmerende wetgeving worden geschrapt.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
De voornaamste reden dat honden likken is plezier. Je hond heeft het naar zijn zin of ontmoet nieuwe mensen die met hem willen spelen. Wanneer een hond je gezicht, handen of voeten likt bij thuiskomt, is het erg waarschijnlijk dat hij blij is dat je thuis bent. “Welkom thuis en geef mij aandacht!”.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.